[Çözüldü] Ağda Localhost Erişimini Kısıtlama

Başlatan naklov, 04 Şubat 2016 - 12:08:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

naklov

Arkadaşlar Merhaba,

Ubuntu 15.10 bilgisayarımda localde geliştirme yapıyorum localdeki işlemlerim için Xampp kurdum apache vs. için, çalıştığım şirkette ufak bir ağ kurulu ve bu ağa bağlı 50 bilgisayar var. Ağda inet addr yazıldığında eğer local server kurulu ise bilgisayarlarda dizinleri listeleniyor projelerim açısından kendi bilgisayarımda dizin listeleme ve dosyalara erişimi nasıl kapatabilirim ? Genelde localhost paylaşıma açılmak isteniliyor fakat aksine ben kapatmak istiyorum.  :)

Basit mantıkta bulduğum çözümler;

• Dosyalara izin hakları vermek, ama bu şekilde yaptığımda localhostta proje dosyalarımda problem yaşıyorum. Belki verdiğim izinlerde sıkıntı vardır,  öneri alabilirim
  • .htaccess dosyası atarak izin vermemek yada boş bir sayfa atmak , fakat burada yine proje dosyalarımda sorun yaşıyorum.

Sağlıklı sonuç almak için samba kurup konfigürasyon ayarları mı yapmak gerekiyor ?

Aramalarımda;
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=10707.0
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=42252.0

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa Bütün Hayaller Gerçek Olabilir..

cagriemer

Gelistirme yaptiginiz Apache sunucuya yerel agdan erisilmemesini istiyorsunuz yanlis anlamadiysam. Apache'nin yapilandirma dosyasinda "listen" direktifleri vardir. Genelde 0.0.0.0:80 ya da 0.0.0.0:443 gibi degerler gelir varsayilan olarak. 0.0.0.0'i 127.0.0.1 olarak degistirip dosyayi kaydettikten sonra Apache servisini yeniden baslatirsaniz, gelistirme yaptiginiz makinedeki web sunucuya yerel aginizda bulunan diger makinelerden erisimi engellemis olursunuz.

naklov

Alıntı yapılan: cagriemer - 04 Şubat 2016 - 13:21:11
Gelistirme yaptiginiz Apache sunucuya yerel agdan erisilmemesini istiyorsunuz yanlis anlamadiysam. Apache'nin yapilandirma dosyasinda "listen" direktifleri vardir. Genelde 0.0.0.0:80 ya da 0.0.0.0:443 gibi degerler gelir varsayilan olarak. 0.0.0.0'i 127.0.0.1 olarak degistirip dosyayi kaydettikten sonra Apache servisini yeniden baslatirsaniz, gelistirme yaptiginiz makinedeki web sunucuya yerel aginizda bulunan diger makinelerden erisimi engellemis olursunuz.

Öneriniz işe yaradı teşekkür ederim çözümü Xampp'a göre detaylı anlatmak gerekirse;

/opt/lampp/etc klasörüne giriyorsunuz  httpd.conf adlı dosyayı açıp

# Listen: Allows you to bind Apache to specific IP addresses and/or
# ports, instead of the default. See also the <VirtualHost>
# directive.
# Change this to Listen on specific IP addresses as shown below to
# prevent Apache from glomming onto all bound IP addresses.
#Listen 0.0.0.0:80
Listen 80

Alanındaki " Listen 80 " (Burada farklı bir ip numarası da yazabilir ) yazan yeri

Listen 127.0.0.1:80

şeklinde değiştiriyorsunuz. Muhtemelen ilk başta değiştirmenize izin vermiyecektir. Yetki verelim

Orjinal yetkileri görelim sonradan geriye dönmek için

cd /opt/lampp/etc
ls-l

bu bilgiler bir bir yerde durduktan sonra etc klasörüne ben

chmod 777 /opt/lampp/etc

Yetkisi verdim . Xampp'ı durdurup başlatalım

sudo /opt/lampp/lampp stop
sudo /opt/lampp/lampp start

Sonra eski yetkileri ls-l komutundaki çıktılara göre düzenleyebilirsiniz. Yada en azından

chmod 755 /opt/lampp/etc

Verebilirsiniz. @cagriemer çözüm için tekrar teşekkür ederim.
Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa Bütün Hayaller Gerçek Olabilir..