[Çözüldü] Ubuntu 15.10 ve Windows 10 arasında Şifreli Dosya Paylaşımı

Başlatan ankyra, 31 Ocak 2016 - 10:10:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ankyra

Arkadaşlar konu hakkında forumdaki eski konuları inceledim. Aradığım cevabı bulamadım veya da ben anlamadım yazılanları.

Şimdi Ev klasörümün içerisindeki Belgeler klasörümü sağ tık yerel ağ paylaşımından bu dizini paylaş dedim. Bir kaç dosya indirip kurulum yapması gerekiyormuş ubuntunun. Kurulumları yaptı. Daha sonra konuk girişine de izin ver dedim. Bu şekilde Windows 10 üzerinden sorunsuzca klasöre erişim sağlandığını gördüm.

Windows'tan da bir klasörü paylaştım. Kullanıcı adı ve şifre istedi. Bunun için windowstan bir yerel kullanıcı tanımladım ve ubuntudan bu kullanıcı adı ve şifresini yazarak windowstaki paylaşılan klasöre erişim sağladım.

Şifreli erişimi ubuntuda sağlamak için konuk girişine izin vermeyi kaldırmak gerekiyormuş. İzni kaldırdım. Windows'tan paylaşılan klasöre erişim sağlarken kullanıcı adı ve şifre istemeye başladı. Bunun için ubuntuda yeni kullanıcı adı oluşturdum ama olmadı.

Kullanıcı adını başka türlü mü oluşturmak lazım. Ne yapmak lazım arkadaşlar?

cagriemer

Ubuntu'da paylastiginiz dizinin sahibi olan kullanicinin adi ve sifresiyle denediginizde erisebiliyor musunuz paylastiginiz belgelere Windows tarafindan?

ankyra

Alıntı yapılan: cagriemer - 02 Şubat 2016 - 14:44:49
Ubuntu'da paylastiginiz dizinin sahibi olan kullanicinin adi ve sifresiyle denediginizde erisebiliyor musunuz paylastiginiz belgelere Windows tarafindan?

Hayır erişemiyorum.

heartsmagic

Kullanıcı Samba tarafına eklendi mi? Yanlış hatırlamıyorsam sistemdeki kullanıcıdan bağımsız olarak ekleniyordu Samba'ya bu kullanıcı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ankyra

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Şubat 2016 - 13:01:37
Kullanıcı Samba tarafına eklendi mi? Yanlış hatırlamıyorsam sistemdeki kullanıcıdan bağımsız olarak ekleniyordu Samba'ya bu kullanıcı.
Bunu nasıl yapmalıyım?

heartsmagic

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1437.0
Samba Sunucu Elle Yapılandırması kısmı sanırım. Samba hep karışık gelmiştir bana, biraz bakınır durumun bu olup olmadığına karar vermeye çalışırsın.

ankyra

Kendim bir keşfetme yaptım. Şu şekilde:

Terminalden:

sudo system-config-samba

Yazdım. Açılan samba penceresinin üst bölümünden Preferences menüsünden Samba kullanıcılarına tıkladım. Açılan pencereden de kullanıcı ekle dedim. Unix username bölümüne kendi pc kullanıcı adımı seçtim. Windows username bölümüne windowstan giriş için yazılacak kullanıcı adı yazdım.(istediğinizi yazabilirsiniz.) Samba password kısmına da bir şifre belirledim. Ve yine bu samba penceresinden bir dizin paylaştım. Yetkili kullanıcı olarak da kendi kullanıcımı atadım. Windows'tan girerken şifre istedi. Ayarladığım şifreyi girdim ve oldu.

heartsmagic

Geri bildirim için teşekkürler. Elle ayarlamada da muhtemelen benzer bir şey yapılacaktı. Böyle bir yöntemin olduğunu öğrenmemiz güzel oldu.