Gnome simgesinin anlamı

Başlatan ahmet_matematikci, 17 Şubat 2016 - 08:21:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet_matematikci

Arkadaşlar uzun zamandır merak ederim.  Gnome simgesinin anlamı nedir? (Ubuntu simgesi wiki de çok hoş bir şekilde anlatılmış.)
Yani o ayak kimin ayağıdır? Bir bebek ayağı gibi ama tam çözemedim. (Orada ters soru işareti ve sanki insan figürü de mi var nedir? :o :o)
Türkçe olarak aratınca bir şey bulamadım.
Bu konuda bilgi sahibi olan var mı?
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

betseg

Gnome İngilizce "bahçe cücesi" demek, Bu yüzden bir cüce ayağı olabilir diye düşünüyorum.

ahmet_matematikci

Sanki bebek ayağı. Acaba bu işe başlarken birinin çocuğu falan oldu da ona hitaben mi gnome dediler de onun ayak izini simge olarak kullandılar acaba?
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

betseg

GNOME [büyük yazılır cidden, şu anda hiçbir anlama gelmeyen KDE gibi], en başta GNU Network Object Model Environment olarak düşünülmüştü.

heartsmagic

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1620280&p=10119911#post10119911
http://web.archive.org/web/20131106035732/http://primates.ximian.com/~miguel/gnome-history.html

Kısaca muhtemelen @betseg'in söylediği gibi. Logoyu yapan bir ayak yapmış ki muhtemelen cüce göndermesini düşünerek yapmıştır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ahmet_matematikci

@heartsmagic teşekkürler. Tam da aradığım cevap aslında.  :)) Ama yetersiz ingilizcem bazı şeyleri anlamadı.
:-\
Alıntı YapTuomas Kuosmanen (Tigert) was one of our friends that used to go by #gimp. Tuomas being a GIMP user himself he did various logos, the GIMP mascot (Wilber) and he also had done some small icons that were very nice looking.  We started to use Tuomas' icons in GNOME, and he would draw icons for us for the various GNOME applications, and also for the various "Stock" icons (an idea I had that Eckehard implemented to add some consistency to the look of applications).

When we were looking for an icon for the GNOME panel, we went to Tuomas site, and we picked one of the icons he had drawn that had no association to anything yet, a gradient-filled foot in a square.  This was the foot that was used for the menu for a long time.

The foot turned out to be problematic, as someone spotted a similar looking logo, and both DrMike and Rasterman were worried about possible problems caused because our GNOME foot looked to similar to the other logo.

The Red Hat labs decided to sponsor a logo competition for GNOME a few months later, and the prize was a digitizing tablet.  There is one drawback to the logo contest: it was run by the GIMP people, and hence one of the requirements was to make the logo using the GIMP.  This means that we did not get any vector-based logos for the project.  There were many good submissions, many of them very good.

We chose to use a new version of the foot done by Tuomas himself.  The big difference is that the new foot looked like a "G" instead (the other one was a right foot, this would be a left foot, G-shaped).  The logo was quite nice, and we are still using it today.

Google translate çevirdim ama anlayamadığım yer oldu. Meydan da dolgulu ayak mı görmüşler? Hasta birinin ayağı mı imiş neymiş? Sonra sol ayağı yapmaya karar vermişler?
Google çevirim bu kadar birisi güzel bir şekilde türkçe özet geçebilir ise sevinirim.

heartsmagic

Esasında bir önceki iletim oldukça özetlenmiş haliydi :)

Tuomas Kuosmanen ismindeki arkadaş Gimp ve Gnome için bazı logolar yapmış zamanında, Gimp'ci abiler de bunları kullanmış. Gnome için de yine onun ilk zamanlarda yaptığı kare içindeki, basit bir renk geçişli logo kullanılmış. Fakat, bu logo başka bir projenin logosuna benziyormuş, sorun yaşanabileceğini düşünmüşler. Birkaç ay sonra Redhat yeni bir logo yarışması için destekçi olmuş, birçok tasarım gelmiş fakat neticede Tuomas Kuosmanen denen arkadaşın ilk yaptığı logonun biraz değişik halini kullanmışlar. İlk logo sağ ayakmış, son logo ise G harfine daha çok benzeyen sol ayak olmuş.

Tüm bu kargaşanın içinde logonun neden ayak olduğu yine yok haliyle :) Tahminler için bir önceki iletime ve @betseg'in iletisine bakılabilir :D

ekremsenturk

O simge bir Maymıun ayağını temsil ediyor, ama neden Maymun ayağı  seçilmiş? hatırlamıyorum. Gnome geliştiricilerinin veya destekleyenlerin diğer projeleri ile ilgili bir gönderme diye biliyorum. (Mozilla ile ilgisi olabilir, Mozilla projelerinde genelde Maymun türlerinin adlarını kullanıyor) Gnome'un tarihini araştırmak gerekiyor. (Daha önce okuduğumu düşündüğüm kaynağı bulamıyorum. Veya değiştirilmiş.)

ahmet_matematikci

Firefox tilki değil miydi? Maymun sürümleri mi? Bak yeni bir şey öğrendim :D :D
@heartsmagic ben özet sevmiyorum. ;D ;D Ben tümden gelim öğrenmeye inanıyorum. Yani her şeyi detaya kadar öğren.
Bizim ülkemizde tüme varım yapılıyor. Parçalar özet geçilip sonuca gidilmeye çalışıyor.
Yabancı programlama kitaplarında ve forumlar da da her şeyin detaylı ve basit gelebilecek olsa bile atlanmadan anlatıldığını gördüm. Bu bana daha doğru geliyor ama iş yükü çok artıyor.
Çeviri için teşekkür ediyorum.
Sanırım biraz daha araştıracağım yada cevap bekleyeceğim .
Ülkemizde ilk burada paylaşılacak. GNOME ayağı kimin :)) :))

heartsmagic

Reverser

XFCE ROCKS !