Sistem açılmıyor.

Başlatan Waox, 25 Ocak 2016 - 19:59:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Waox

Merhaba arkadaşlar öncelikle aranıza ve Linux dünyasına yeni katıldım. Bilgisayarıma Windows'un yanına ubuntu kurdum. Kurulumu yaptım ve 1-2 saat inceleme yaptım. Sonra yeniden başlattığımda siyah ekran üzerinde [    0.595576] ACPI PCC probe failed. diye bir hata verdi. Birkaç saniye sonra bu hata mesajı gidiyor ve tamamen siyah bir ekran üzerinde bir imleç yanıp sönüyor. Uzun beklemem sonucu hala yanıp sönmeye devam etti ve sistem açılmadı. Bu hatanın çözümü nedir?

seron

Hangi ubuntu sürümünü kurdunuz?

Ben yeterli değilim ama yardımcı olacak arkadaşlara aşağıdaki linkleri sunayım, belki daha rahat yardımcı olabilirler:
http://askubuntu.com/questions/683300/acpi-pcc-probe-failed-on-ubuntu-installation-from-usb
http://askubuntu.com/questions/584248/boot-error-acpi-pcc-probe-failed
http://askubuntu.com/questions/613776/acpi-pcc-probe-failed-starting-version-219
Kernel sürümünden bahsediliyor ikisinde de.

Düzenlendi.

Waox

14.04 LTS sürümünü kullanıyorum. Ayrıca bu linklerin bazılarını ben incelemiştim zaten buradakiler boot etme ve kurulum ile ilgili. Benim sorunum ise kurduktan sonra sistemin açılmaması.

Altaylardan_Gelen_Atlı

bunu okuyarak uygular mısınız?

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_onarmak_(yeniden_kurmak)

bir ihtimal de olsa bilgi amaçlı okuyunuz :

'' 1. Windows'u gerçek anlamda kapatmadığınız bir oturumdan sonra (uyku modunda kapatmak gibi) doğrudan Ubuntu'yu açarsanız bu sorunla karşılaşırsınız. Bu durumda Windows'u tekrar açıp normal bir şekilde kapattığınızda sorun kendiliğinden ortadan kalkacaktır.
2. Windows'ta çalışırken elektrik kesintisi, reset tuşuna basma vb. bir sebeple Windows'u düzgün kapatmadığınız bir oturumdan sonra, Ubuntu'yu açıp NTFS biçimli disk bölümlerine erişmek istediğinizde yine bu sorunla karşılaşırsınız. Bu gibi durumlarda Windows'u tekrar açıp normal bir şekilde kapattığınızda sorun kendiliğinden ortadan kalkacaktır.
3. Bilgisayarınızda bilgisayarınızda Windows 8 veya üzeri bir sürüm yüklü ise, Windows'u kapattığınızda, Windows aslında kendini gerçek anlamda kapatmıyor olabilir. Bu nedenle Ubuntu üzerinden NTFS biçimli disk bölümlerine ulaşabilmek için Windows'u gerçek anlamda kapanacak şekilde ayarlamanız gereklidir. Çünkü Windows 8 sürümünde "Hibernation" adı verilen özellik, hızlı başlatma adına bilgisayarı tamamen kapatmayıp, uykuya alma benzeri bir işlem gerçekleştirmektedir. ''
'' YasLandığın ağaç kof ise sende yıkıLırsın ''

grayloop

Grafik sürücüleri vs. kurduktan sonra mı oldu bu?

Aşağıdaki bağlantıda anlatılanları yaptığınızda büyük ihtimalle düzelecektir.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Boot-Repair
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

Waox

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. 'Mr.Aslanturk' o makaleyi okumuştum ancak sorun bununla ilgili değil. 'grayloop' evet grafik sürücülerini kurduktan sonra oldu. Ancak şu anda sisteme girebiliyorum. O hata tekrar çıkıyor birkaç sn bekledikten sonra sistem açılıyor.

plazma

Ekran kartı çıktıları kod etiketi içerisinde aktarırmısınız.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0

Waox

Yorumunuz için teşekkürler. Çıktılar aşağıda

lspci | egrep "VGA|3D|Display"
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF119M [GeForce 410M] (rev a1)

glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce 410M/PCIe/SSE2
    GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_blend_square, GL_NV_complex_primitives, GL_NV_conditional_render,
    GL_NV_parameter_buffer_object2, GL_NV_path_rendering,
    GL_OES_depth_texture, GL_OES_element_index_uint, GL_OES_fbo_render_mipmap,
    GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_blend_square, GL_NV_complex_primitives, GL_NV_conditional_render,
    GL_NV_parameter_buffer_object2, GL_NV_path_rendering,
    GL_OES_depth_texture, GL_OES_element_index_uint, GL_OES_fbo_render_mipmap,

xrandr
Screen 0: minimum 8 x 8, current 1366 x 768, maximum 16384 x 16384
VGA-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
LVDS-0 connected primary 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 344mm x 194mm
   1366x768       60.0*+
HDMI-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

dpkg -l | egrep "nvidia|bumblebee|nvidia-prime|fglrx"
ii  nvidia-304-updates                                    304.131-0ubuntu0.14.04.1                            amd64        NVIDIA legacy binary driver - version 304.131
ii  nvidia-current-updates                                304.131-0ubuntu0.14.04.1                            amd64        Transitional package for nvidia-current-updates
ii  nvidia-experimental-304                               304.131-0ubuntu0.14.04.1                            amd64        Transitional package for nvidia-experimental-304
ii  nvidia-libopencl1-304-updates                         304.131-0ubuntu0.14.04.1                            amd64        NVIDIA OpenCL Driver and ICD Loader library
ii  nvidia-opencl-icd-304-updates                         304.131-0ubuntu0.14.04.1                            amd64        NVIDIA OpenCL ICD
ii  nvidia-settings                                       331.20-0ubuntu8                                     amd64        Tool for configuring the NVIDIA graphics dr

heartsmagic

İlk iletideki hata kısmının sistemin açılması ile ilgisi yok, o kısmı kurcalamaya gerek yok yani.
Sorun grafik kartı sürücüsü kurulumundan sonra olmuş, bir yerlerde sıkıntı oldu demek ki. Fakat, şu an çıktıların temiz duruyor. Sistem de açılıyor sanırım? Ara ara yine açılmamazlık ediyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Waox

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Ocak 2016 - 23:38:45
İlk iletideki hata kısmının sistemin açılması ile ilgisi yok, o kısmı kurcalamaya gerek yok yani.
Sorun grafik kartı sürücüsü kurulumundan sonra olmuş, bir yerlerde sıkıntı oldu demek ki. Fakat, şu an çıktıların temiz duruyor. Sistem de açılıyor sanırım? Ara ara yine açılmamazlık ediyor mu?

Açılmamazlık olmuyor. Ekranda ilk mesajdaki hata çıktıktan birkaç sn sonra açılıyor.

heartsmagic

Tamam o zaman, söylediğim gibi o hataya takılmana gerek yok şimdilik.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.