[Çözüldü] Hangi Ubuntu Sürümü ve flash üzerine kurulan ubuntu hk

Başlatan Fatih Doğdu, 28 Ocak 2016 - 11:54:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatih Doğdu

Merhaba arkadaşlar,

2011 den beri üyeniz olmama karşın Ubuntu dan bayadır uzak kaldım ve bırakırken çok ta geliştirmiş değildim. Şimdi sıfırdan Ubuntuya geçerek kendimi geliştirmek istiyorum. Şu an Ubuntu nun hangi sürümünü yüklememi önerirsiniz?

Diğer sorum ise ubuntuyu sabit diske değilde Flash sürücüye kuracağım. İşletim sisteminde bir yavaşlık yada performans ile ilgili bir sorun oluşturur mu?

arpia

Ubuntu 14.04.3 LTS (uzun süreli destek sürümü) öneririm ama en günceli takip edeyim derseniz Ubuntu 15.10 indirebilirsiniz.

Diğer sorunuz için ne yazık ki tecrübem yok. Tecrübe eden bir arkadaşımız performansı hakkında fikir verecektir.

Fatih Doğdu

Aslında sürümden kastım şuydu: Güncelleme konusunda sorun yaşamayacağım oturmuş bir sürüm? Bu arada ilgi ve alakan için teşekkür ederim.

arpia

Rica ederim. Son iletinizle kesin olarak Ubuntu 14.04.3 LTS öneririm.

Fatih Doğdu

Alıntı yapılan: arpia - 28 Ocak 2016 - 12:17:02
Rica ederim. Son iletinizle kesin olarak Ubuntu 14.04.3 LTS öneririm.

Bu sürümü deneyeceğim bu haftasonu kurulumlarım biter ve biraz kullanınca burada yorum yapacağım.

Bu arada flash konusunda kim yardımcı olabilir

seron

Alıntı yapılan: Fatih Doğdu - 28 Ocak 2016 - 12:24:25
Bu arada flash konusunda kim yardımcı olabilir

Flaş belleklerin veri aktarım (okuma-yazma-access) hızları disklere göre yavaştır. Hız istiyorsanız tavsiye etmem.

Diskler, sistemlerin hızına etki eden en önemli aygıtlardır. Hızlı/pahalı bir sistem toplamışsınızdır. Ama içindeki sabitdisk, sistem kurmaya değil de veri depolamaya uygun üretilmiş bir disk ise yine verim alamazsınız, kağnıya döner. internet ortamında bu tip hatalar yapan kullanıcıların şikayetlerini çok görüyorum. Siz şimdi yeni bir sabitdisk almayacağınıza göre konuyu fazla uzatmadan şu bilgiyi vereyim:

EN HIZLI-------------------------
SSD (solid state disc) : Flaş belleklerdeki bellek çipleri ile bu çipleri daha hızlı kullanılmasını sağlayan devreler, ilaveten çiplerdeki mikroskobik hafıza hücreleri yıprandıkça az kullanılmış hücrelere aktaran kontrol devreleri içerirler. Mekanik disklere nazaran ömürleri kısa, fiyatları yüksektir.

SCSI (SKAZİ) Disk sistemi: daha çok sunucu bilgisayarlarda kullanılan bir yöntemdir. Kaliteli harddiskleri bir SCSI kart ile anakarta bağlanması ile ortaya çıkan özel bir sistem. Detaylı bilmiyorum ama oldukça pahalı.

Harddisk: Manyetik diskler üzerine elektromanyetik palslar uygulayarak kayıt ve okuma yapma esasına göre çalışırlar. Amaca göre Hızlısı Yavaşı olur. Aynı şekilde çeşitli veri kapasitelerinde üretilirler.

DVD Rom: Veri kapasiteleri CDlere göre büyükse de veri aktarım hızları daha yavaştır. (yanılıyor olabilirim, yanlışsa düzeltin)

CD rom: açıklamaya gerek yok sanırım.

Flaş bellek 3.0 : 2.0 flaşlara göre üç kat civarında daha hızlı okuma yazma imkanı tanır.
Flaş bellek 2.0 : Hafıza çipi/çipleri ile bu çipleri sadece veri saklanması yapılmasını mümkün kılacak hızda süren kontrol devresi içerir. Yavaştırlar.
Flaş bellek 1.1: yavaştır. günümüzde kullanılmıyor.

Disket: En yavaş veri hızı. Günümüzde kullanılmıyor. Veriyi en uzun süre bozmadan bünyesinde tutan hafıza aygıtı. Uygun koşullarda saklandığı taktirde 10 yıldan fazla veri saklar. :)
EN YAVAŞ-------------------------------

Şimdi yukarıda Flaş belleğin yerini görünce, ne kadar verim alabileceğinizi anlarsınız sanırım. Elbete harddiskler kadar hızlı olmaz ama idare edecek kadar iş görür.

Bu arada Flaşlarla Optik diskleri yanlış mı konumlandırdım diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltin tabii, aklımda böyle kalmış.

Fatih Doğdu

Evet diskler ve okuma-yazma hızı konusunda az buçuk bilgim var. Yine de aydınlatmalar için teşekkür ederim. Olmazsa harici bir hdd ya da varsa harici ssd bir disk alıpta kurabilirim. Bu şekilde yarım kalan python derslerine de devam etmiş olurum  :)

Bu kadarı yeterli gibi flashla kurup bir tecrübe edeyim. Daha sonra soru işareti kalmayınca laptop hdd sine yada harici diske atıp kullanırım teşekkürler.