Linux dağıtımları bir sonraki sürüme güncelleme

Başlatan ironx1, 24 Ocak 2016 - 18:18:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ironx1

Merhaba arkadaşlar ben kali linux 2.0 kullanıyorum ve bunun 2016.1 diye bir sürümü çıktı ben bunu bu sürüme güncelleyebilirmiyim böyle birşey mümkünmü ?

ahmet_matematikci

♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

ironx1

ata1

Kali kullanıp konutu sormak ilginç  ;D

ironx1

Alıntı yapılan: ata1 - 25 Ocak 2016 - 20:29:17
Kali kullanıp konutu sormak ilginç  ;D 
Bu kanıya niye vardın belki grafiklerini beğendim de kurdum ne biliyorsun.

matrax_41

Yanlış kurmuşsunuz o zaman. Kali son kullanıcıya göre bir dağıtım değildir. Diğer dağıtımlarda da aynı grafikleri sağlayabilirsiniz.

jrrah

Aslında yayınlanma haberi başlığı altında nasıl yapabileceğiniz yazıyor. Ancak güncelleme ardından sorun yaşayabilirsiniz. Net bağlantısını ve elektrik kesintisini göz önünde bulundurup öyle deneyin.
İlk olarak kaynağın eklenmesi isteniyor, bunu da basitçe terminal ekranından yapabiliyorsunuz.
cat << EOF > /etc/apt/sources.list entera basıp, ardından verilen kaynağı ekliyorsunuz. deb http://http.kali.org/kali kali-rolling main non-free contrib entera basıp EOF yazarak işlemi bitiriyorsunuz.
Ardından aşina olduğumuz güncelleme komutlarını giriyorsunuz.
apt-get update && apt-get dist-upgrade ya da apt-get update
apt-get dist-upgrade
Güncellemeyi yaparken size bazı yerlerde sorular soruyor. Bu yüzden uzakta olmanız, uyumanız vs. halinde güncelleme bitmiş olmayacaktır. :) Ardından reboot deyip bilgisayarı yeniden başlatın. Kolay gelsin.
Hayat bir oyundur, hayat sanattır. M.Duchamp

ironx1

Alıntı yapılan: matrax_41 - 25 Ocak 2016 - 22:44:34

Yanlış kurmuşsunuz o zaman. Kali son kullanıcıya göre bir dağıtım değildir. Diğer dağıtımlarda da aynı grafikleri sağlayabilirsiniz.
Benim hoşuma  giden kali sizi ilgilendirmez

ata1

Bizi ilgilendirmez ama alacağın destek kısıtlıdır en azından bu forumda her soruya yanıt alamaya bilirsin. bu denli sert tavırlara gerek de yok sana önerilerde bulunuyor.
desteği kali formdan alman gerekebilir.

plazma

Ben genede hatırlatmamızı geçeyim bir köşesinde bulunsun aklınızın konu sahibi olarak. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32631.0

Siz istediğiniz dağıtımı kurmakta özgürsünüz elbette ama yorum yapan diğer kullanıcılarıda kırmadan yada terslemeden cevaplayabilirsiniz, sonuçta burası forum ses, mimik ve ton gibi unsurlardan mahrum bazen yanlış anlaşılma olabiliyor.

matrax_41

Alıntı yapılan: ironx1 - 26 Ocak 2016 - 03:29:14
Benim hoşuma  giden kali sizi ilgilendirmez

Sizin yaşadığınız sorun da bizi ilgilendirmez o halde.

neynefes

Kali konusunda gri alanımız var. Kali günlük kullanım için değildir. Arkadaşlar işlemi nasıl yapabileceğinizi anlatmış. Takıldınız yer olursa sorarsınız ama bu başlık seviyesiz bir usluba kayacaksa eğer gerekli yaptırımları uygularım.

Başlığı raporlayan üyemize de cevaben; ortada yanlış söylenmiş bir söz yok. Hoş karşılık verilmemiş sadece.

seron

Ben konuya şöyle bir baktım da, bir kullanıcı istediği sitemi bilgisayarına kurabilir ve ilgili forumda ilgili alan var ise bununla ilgili soru sorar, bu normaldir. Ama birilerinin çıkıp "hem bilmiyorsun, hem de kali kullanıyorsun" manasında gönderme yapmasını doğru bulmuyorum. Ben de olsam ben de bana söylenen üslupla yanıt veririm.

Şahsen, konu başlığı açan arkadaşlara daha yumuşak davranılmasını rica ederim. Baştan aşağı konuya bakınca, tartışmayı başlatan taraf başlığı açan kişi değil. Ben bunu gördüm.

Ben başlığı açan arkadaşa şunu da bildireyim de yine de siz bilirsiniz:

Kali daha çok güvenlik denetlemeleri ve etik olmayan kullanımlar içindir.
Daha çok ileridüzey kullanıcılara hitap eder.
Şayet Linux kullanmaya hevesli iseniz, diğer dağıtımlarda da orada gördüğünüz tema ve diğer görsel ayarları kurabilir, dilerseniz kali'deki güvenlik(!) yazılımlarını o dağıtıma da kurarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Bu arada size "kali kullanıp güncelleme komutunu bilmemek ilginç" sözünde bir art niyetlilik yok. Lütfen sakin olalım.

plazma

Emir kipinde söylev olması çok doğru olur mu ozaman sizce onu sorayım, örnek olarak isteyen istediğini kurarda kullanır da! (sanane uslübu), ama aynı durumda isteyen istediğini kurup kullanabilir, tabikide kimse karışamaz. Yukarıda da belirttiğim gibi burada sadece metin olarak konuşuyoruz ve okurkende hali ile hiç bir ses, ton, mimik vs yok bu şekilde şimdi olduğunda nasıl ayırt edebileceksiniz? Bu başlık için yada kullanıcı için değil genel betimlemedir, daha öncede çok defa denk gelmişsinizdir forumda, etkiye tepki olacaktır sonuçta ozaman iş çığırından çıkarsada durum çok basit saygı ve sevgi kuralları çerçevesinde forum refahı için müdahale şart, ben burada kimsenin art niyetli olmadığı görüşündeyim yanlış anlaşılmada olmuş olabilir bahsettiğim sebeblerden o yüzden forum kullanıcılarımızdan rica ederiyoruz kurallara uyalım lütfen.

turuncu

Her konuda bir tartışma.. Allah herkese akıl, fikir, sabır versin.

Konu kilit!  :)

Şaka maka, @ironx1, diğer arkadaşların da dediği gibi kali'nin içi bilgi toplama, reverse-engineering, pentest araçları gibi uygulamalar ile dolu. O yüzden ben de Ubuntu tavsiye edebilirim ama karar sizin tabi.

ata1

Alıntı yapılan: seron - 26 Ocak 2016 - 16:16:32
Ben konuya şöyle bir baktım da, bir kullanıcı istediği sitemi bilgisayarına kurabilir ve ilgili forumda ilgili alan var ise bununla ilgili soru sorar, bu normaldir. Ama birilerinin çıkıp "hem bilmiyorsun, hem de kali kullanıyorsun" manasında gönderme yapmasını doğru bulmuyorum. Ben de olsam ben de bana söylenen üslupla yanıt veririm.

Şahsen, konu başlığı açan arkadaşlara daha yumuşak davranılmasını rica ederim. Baştan aşağı konuya bakınca, tartışmayı başlatan taraf başlığı açan kişi değil. Ben bunu gördüm.

Ben başlığı açan arkadaşa şunu da bildireyim de yine de siz bilirsiniz:

Kali daha çok güvenlik denetlemeleri ve etik olmayan kullanımlar içindir.
Daha çok ileridüzey kullanıcılara hitap eder.
Şayet Linux kullanmaya hevesli iseniz, diğer dağıtımlarda da orada gördüğünüz tema ve diğer görsel ayarları kurabilir, dilerseniz kali'deki güvenlik(!) yazılımlarını o dağıtıma da kurarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Bu arada size "kali kullanıp güncelleme komutunu bilmemek ilginç" sözünde bir art niyetlilik yok. Lütfen sakin olalım.

seron orada gülück olduğunu görmedin sanırım kullanmasını bilmiyorsanız güncel sürümlere yönelin iması var. Sebebi belli kali neden kullanmadın seron sana sorayım
o zaman bir sürüm kurduğumuzda önce türkçe kaynak yani (wiki.forum) bakılır sonrada sürüm pc uyumuna bakılır.
Ben istiyorum o zaman ingiltere kralı olmayı size ne  demekle aynı şey kısacası istemekle olsa ?
ayrıca dediğin gibi olsa kişiye kaynak linki vermezdim. amacım bağcı dövmek olsa idi neden bilgilendireyim ki ?

seron

plazma'nın ne dediğini anlamadım ama sen yanlış anlamışsın @ata1. ben zaten seni de savunmuştum yanlış okumuşsun.
kaliyi niye seçmedim? arkadaşın bahanesi ile aynı; görünüm(ünü sevmedim). ikincisi debian-ubuntu tabanlı olunca daha iyi destek alabiliyorum.

alquirel

Ben de bu başlıktaki tutumunuzu anlamadım. Başlığı raporlamışsınız. Bildiğiniz üzere raporlama işlemi sadece yöneticileri muhatab alan bir sistem. Maşallah raporlama iletinizde de sağlam giydirmişsiniz. Yani başlıkta kullanıcıya yüklenen kişiler olarak yönetim ekibimizi görmüşsünüz manası çıkıyor buradan. Başlıkta sizin rapor saatinizden önce atılmış olan iletilerden hangisinde yönetim ekibi kullanıcıya haksız yere fazla yüklenmiş onu bir türlü göremedim ben.

Ha, yüklenen kişi yönetim ekibinden değil de normal bir kullanıcıysa buna itirazınızı ileti raporlayarak, yönetim ekibine sert cümleler kurarak değil, bizzat o kullanıcıya ister özel mesaj, ister başlık altında ileti olarak yöneltmeniz gerekir diye düşünüyorum.

ironx1

Benim görüşüm şu zor olan daha çabuk linux öğrenmemi sağlar ben ubuntu kullansaydım çoğu programı yazılım merkezinden kurabilirdim ama ben komut satırı kullanarak kurarsam ve işlemlerimi komut satırından yaparsam daha çabuk öğrenirim diye düşündüm ve temel komutları da öğrendim zaten.

seron

Alıntı yapılan: alquirel - 26 Ocak 2016 - 18:05:54
Ben de bu başlıktaki tutumunuzu anlamadım. Başlığı raporlamışsınız. Bildiğiniz üzere raporlama işlemi sadece yöneticileri muhatab alan bir sistem. Maşallah raporlama iletinizde de sağlam giydirmişsiniz. Yani başlıkta kullanıcıya yüklenen kişiler olarak yönetim ekibimizi görmüşsünüz manası çıkıyor buradan. Başlıkta sizin rapor saatinizden önce atılmış olan iletilerden hangisinde yönetim ekibi kullanıcıya haksız yere fazla yüklenmiş onu bir türlü göremedim ben.

Ha, yüklenen kişi yönetim ekibinden değil de normal bir kullanıcıysa buna itirazınızı ileti raporlayarak, yönetim ekibine sert cümleler kurarak değil, bizzat o kullanıcıya ister özel mesaj, ister başlık altında ileti olarak yöneltmeniz gerekir diye düşünüyorum.
Neden kullanıcılara gergin davranıyorsunuz anlamıyorum.

Başlığı raporladım evet. Nedeni de buraya gelen herkese değer vererek kırıcı diyalogların yaşanmasını istemememdir.

"Bildiğiniz üzere raporlama işlemi sadece yöneticileri muhatab alan bir sistem"
bu nedenledir ki size bildirmek ve müdahale etmenizi sağlamak istedim.

"Maşallah raporlama iletinizde de sağlam giydirmişsiniz."
o raporda kimseye giydirmedim. isterseniz iletiyi buraya direkt yapıştrın, diğer kullanıcılar da görsünler. bu arada "giydirmek" kelimesi "cinsel ilişki" anlamına gelen argo bir kelimedir. maalesef halkarasında bilinçsizce kullanılan bir kelime.

"Yani başlıkta kullanıcıya yüklenen kişiler olarak yönetim ekibimizi görmüşsünüz manası çıkıyor buradan."
o manayı gerginlikten ötürü siz çıkarmışsınız lütfen sakin olun. ben bu iletiyi de sakin kafayla ve gülümseyerek yazıyorum. yine yanlış anlaşılma olmasın lütfen.
ben yöneticilere "herkes istediği sürümü kulanır! ne var bunda? lütfen bir ilgilenin" anlamında ileti gönderdim. eğer yanlış anlaşılmaya neden olduysam lütfen affedin.

"Başlıkta sizin rapor saatinizden önce atılmış olan iletilerden hangisinde yönetim ekibi kullanıcıya haksız yere fazla yüklenmiş onu bir türlü göremedim ben."
biliyorum biliyorum, zaten anlatmaya çalıştığım şeyi yukarıda söyledim. arkadaşa birden bire fazlaca yüklendiler, sizden müdahale istedim sadece. sıkıntı yok.

Dilerseniz bir daha rapor falan da göndermem. Bir ileti gönderdim bak neler oldu. Kusura bakmayın.

Hakarasında hep söylerler kavga ayırmayacan aabi!.. sen dayak yersin. al işte...

neynefes

Masaüstü ortamı değiştirilebilir. Komut satırı alışkanlık haline getirilebilir. Acemiyseniz Kali de yaptığınız şeyler kopyala yapıştırdan başka birşey olmayacak şu durumda. Özgürsünüz elbette ama bu uslup niye? Kali ile alakalı böyle soru sorarsanız böyle de cevap almanız normal. Kaldı ki sert bir cevapta verilmemiş. Lütfen mesajlarınızda daha dikkatli olun. Saygı ve hoşgörü çerçevesi bozulduğu anda sonlandırırım başlığı.

alquirel

Laf yetiştirmek veya "aha da işte böyle demişsin" manasında davranmak için değil, söz hakkı ihlali yaşatabileceği için ya da bizi zan altında bırakabileceği için rapor iletinizi buraya geçiyorum.

Alıntı Yap
Kullanıcıya haksız yere fazla yükleniyorsunuz! isteyen istediği sürümü kullanır, soru da sorar?

Şunu da belirteyim. "yükleniyorsunuz!" değil de "yükleniliyor" demeniz gerekiyormuş göründüğü üzere. Bu iletinizi üzerine alınan sadece ben de değilim bu arada. "Yanlış bir şey mi söyledik de böyle bir rapor geldi" diye deyim yerindeyse birbirimizin yüzüne baktık kaldık iletinizi okuduğumuzda.

seron

Alıntı yapılan: alquirel - 26 Ocak 2016 - 18:48:13
Laf yetiştirmek veya "aha da işte böyle demişsin" manasında davranmak için değil, söz hakkı ihlali yaşatabileceği için ya da bizi zan altında bırakabileceği için rapor iletinizi buraya geçiyorum.

Alıntı Yap
Kullanıcıya haksız yere fazla yükleniyorsunuz! isteyen istediği sürümü kullanır, soru da sorar?

Şunu da belirteyim. "yükleniyorsunuz!" değil de "yükleniliyor" demeniz gerekiyormuş göründüğü üzere. Bu iletinizi üzerine alınan sadece ben de değilim bu arada. "Yanlış bir şey mi söyledik de böyle bir rapor geldi" diye deyim yerindeyse birbirimizin yüzüne baktık kaldık iletinizi okuduğumuzda.
Yönetici arkadaşlardan özür diliyorum. Ben iletimi yanlş yazmışım. orada siz anlamında kullandığım ifade genel anlamda idi. salt yöneticiler anlamında değildi. yanıt gönderen kişileri arasında yönetici olup olmadığını ayırdetmeden yazdım. eğer onlar da varsa yazan, yine de doğru değil  anlamında.

bir yanlış anlaşılma olmuş kusura bakmayın. bu konu fazla uzadı. dilerseniz gereksiziletileri silebilirsiniz. tekrar belirteyim orada yönetime hitaben yazmamıştım. eminim, ve dürüstüm.

alquirel

Konuyu uzatmak istemiyorum aslında, orta yolu bulduk, yanlış anlaşılmaları giderdik, ama gözümden kaçan bir nokta olmuş. Söz hakkım olduğu için yazıyorum.

http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&kelime=giydirmek

seron