[Çözüldü] Sağ üstte kapatma tuşu görünmüyor :(

Başlatan JokerPenguin721, 27 Ocak 2016 - 17:42:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

JokerPenguin721

Arkadaşlar programlarda sağ üstteki kapatma (X) tuşu görünmüyor, alttaki menü çubuğundan veya kısayolla kapatmam gerekiyor.
Yardım edin
Artık VirtualBox'ta(rüyasında) yaşıyor. Çok Gerek Kalmadıkça Windowsa girmiyor (rüyadan uyanmıyor).

ata1

Anlatılmaya çalışılan pencere kenarlarımıdır. Yoksa pc açma kapatmamıdır. Net anlayamadım.
şayet pencere kenarlarındaki X kapatma ise sistem bilgisi ve kullanılan masa üzeri nedir ? Öğrenebilirmiyiz detayları

seron

Ubuntu'da pencerelerin kapat, minimize et gibi çarpı-marpı düğmeleri solda olur. Bildiğim kadarıyla sağa alınamıyordu.

Panel, yani windows'tan alıştığınız isimle "görev çubuğu"nun en sağında, kullanıcı adına basınca kapat, askıya al... gibi seçenekler yeralır. Oradan mı kayboldu o seçenekler? Öyleyse sorun farklı demektir. Ama pencere ayarlarını kastediyorsanız, bence etmiyorsunuz ( "daha yavaş yöntemlerle kapatmak zorunda kalıyorum" ) o halde teknik bir sorun olabilir. Ama "her uygulamada" meselesini anlamadım.

JokerPenguin721

Alıntı yapılan: ata1 - 27 Ocak 2016 - 17:51:29
Anlatılmaya çalışılan pencere kenarlarımıdır. Yoksa pc açma kapatmamıdır. Net anlayamadım.
şayet pencere kenarlarındaki X kapatma ise sistem bilgisi ve kullanılan masa üzeri nedir ? Öğrenebilirmiyiz detayları
uygulamalardaki sağ üstteki X işareti dedim ya.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ocak 2016 - 18:38:43

Alıntı yapılan: seron - 27 Ocak 2016 - 17:57:46
Ubuntu'da pencerelerin kapat, minimize et gibi çarpı-marpı düğmeleri solda olur. Bildiğim kadarıyla sağa alınamıyordu.

Panel, yani windows'tan alıştığınız isimle "görev çubuğu"nun en sağında, kullanıcı adına basınca kapat, askıya al... gibi seçenekler yeralır. Oradan mı kayboldu o seçenekler? Öyleyse sorun farklı demektir. Ama pencere ayarlarını kastediyorsanız, bence etmiyorsunuz ( "daha yavaş yöntemlerle kapatmak zorunda kalıyorum" ) o halde teknik bir sorun olabilir. Ama "her uygulamada" meselesini anlamadım.
1. programları kastediyordum acelem vardı o sırada  tam net anlatamadım sağ üstte X kapatma tuşu olur ya o.
Artık VirtualBox'ta(rüyasında) yaşıyor. Çok Gerek Kalmadıkça Windowsa girmiyor (rüyadan uyanmıyor).

ata1

tema değiştirmeyi deneyin pencere çerçevelerini değiştirin ayrıca soruma yanıt vermediniz kullanılan ubuntu sürüm nedir masa üstü nedir ? bilgi verin ki yanıt veya çözüm üretebilelim.

JokerPenguin721

Alıntı yapılan: ata1 - 27 Ocak 2016 - 19:27:47
tema değiştirmeyi deneyin pencere çerçevelerini değiştirin ayrıca soruma yanıt vermediniz kullanılan ubuntu sürüm nedir masa üstü nedir ? bilgi verin ki yanıt veya çözüm üretebilelim.
1. mintle alakalı bir sorun bu
2. solda ubuntununda mintinde sürümlerini yazdım güncel sürüm
3.dediğinizi yaptım olmuyor

speakerXXL

Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırın bakalım.

gsettings reset-recursively org.cinnamon.muffin

Sorunu çözmezse aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırın ve aldığınız çıktıyı foruma yapıştırarak paylaşın.

inxi -S
wm-detect

JokerPenguin721

Alıntı yapılan: speakerXXL - 27 Ocak 2016 - 20:43:38
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırın bakalım.

gsettings reset-recursively org.cinnamon.muffin

Sorunu çözmezse aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırın ve aldığınız çıktıyı foruma yapıştırarak paylaşın.

inxi -S
wm-detect

olmadı. ve verdiğiniz 2.yerdeki komutu denedim şunları aldım:
inxi -S'de:
System:    Host: assasin721 Kernel: 3.19.0-32-generic x86_64 (64 bit) Desktop: Cinnamon 2.8.6
           Distro: Linux Mint 17.3 Rosa
wm-detecttede komut bulunamadı diyor sudo apt-get install yazarak * bir şey mi yüklemem lazım?

seron

Ben de mint kullanıyorum. Şunu denediniz mi? :

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Bu ilk kurulumdan beridir böyle mi yoksa sonradan mı oldu? Sonradan olduysa en son neler yaptın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

JokerPenguin721

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Ocak 2016 - 13:27:44
Bu ilk kurulumdan beridir böyle mi yoksa sonradan mı oldu? Sonradan olduysa en son neler yaptın?
kurduğum zaman böyle değildi. Bir süre sonra Linux Mint çöktü (virtualboxta)  Alt-Shift yaparak çıktım  virtualboxu windowsta görev yöneticisiyle kapattım.
Bir de  nickimin sonundaki @gmail.com u siler misiniz adminim? kazayla oraya e posta adresimi yazmışımda (admin kim dedim sizi gösterdiler)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ocak 2016 - 19:56:02

Alıntı yapılan: seron - 28 Ocak 2016 - 12:40:05
Ben de mint kullanıyorum. Şunu denediniz mi? :
Çok sağol kardeşim. Sorunum çözüldü