Ubuntu sürekli hata mesajları, çöktü gibi!!!

Başlatan ubuntupardus, 16 Şubat 2016 - 23:34:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubuntupardus

İyi akşamlar. Ubuntu 14.04 sürümünü kullanıyorum.  Plasma5 yüklemek istemiştim. 14.04 üzerine plasma5 yüklenmiyormuş sanıırm. Bunun için önce kubuntu-desktop yükleyip sonrasında sistemi 15.10'a yükseltiyordum. Fakat yükseltme yaparken, dosyaların indirildiği sırada bilgisayar kendisi oturum kapattı. Oturumu tekrar açıp girdiğimde yazılım güncelleştiricinin çalışmadığını gördüm. Açılıyordu fakat donuyordu. Sonra bende terminalden komutu vererek yükseltmeye devam ettim. Neyse dosyalar indirildi yüklendi derken. Yükleme sırasında hata mesajları çıkmaya başladı. Yükleme bittikten sonra sistemi yeniden başlattım fakat felaket bir sonuçla karşılaştım.

Sistem açılıyor fakat sürekli hata mesajları çıkıyor. Sistemdeki diğer hard disk bölümlerine bağlanamıyorum. İnternete bağlanmıyor. Ağ hatası veriyor. Ayrıca Grubda ki windows seçeneği de ortadan kalkmış. Windows'a da giremiyorum. Şuan Pardus Live Cd ile idare ediyorum.

Şimdi ben bu durumdan Ubuntuyu tekrar yüklemeden nasıl kurtulabilirim. Zira, chrome daki yer imlerini ve bazı başka şeyleri tekrar yükleme yaparsam kaybedeceğim. Bir çözümü var mı? Aldığım bazı hata mesajlarının şöyle ekran görüntüsünü çektim...

Panelde

Ağ hatası
http://i.hizliresim.com/qP6jyd.png

Gibi gibi... Sistem çok kötü oldu. İnşallah bir yolu vardır. Yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler...

sayz

Alıntı YapZira, chrome daki yer imlerini ve bazı başka şeyleri tekrar yükleme yaparsam kaybedeceğim.

neden kaybediyorsunuz ki? google hesabınızla oturum açarsanız her yerde senkronize şekilde kullanabilirsiniz yer imlerini vb.

ubuntupardus

Chromu daha önce google hesabıyla kullanmadım. şuanda sisteme giriyorum fakat, internete de bağlanamıyorum. O yüzden sorun olabilir.
Zaten kurulu bir düzenim vardı bilgisayarda bunu da bozmak istemiyorum. Şimdi Windows'a da giremiyorum, windows seçeneğide gruptan kalkmış live cd ile kaldım.

sayz

yer imlerinizi ihraç da edebilirisiniz ayrıca internet bağlantınızın olmasına gerek yok. ama daha sonra mutlaka google hesabı ile kullanın bence. çok pratik oluyor.

https://support.google.com/chrome/answer/96816?hl=tr

ubuntupardus

sayz

Alıntı YapYükleme sırasında hata mesajları çıkmaya başladı.

ne gibi hata mesajları çıktı? buraya aktarır mısınız çıktıları. komutları tekrar vererek veya loglardan da bakabilirsiniz.

ubuntupardus

Bir iki tane resim yükledim yukarıda. Ama hata çıktısı olarak bir şey veremiyorum. Sürekli bir hata mesaj kutusu geliyor. Sorunu raporla diyor. Sanırım bazı sistem dosyaları da zarar görmüş. İnternete bile girmiyor.

grayloop

hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

ubuntupardus

Peki şu hatayı nasıl çözebilrim?

Ve şu hatayı

bu ikisini çözsem yeter...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Şubat 2016 - 18:24:29

Ayrıca, Grubdan windows silindi. Fakat bunu boot-repair-disk haricinde Live Cd ile falan kurtarmamın bir yolu var mı?
Elimde çalışan 11.04 cd si var. Fakat boot-repair'i çalışan cd ye yükleyemedim. İndirip kurmayı düşündüm, Fakat yine usb'ye yazdırmak için bir program gerekiyor. Live CD ye bu programı yükleyemiyorum.
Kısacası LİveCD ile windowsu gruba tekrar getirmenin bir yolu var mı?

Ubuntu dan zaten umudu kestim sanırım tekrar yüklemek zorunda kalacağım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Şubat 2016 - 18:39:51

Ayrıca grub2 kurulumunu LiveCD ile yeniden yapmaya çalıştığımda

sudo chroot /mnt Komutundan sonra şu hatayı alıyorum

chroot: failed to run command `/bin/bash': Exec format error

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Şubat 2016 - 18:48:18

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39803.msg474525#msg474525

@heartsmagic 'in buradaki mesajına göre bu hata mimari farklılıktan kaynaklanıyormuş. Çalıştırdığım LiveCD 32bit mi tam emin değilim ama büyük ihtimalle öyle.

Öyleyse ben bu grub'u nasıl yükleyeceğim? veya Windows'u gruba nasıl ekleyeceğim?

grayloop

Önceki bağlantıda CanlıDVD ile BootRepair'in nasıl kurulup kullanılacağı anlatılıyor.

Ayrıca, Ubuntu'yu tekrar kurduğunuzda HOME kısmını biçimlendirmezseniz kullanıcı ayararınız, eklentileriniz vs. orada kalacağı için aynı ayarlarla devam edebilirsiniz.
                                 H. Yavuz

ubuntupardus

Boot-repair kısmını okumuştum evet. Ama Ubuntu üzerinde yüklü olarak gelen "başlangıç diski oluşturucu" aracını bilmiyordum. Bunu keşfedince şimdi elimdeki 11.04 cd'si ile bu aracı kullanıp 14.04'ü bir USB ye yazdım. Ve 14.04 ile başlatıp boot-repair'i yükleyebildim.

Şuan çalışıyor ama çok uzun süredir, "çubuk gidip geliyor ve işlem bir kaç dakika sürebilir" diyor. Umarım olur.

Ayrıca "home" klasörünü silmeden nasıl yükleyebilirim? Kurulumda böyle bir seçenek varmıydı?

grayloop

Kurulumda "Başka bir şey" yüklemesini seçtiğinizde diskler listelenirken daha önce seçtiğiniz HOME kısmını yine HOME olarak seçer ve aynı kullanıcı adını yazarsanız eski ayarlarınıza kavuşursunuz.
                                 H. Yavuz

seron

Alıntı yapılan: grayloop - 17 Şubat 2016 - 19:50:34
Kurulumda "Başka bir şey" yüklemesini seçtiğinizde diskler listelenirken daha önce seçtiğiniz HOME kısmını yine HOME olarak seçer ve aynı kullanıcı adını yazarsanız eski ayarlarınıza kavuşursunuz.

"Başka bir şey" seçildiğinde "/home" ile kuruluma devam edilecek, doğru mu anladım hocam? Bana da lazım bu.
İkincisi eski sistemde bir sorun var ise yeni kurulan sisteme taşınmıyor bu sorunlar değil mi?

grayloop

Evet, eski HOME kısmından devam eder. Ayarlar aynı kaldığı için varsa sorunlar da taşınabilir. Bunun için sorun teşkil eden uygulama klasörlerini diskin eski HOME kısmını bağlayarak silmeniz daha mantıklı. Hangisinin sorunlu olduğunu bilmiyorsanız da sadece ayarlarınızın kalmasını istediğiniz (mozilla, chromium, theme gibi) klasörler dışındakileri silebilirsiniz.
                                 H. Yavuz

seron

Teşekkür ederim. :) Bu konuyu yer imlerime ekliyorum.

ubuntupardus

/home olarak kurulum yaptığımda bu klasördeki indirilenler, belgeler videolar vs. de yine silinmeden kalıyor değil mi?

grayloop

Evet, olduğu gibi kalıyor, Mozilla eklentileriniz, torrent ayarlarınız, hatta torrentte yarım kalmış indirmeleriniz bile kaldığı yerden devam ediyor.
                                 H. Yavuz

seron

Bu konu ile ilgili [nasıl] başlığımız var mıydı efendim?

grayloop

Az önce baktım ama bir anlatım bulamadım, başka bir başlık altında ele alınmış da olabilir.
                                 H. Yavuz

ubuntupardus

Boot-repair ile başlangıç onarma yaptım fakat windows gelmedi. Sonra kendim https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.msg165408#msg165408 şuradaki gibi grub2 kurulumu yaptım yine olmadı. Windows grub seçeneklerine gelmedi.

Sonrasında ubuntuyu "recovery mod" seçeneği ile açıp önce "ağ etkinleştir" sonrasında "bozuk paketleri onar" seçeneğini seçtim. İnternetten sanırım Yükseltme yaparken yarım kalan dosyaları indirdi ve yükledi. Sonrasında bilgisayar açıldığında Grub seçeneğine Windows nihayet gelmişti. Şuan windows üzerinden yazıyorum.

Bir umut Ubuntu da açılır dedim. Ama  Grub'ta bir çok farklı ubuntu seçeneği var. 3 tane farklı kerneller var. Bu kernellerin yanında (startup) (recovery mod) seçnekleri var. Her birini ayrı ayrı denesemde sistem açılmıyor.  Farklı farklı hatalar veriyor.

Yalnızca birisinde sistem açıldı sanırım. Fakat grafik arayüzü gelmiyor. Sadece siyah ekran ve konsolda çalışıyor.

Çok uzun ve karmaşık oldu belki ama, nasıl çözebilirim? Hatalardan bazılarını birazdan yolluyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Şubat 2016 - 00:04:43

Hatalardan bir tanesi şuydu; Grubdan ubuntuyu seçiyorum, Siyah ekranda şu hata geliyor...

kernel panic - not syncing attempted to kill init

Grubdan bir başka ubuntu kernel versiyonunu seçiyorum bir başka hata şu geliyor...

starting virtualbox kernel modules ...failed

Gibi hatalar... Sanırım ilkini çözebilirsem açılacak gibi sistem. Ayrıca şuan recovery mode ile de giriş yapamıyorum.

Bende şuan internetten nasıl çözülebilir araştırıyorum. ama bir bilen varsa yardımlarınızı beklerim Teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Şubat 2016 - 00:14:44

Anladığım kadarıyla "kernel panic" hatası disk bölümleriyle alakalı bir hata. Ama tam olarak nasıl çözülecek henüz bulamadım.

grayloop

Yine CanlıDVD ile açıp BootRepair ile deneyebilirsin, ama bu sefer gelişmis seçeneklerle denemeniz lazım ki disk bölümlerini ayarlayabilesiniz.
                                 H. Yavuz

ubuntupardus

Peki gelişmiş seçeneklerde ne seçeceğim? Sanırım yarın yapacağım bunu zira çok uzun sürüyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Şubat 2016 - 14:38:43

Yine *bir şeyler yaptım. Ama hala henüz sistemi açabilmiş değilim. Son durumu anlatıyorum...

En son şu hatayı almıştım; kernel panic - not syncing attempted to kill init araştırmalarıma göre hatanın disklerle ilgili bir problem olduğunu gördüm. Ve "boot-repair" aracılığıyla aşağıdaki linkteki adımları uygulayarak "boot-repair" gelişmiş seneçnekler ile Grub'u tekrar yükledim ve bu hatayı çözdüm.

O link,  http://askubuntu.com/questions/92946/cannot-boot-because-kernel-panic-not-syncing-attempted-to-kill-init

Şimdi ise başka sorunlar var; Sorun şu, Grub'dan ubuntuyu seçiyorum. Monitör kapanıp açılıyor ekranda ubuntu yazısı beliriyor. Sonrasında siyah ekranda şu hataları görüyorum;
Started gnome display manager veya Failed to start Kernel modules veya Starting Virtualbox kernel modules... failed
gibi gibi... Bu tarz hatalar.

Anladığım kadarıyla grafik sürücüsü ile ilgili bir durum. Zira, Sistem (ne ekranı deniyor bilmiyorum konsol diyeyim) Ctrl+Alt+F2 yapılıp kara bir ekran geliyor da orada şifre yazıyoruz falan. O konsol ekranında şifremi kullancı adımı yazıp sisteme giriş yapabiliyorum. Yalnız Ctrl+Alt+F7 ile grafik kipinde açmak istediğimde masa üstü gelmiyor. Yukarıda yazmış olduğum siyah ekranda hatalar geliyor.

Son olarak bunu nasıl çözebilirim? Birazdan tekrardan fglrx silip yüklemeyi deneyeceğim? Ama anlayan, bilen varsa nasıl çözülebileceğini yardımlarınızı bekliyorum...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Şubat 2016 - 15:30:43

SON DURUM;
TTY ekranında
glxinfo | grep render komutunu verdiğimde şu hatayı alıyorum, "Unable to open display"

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=43214.msg505059#msg505059 şuradaki gibi açık kaynak sürücüyü tekrar yüklemek istediğimde ise bazı komutlarda hata alıyorum.
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core 
bu komutun çıktısı "reinstall anlaşılamadı" diyor

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
bu komut ise "xserver-xorg" yüklü değil hatasını veriyor. Bu durumda nasıl çözeceğiz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Şubat 2016 - 16:52:13

ÇÖZEMEDİM SON OLARAK, boot.log dosyasını da paylaşayım.

fsck from util-linux 2.26.2
/dev/sda6: clean, 1662269/3932160 files, 9118712/15703040 blocks
[FAILED] Failed to start Load Kernel Modules.
See 'systemctl status systemd-modules-load.service' for details.
         Mounting FUSE Control File System...
         Starting Apply Kernel Variables...
[  OK  ] Mounted FUSE Control File System.
[  OK  ] Started Journal Service.
[  OK  ] Started Apply Kernel Variables.
[  OK  ] Started Braille Device Support.
[  OK  ] Started Create Static Device Nodes in /dev.
         Starting udev Kernel Device Manager...
[  OK  ] Started udev Kernel Device Manager.
         Starting Show Plymouth Boot Screen...
         Starting Remount Root and Kernel File Systems...
[  OK  ] Started Remount Root and Kernel File Systems.
         Starting Load/Save Random Seed...
[  OK  ] Reached target Local File Systems (Pre).
[  OK  ] Reached target Local File Systems.
[  OK  ] Reached target Remote File Systems.
         Starting LSB: AppArmor initialization...
         Starting Set console keymap...
         Starting Tell Plymouth To Write Out Runtime Data...
         Starting Wait for all "auto" /etc/network/interfaces to be up for network-online.target...
         Starting Flush Journal to Persistent Storage...
[  OK  ] Started Load/Save Random Seed.
[  OK  ] Started Tell Plymouth To Write Out Runtime Data.
[  OK  ] Started Flush Journal to Persistent Storage.
         Starting Create Volatile Files and Directories...
[  OK  ] Started Wait for all "auto" /etc/network/interfaces to be up for network-online.target.
[  OK  ] Started Show Plymouth Boot Screen.
[  OK  ] Started Forward Password Requests to Plymouth Directory Watch.
[  OK  ] Started Create Volatile Files and Directories.
[  OK  ] Started Set console keymap.
         Starting Network Time Synchronization...
         Starting Update UTMP about System Boot/Shutdown...
[  OK  ] Started Update UTMP about System Boot/Shutdown.
[  OK  ] Started Network Time Synchronization.
[  OK  ] Reached target System Time Synchronized.
[*     ] A start job is running for LSB: AppArmor initialization (8s / no limit)
[**    ] A start job is running for LSB: AppArmor initialization (9s / no limit)
[  OK  ] Reached target Sound Card.
[  OK  ] Started LSB: AppArmor initialization.
         Starting LSB: Raise network interfaces....
[  OK  ] Started LSB: Raise network interfaces..
[  OK  ] Reached target System Initialization.
[  OK  ] Started CUPS Scheduler.
[  OK  ] Started Trigger resolvconf update for networkd DNS.
[  OK  ] Reached target Paths.
[  OK  ] Listening on CUPS Scheduler.
         Starting Console System Startup Logging...
[  OK  ] Listening on D-Bus System Message Bus Socket.
[  OK  ] Started Daily Cleanup of Temporary Directories.
[  OK  ] Reached target Timers.
         Starting Restore Sound Card State...
[  OK  ] Listening on ACPID Listen Socket.
[  OK  ] Listening on Avahi mDNS/DNS-SD Stack Activation Socket.
[  OK  ] Reached target Sockets.
[  OK  ] Reached target Basic System.
         Starting Login Service...
         Starting LSB: Speech Dispatcher...
         Starting Thermal Daemon Service...
[  OK  ] Started Run anacron jobs.
         Starting System Logging Service...
         Starting Enable support for additional executable binary formats...
[  OK  ] Started D-Bus System Message Bus.
         Starting LSB: Set the CPU Frequency Scaling governor to "ondemand"...
         Starting Modem Manager...
         Starting Restore /etc/resolv.conf if the system crashed before the ppp link was shut down....
         Starting LSB: SANE network scanner server...
[  OK  ] Started CUPS Scheduler.
         Starting Network Manager...
         Starting Accounts Service...
[  OK  ] Started Cgroup management daemon.
[  OK  ] Started Deferred execution scheduler.
         Starting Permit User Sessions...
         Starting LSB: VirtualBox Linux kernel module...
         Starting LSB: Record successful boot for GRUB...
         Starting Avahi mDNS/DNS-SD Stack...
[  OK  ] Started System Logging Service.
[  OK  ] Started Console System Startup Logging.
[  OK  ] Started LSB: Speech Dispatcher.
[  OK  ] Started LSB: Set the CPU Frequency Scaling governor to "ondemand".
[  OK  ] Started Restore /etc/resolv.conf if the system crashed before the ppp link was shut down..
[  OK  ] Started LSB: SANE network scanner server.
[  OK  ] Started Permit User Sessions.
[  OK  ] Started LSB: VirtualBox Linux kernel module.
[  OK  ] Started Login Service.
         Mounting Arbitrary Executable File Formats File System...
         Starting LSB: VirtualBox watchdog daemon...
         Starting LSB: VirtualBox autostart service...
         Starting LSB: VirtualBox web service API...
[  OK  ] Started LSB: VirtualBox watchdog daemon.
[  OK  ] Started LSB: VirtualBox autostart service.
[  OK  ] Mounted Arbitrary Executable File Formats File System.
[  OK  ] Started LSB: VirtualBox web service API.
[  OK  ] Started Enable support for additional executable binary formats.
[  OK  ] Started Avahi mDNS/DNS-SD Stack.
[  OK  ] Started Make remote CUPS printers available locally.
[  OK  ] Started LSB: Record successful boot for GRUB.
[  OK  ] Started Thermal Daemon Service.
         Starting Authenticate and Authorize Users to Run Privileged Tasks...
[  OK  ] Started Network Manager.
[  OK  ] Reached target Network.
[  OK  ] Reached target Network is Online.
         Starting LSB: Tool to automatically collect and submit kernel crash signatures...
         Starting (null)...
         Starting LSB: Cleans up any mess left by 0dns-up...
         Starting /etc/rc.local Compatibility...
[  OK  ] Started (null).
[  OK  ] Started /etc/rc.local Compatibility.
         Starting GNOME Display Manager...
         Starting Wait for Plymouth Boot Screen to Quit...
[  OK  ] Started LSB: Cleans up any mess left by 0dns-up.
         Starting WPA supplicant...
[  OK  ] Started Authenticate and Authorize Users to Run Privileged Tasks.
[  OK  ] Started GNOME Display Manager.
[  OK  ] Started LSB: Tool to automatically collect and submit kernel crash signatures.

Burada son satır bazen değişiyor. Kimi zaman Started Gnome display manager... falan oluyor.

Ama burada sanırım önemli olan [FAILED] Failed to start Load Kernel Modules. bu kısmı herhalde.
Çözüm arıyorum ama henüz bulamadım...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Şubat 2016 - 17:03:14

Bununla ilgili olaraş alttaki konuya baktım ama benim durumumla farklı bir durum olabilir anlayamadım.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47397.msg543888#msg543888

seron

Ben çok anlamam ama sorununuzun boot onarımı ile alakası yok sanki. Çünkü çıktılarınıza bakınca "çekirdek bileşenleri yüklenemedi(loading kernel modules ... failed)" ve " xserver-xorg" yani masaüstünüzün görüntülenmesini sağlayan görüntü yöneticinizin sorunlu olduğu ya da kurulu olmadığını söylüyor gibi geldi. Eğer bilginiz varsa o  xserver-xorg mu nedir, onu kaldırıp yeniden kurun... diyeceğim ama bu sefer de büsbütün işlerin kötüye gitmesine neden olmaktan korkuyorum. Biraz daha sabredin, muhakkak bir yardım eden çıkar.

ubuntupardus

Zaten boot onarımını bu sorunu çözmek için yapmadım. Windows grubda kaybolmuştu onun için yaptım. Fakat grub sorununu çözdükten sonra bu sorun ortaya çıktı. Birkaç birşey denedim yukarıda yazdığım gibi ama yeterli olmadı.

Sorunu kısaca şöyle bir daha yazayım;

14.04 kullanıyordum. Amacım Kde-Plasma5 yüklemekti. Ancak 14.04 sürümü ile uyumlu olmadığını öğrendim. Bunun üzerine (sudo apt-get install kubuntu-desktop) komutunu verip kurduktan sonrasında ubuntuyu 15.10'a güncellemek için yazılım güncelleştiriciyi çalıştırdım. Fakat, güncelleme yaparken oturum açılıp kapandı kendiliğinden. Sonrasında yazılım güncelleştirici açılmadı.Donuyordu. Bende yükseltmeyi terminal'le komut vererek yaptım. Fakat sistemi yeniden başlatıp girdiğimde bir sürü hata mesaj pencereleriyle karşılaştım falan... Aynı zamanda Grub'dan windows'ta silinmişti. Bunun üzerine hem sistemi kurtarmak hem de öncelikle windows'u gruba eklemek amacıyla birtakım işlemler gerçekleştirdim. Son olarak aldığım hata, yukardıda da yazdığım gibi;
[FAILED] Failed to start Load Kernel Modules. hatası. Yardımlarınızı bekliyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Şubat 2016 - 22:27:17

Şu iki sitede konuyla alakalı bir şeyler var ama tam anlayamadım;

1) https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=187314

2) http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2242119

grayloop

Konuyla ilgili baktığımda ekran kartı ve virtualbox ile ilgili yazışmalar ağırlıktaydı. Bu durumda ekran kartı sürücüsünü kaldırmak bir çözüm olabilir. Ayrıca güncelleme vs. işlemleri yaptığınız sırara virtualbox vs. işlem yürütüyor muydu, disklerle ilgili işler yapıyor muydu? Böyle bir durum varsa güncelleme işlemi sırasında disk bağlama işlemlerinde sorun oluşmuş olabilir. KDE de ekran kartınızla uyumlu olmayabilir.
                                 H. Yavuz