Mint chromium yırtılma kasma sorunu

Başlatan marslı, 24 Ocak 2016 - 21:30:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

marslı

Merhaba arkadaşlar. Bir ubuntu bir mint arasını bulamadım. İkiside de ayrı ayrı sorunlar bir türlü çözülmüyor :p
Şimdi de mint kurdum güzel sistemde chromium'de yırtılma sorunu var. Video izlerkende yırtılma ve takılma sorunu oluyor. intelin açık kaynak sürücüsünü yükledim ama bir şey değişmedi. ne yapabilirm?

ata1

marslı

Öyle bir paket yokmuş
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
E: chromium-pepper-flash paketi bulunamadı

ata1

marslı

KArdeşim ben mint kullanıyorum şuan. Flash player yükledim ama tarayıcıda ekletiler kısmında görünmüyor. 

speakerXXL

Chromium Flash desteği için aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırınız.

sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree
sudo update-pepperflashplugin-nonfree --install

Intel yırtılma sorunu aşağıdaki komutla tear free özelliğini etkinleştirmek denenebilir.

sudo mkdir -p /etc/X11/xorg.conf.d/ && echo -e 'Section "Device"\n Identifier "Intel Graphics"\n Driver "Intel"\n Option "AccelMethod" "sna"\n Option "TearFree" "true"\nEndSection' | sudo tee /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf

Sonrasında sistemi yeniden başlatınız.

marslı

Komutları çalıştırdım ama flash hala kurulmadı chromiumda görülmüyor. intel konusunda da o satırları daha önce eklemiştim değişiklik olmamıştı. sorun hala devam ediyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Ocak 2016 - 23:49:56

Flash'ı yükledim. Ama şimdi daha da arttı. flash içermeyen sayfalarda bile takılıyor sürekli.

speakerXXL

Tarayıcıyı kapatıp aşağıdaki komutla başlatınca durum ne oluyor?

chromium-browser --disable-gpu

marslı

seron

@marslı bilgisayarınızın özellikleri nedir?
Ekran sürücülerinizde sorun yok değil mi?

speakerXXL

Komutun çıktısını paylaşın.

inxi -Fxz

marslı

System:    Host: mehmet-adli Kernel: 3.13.0-24-generic i686 (32 bit gcc: 4.8.2)
           Desktop: Cinnamon 2.8.6 (Gtk 3.10.8) Distro: Linux Mint 17.3 Rosa
Machine:   Mobo: Casper model: Nirvana
           Bios: Phoenix v: 1.04.02.DA date: 08/27/2010
CPU:       Dual core Intel Pentium P6100 (-MCP-) cache: 3072 KB
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 ssse3) bmips: 7980
           clock speeds: max: 1999 MHz 1: 933 MHz 2: 1599 MHz
Graphics:  Card: Intel Core Processor Integrated Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.Org 1.15.1 driver: intel
           Resolution: 1366x768@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Ironlake Mobile x86/MMX/SSE2
           GLX Version: 2.1 Mesa 10.1.3 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel 5 Series/3400 Series High Definition Audio
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.13.0-24-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 3000 bus-ID: 04:00.0
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
           Card-2: Realtek RTL8191SEvB Wireless LAN Controller
           driver: rtl8192se port: 4000 bus-ID: 06:00.0
           IF: wlan0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 250.1GB (7.2% used)
           ID-1: /dev/sda model: SAMSUNG_HM250HI size: 250.1GB
Partition: ID-1: / size: 40G used: 16G (41%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
           ID-2: swap-1 size: 1.87GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda6
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 59.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 162 Uptime: 20 min Memory: 704.8/1751.5MB
           Init: Upstart runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.4
           Client: Shell (bash 4.3.111) inxi: 2.2.28 

Açık kaynak sürücüleri kendiliğinden yüklüyordu intel olduğu için. Videolar hiç açılmıyor neredeyse hep takılıyor. Chrome'de srun yoktu o da aynı şeyi yapmaya başladı

speakerXXL

Aşağıdaki şekilde sistemi güncellemeyi dener misiniz?

Güncelleme Yöneticisi => Düzenle menüsü => Tercihler => Seviyeler kısmından 4. seviye güncellemeleri işaretleyiniz ve Yenile düğmesine tıklayıp Güncellemeleri Kur düğmesine tıklayarak sisteminizi güncelleyiniz. Sonrasında isterseniz 4. seviye güncellemeleri pasifleştirebilirsiniz.

Ardından, Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => Linux çekirdekleri aracı yardımıyla 4.2.x serisi çekirdeğin son sürümünü (şu an itibariyle 4.2.0-25 sürümde) kurunuz.

Güncelleme sonrasında sistemi yeniden başlatmanız.

marslı

Sistem eskisine göre daha iyi ama yırtılma sorunları devam ediyor.

speakerXXL

Aşağıdaki komutla Clutter için dikey senkronizasyonu etkinleştirip sistemi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

echo -e 'CLUTTER_PAINT=disable-clipped-redraws:disable-culling\nCLUTTER_VBLANK=True' | sudo tee -a /etc/environment

marslı

Bunu daha önce denemiştim değişiklik olmamıştı

speakerXXL

İlgili ayar şu an etkin mi?

Yırtılma sorunu sadece Chromium'da mı oluyor?

/etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf dosyasını yazıp sna hızlandırmayı,

Option "AccelMethod" "sna"

uxa hızlandırma olarak değiştirip sistemi yeniden başlatmayıdeneyebilirsiniz, sna hızlandırma bazen yırtılma sorunlarına neden olabiliyor.

Option "AccelMethod" "uxa"

Sonrasında sistemi yeniden başlatınız.

marslı

Evet o ayar etkin.  Sadece Chromium'da oluyor yırtılma.
/etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf  dosyasına değilde /etc/X11/xorg.conf dosyasına ekledim sorun olurmu? Bir de bir önceki öneriyi eski haline getireyim mi yoksa öyle kalsın mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ocak 2016 - 21:14:37

/etc/X11/xorg.conf dosyasınn içide şu şekilde:

Section "Device"
 Identifier "Intel Graphics"
 Driver "Intel"
 Option "AccelMethod" "uxa"
 Option "TearFree" "true"
EndSection

speakerXXL

Doğrudan xorg.conf dosyası da olur. Sonrasında sistemi yeniden başlatınız. /etc/environment dosyasına eklenenleri silmenize gerek yok, bu ayarlar Cinnamon için pencere hareketlerinin daha akıcı olmasına da yardımcı olur.

Chromium => Ayarlar => Gelişmiş ayarları göster => Sistem bölümü => "Kullanılabilir olduğunda donanım ivmesini kullan" seçeneği işaretli ise pasifleştirmek de denenebilir.

marslı

Şuan sayfalardaki yırtılma sorunu çözüldü gibi .Ama flash videolarda takılma ve yırtılma sorunu devam ediyor. 
İvmelendirmeyi hem cHromiumda hemde flash'ta kapattım. 

speakerXXL

Peki Firefox ile böyle bir sorun var mı, sadece Chromium'da mı var bu sorun?

marslı

Firefox'ta flash eklentisi kapalı. Facebook'ta video izlerken bir sorun olmadı. 

seron

Bilgisayarınızın özelliklerini şimdi gördüm:
2.0Ghz çift çekirdek işlemciniz var.
Tümleşik grafik çipiniz işlemciye fazla yükleniyor, ama yinde de çok kötü bir sistem değil.

Benim sistemle hemen hemen aynı sayılır: ben o işlemcinin 2.2Ghz olanından var ama sorun yok. Ben "donanım mı yetmiyor acaba" diye sormuştum ama sanırım donanım değil sorun. Firefox'da eklenti yok demişsiniz. O eklentiyi ekleyip deneme şansınız var mı? Bildiğim kadarıyla firefox chrome'dan daha hafif, belki de ondandır...

marslı

Seron kardeşim Firefox Linux tarafında biraz yavaş çalışıyor. Çok ağır. Yani ben öyle gördüm.

Eskisine göre şuan daha iyi kasma yırtılma yok ama flash videolarda çok yırtılıyor ve kasıyor. Bunun nedeni eklentiler olabilir mi?
Adblock eklentisi biraz fazla ram yiyor. chromiumun eklenti sayfasında öyle görünüyor.

speakerXXL

Aşağıdaki komutlar ile Intel GPU için video hızlandırmayı etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz.

sudo apt-get install i965-va-driver
sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt-get install libvdpau-va-gl1
sudo sh -c "echo 'export VDPAU_DRIVER=va_gl' >> /etc/profile"
sudo mkdir /etc/adobe
sudo echo -e "EnableLinuxHWVideoDecode = 1\nOverrideGPUValidation = 1" | sudo tee /etc/adobe/mms.cfg

Sonrasında sisteminizi yeniden başlatın ve Chromium tarayıcıda Flash hızlandırmayı etkinleştirip, tarayıcınızı yeniden başlatın.