Bilgisayarıma Birden Fazla Linux Kurmak İstiyorum

Başlatan merhaba1975, 24 Ocak 2016 - 16:01:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

isoyu acaba boot table olarak disk bölümüne yazdırmış olamazmısınız flash yada dvd gibi açılış da boot etsin mi diye soruyor mu acaba ?

merhaba1975

Alıntı yapılan: ata1 - 19 Şubat 2016 - 01:45:07
isoyu acaba boot table olarak disk bölümüne yazdırmış olamazmısınız flash yada dvd gibi açılış da boot etsin mi diye soruyor mu acaba ?
ben öyle bir işlem yapmadım. boot etsin mi diye sormuyor.

ne zaman ben f12`ye basıp usb hdd olarak seçsem ubuntu kurulum menüsü açılıyor; usb live olarak kullanma veya kurulum yapma seçimleri çıkıyor.

heartsmagic

USB takılıyken mi oluyor? Gizem diye bir şey yoktur, ya sistem hatası vardır ya da kullanıcı, bu kadar basit yani :) BU USB bellek neyle silindi? Bir bölümünde Ubuntu kurulum dosyaları duruyor olabilir mi?

ISO oluşturmak için ne kullanılır? Ubuntu üzerinde isek Başlangıç Diski Oluşturucusu ya da dd gibi bir araç. Sorun oysa öneri sunarız önemli değil. Şu an tam olarak yapılmak isteneni bir anlayalım gerisi kolay.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cndg

Ben şunu anlayamadım olayın en başında iso dosyasını sürükleyip bıraktıysanız kurulum hiç başlamamalıydı.
Eğer isoyu uygun şekilde yazdırdıysanız ve kurulum başladıysa kurulumdan sonra flash belleği normal kullanımda(Dosya aktarımı.)kullanmak için biçimlendirmeliydiniz.
Bence sorun olayın bu kısmında olabilir çünkü benim mantığım bu kısmı almıyor.

merhaba1975

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Şubat 2016 - 04:42:29
USB takılıyken mi oluyor? Gizem diye bir şey yoktur, ya sistem hatası vardır ya da kullanıcı, bu kadar basit yani :) BU USB bellek neyle silindi? Bir bölümünde Ubuntu kurulum dosyaları duruyor olabilir mi?

ISO oluşturmak için ne kullanılır? Ubuntu üzerinde isek Başlangıç Diski Oluşturucusu ya da dd gibi bir araç. Sorun oysa öneri sunarız önemli değil. Şu an tam olarak yapılmak isteneni bir anlayalım gerisi kolay.

usb hep takılı zaten, yani evet usb takılı iken oluyor. [bu arada gizem diye * bir şey vardır !   :) ;D ]  neyse şaka bir yana :). ben usb bellekteki veriyi silme işlemini;  mouse sağ tıkla sil olarak yaptım. acaba yanlış mı yaptım?  usb bellekten ubuntu ilgili ne varsa hepsini sildim.

şimdi ben başlangıç disk oluşturucu kullanarak usb diskimde kayıtlı olan linux iso dosyasını biçimlendirip, sonra direkt olarak sistemime bu linux`u kurabilir miyim?

c diskinden 2. linux kurmamın pratik bir yolu var mı?

Alıntı yapılan: cndg - 19 Şubat 2016 - 17:25:39
Ben şunu anlayamadım olayın en başında iso dosyasını sürükleyip bıraktıysanız kurulum hiç başlamamalıydı.
Eğer isoyu uygun şekilde yazdırdıysanız ve kurulum başladıysa kurulumdan sonra flash belleği normal kullanımda(Dosya aktarımı.)kullanmak için biçimlendirmeliydiniz.
Bence sorun olayın bu kısmında olabilir çünkü benim mantığım bu kısmı almıyor.
ilk kurduğum ubuntu`ta disk oluşturma gibi bir işlem yapmıştım, muhtemelen sorun bu.

-DıLgEş-

Diskinde önemli dosyaların var mı? Yoksa ben adım adım ne yapılacağını anlatayım.. Şayet ben şu ana kadar hep Windows altında Rufus kullanarak, Manjaro altında dd komutu kullanarak Linux bir linux kalıbını USBye yazdırdım.. Eğer bilgisayarında birden fazla disk bölümü varsa her bir disk bölümüne ayrı bir Linux sistemi kurabilirsin.. Linux altında disk bölümlerinin çıktısına;

sudo fdisk -l

komutunu Terminale yazarak bakabilirsin..

Esas sorun şu ki her Linux kurulumunu ayrı bir disk bölümüne yapman gerekiyor.. Linux dağıtımlarının kurulumunda istediğin disk bölümüne Linux sistemini kurabilirsin. Ama dikkat;

Bazı Linux dağıtımları kendi GRUBunu kullanır ve başka bir Linux dağıtımını açamaz.. En azından Manjaro Ubuntuya böyle yaptı..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2016 - 19:36:29

Konunun tamamını okumadığım için gereksiz cevap vermiş oldum.. Acaba Linux dağıtımı kalıbını USB belleğe nasıl yazdırdınız ve bundan önce USB belleği biçimlendirdiniz mi?
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

heartsmagic

USB bellek kaç bölümdü, hangi ortamda açtın ve elle sildin? USB bellek biçimlendirilmediği sürece neyin ne olduğunu anlayamayız. Sildiğim halde Ubuntu geliyor demişsin ya, bir disk biçimleyici uygulama ile o belleği tümden sil bakalım geliyor mu Ubuntu? :)

Şu aşamada niyetin Ubuntu kurmaksa ve yine Ubuntu üzerindeysen Başlangıç Disk Oluşturucu veya dd ile ISO kalıbını basabilirsin belleğe.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

merhaba1975

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 23 Şubat 2016 - 19:30:01
Diskinde önemli dosyaların var mı? Yoksa ben adım adım ne yapılacağını anlatayım.. Şayet ben şu ana kadar hep Windows altında Rufus kullanarak, Manjaro altında dd komutu kullanarak Linux bir linux kalıbını USBye yazdırdım.. Eğer bilgisayarında birden fazla disk bölümü varsa her bir disk bölümüne ayrı bir Linux sistemi kurabilirsin.. Linux altında disk bölümlerinin çıktısına;

sudo fdisk -l

komutunu Terminale yazarak bakabilirsin..

Esas sorun şu ki her Linux kurulumunu ayrı bir disk bölümüne yapman gerekiyor.. Linux dağıtımlarının kurulumunda istediğin disk bölümüne Linux sistemini kurabilirsin. Ama dikkat;

Bazı Linux dağıtımları kendi GRUBunu kullanır ve başka bir Linux dağıtımını açamaz.. En azından Manjaro Ubuntuya böyle yaptı..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2016 - 19:36:29

Konunun tamamını okumadığım için gereksiz cevap vermiş oldum.. Acaba Linux dağıtımı kalıbını USB belleğe nasıl yazdırdınız ve bundan önce USB belleği biçimlendirdiniz mi?
evet bilgisayarımda bazı önemli verilerim var. şu anda windows kurulu bilgisyarımı kullanamam acaba linux destekleyen program önerir misiniz?

ayrı disk bölümü kurulum sırasında otomatikman yapılmıyor mu?

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 23 Şubat 2016 - 19:30:01Eğer bilgisayarında birden fazla disk bölümü varsa her bir disk bölümüne ayrı bir Linux sistemi kurabilirsin..

bu dediğiniz ne demek onu bile bilmiyorum! :)

sonradan eklenmiş yazınıza cevap: linux`u kuruluma hazır hale getirmek için; usb creator diye bir program kullanmıştım (diğer bilgisayarımdaki windows 8`i kullanarak yaptım)

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Şubat 2016 - 21:25:08
USB bellek kaç bölümdü, hangi ortamda açtın ve elle sildin? USB bellek biçimlendirilmediği sürece neyin ne olduğunu anlayamayız. Sildiğim halde Ubuntu geliyor demişsin ya, bir disk biçimleyici uygulama ile o belleği tümden sil bakalım geliyor mu Ubuntu? :)

Şu aşamada niyetin Ubuntu kurmaksa ve yine Ubuntu üzerindeysen Başlangıç Disk Oluşturucu veya dd ile ISO kalıbını basabilirsin belleğe.
usb bellek mağazadan aldığım gibiydi (hatta usb bellekle bir iki tane yazılım geliyor ya onlara bile dokunmadım) hangi ortam derken? ileri derecede acemiyim :) . ubuntu`da  soldaki menüden usb bellek linkine tıkladım, usb bellek açıldı, bende sağ tıkladım sil seçeneğini seçtim, sildim

sanırım usb bellekte şöyle bir sorun var; usb bellekte dosya silinemiyor [ama kayıtlı olan verilere ekstra yeni veri kayıdı yapabiliyorum (ama usb bellek bütünüyle doldu)], çünkü bugün başka linux türevlerinin iso dosyaları sildim ama usb bellekteki veri oranı, sanki silinmemiş gibi aynen öylece duruyor, kayıt yaparsam usb daha da doluyor ama sağ tıklayıp silme işlemi yaparsam silinmiş görünse de (veri kayboluyor görünüyor ama usb bellekteki veri doluluk oranı hala aynı duruyor, üstüne başka veri kayıt edersem usb bellek daha da doluyor. yani ubuntu iso dosyasını silme işlemi yaptığım halde ve iso dosyası silinmiş gibi kaybolmasına rağmen gene aynen eskisi durduğu için bilgisayar f12 + usb hdd işleminde otomatikmen ubuntu kurulumunu başlatıyor.

amacım diğer linux versiyonlarını da kurmak (lubuntu - linux mint vb.)

gokhan09

Usb de bulunan dosyayı sildikden sonra çöpü boşaltınca tam olarak silinmiş olur veya usb ye girin ctrl+h control ve h tuşunu aynı anda basın,karşınıza gizli dosyalar gelir,trash yazan dosya varsa silince yer açılacaktır usb de.

merhaba1975

Alıntı yapılan: gokhan09 - 24 Şubat 2016 - 00:23:19
Usb de bulunan dosyayı sildikden sonra çöpü boşaltınca tam olarak silinmiş olur veya usb ye girin ctrl+h control ve h tuşunu aynı anda basın,karşınıza gizli dosyalar gelir,trash yazan dosya varsa silince yer açılacaktır usb de.
dediğiniz gibi çıktı  :)

size ne kadar teşekkür etsem azdır

gokhan09

-DıLgEş-

Tam olarak şimdi ne oluyor bu konuda? Şimdi herhangi bir Linux dağıtımını mı bilgisayarınıza kuracaksınız yada Ubuntu mu kuracaksınız? Yada en önemlisi Windows ve Ubuntu kurulu olduğu halde 3. bir İşletim Sistemi mi kurmak istiyorsunuz?
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

merhaba1975

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 24 Şubat 2016 - 12:25:37
Tam olarak şimdi ne oluyor bu konuda? Şimdi herhangi bir Linux dağıtımını mı bilgisayarınıza kuracaksınız yada Ubuntu mu kuracaksınız? Yada en önemlisi Windows ve Ubuntu kurulu olduğu halde 3. bir İşletim Sistemi mi kurmak istiyorsunuz?

gururla söylüyorum bilgisayarımda windows çöpü kurulu değil. ubuntu`yu zaten kurdum.

evet linux türevlerini kurmak istiyorum (lubuntu- linux mint-suse linux)

neynefes

Lütfen başka bir işletim sistemi hakkında bu şekilde bir cümle sarfetmeyin. Linux dışında herşey "tü kaka" değil.

Bilgisayarınıza aynı swap alanını dahi kullandırabileceğiniz istediğiniz kadar linux sürümü kurabilirsiniz. Bu sorunuzun cevabı. Ne gerek var? Bu da özel bir soru :)

-DıLgEş-

sudo fdisk -l

Flash bellek içindeyken bu çıktıyı geç.. Ubuntuyu nasıl kurmuştunuz siz? Yani tam olarak bilmek istediğim kalıbı nasıl ve hangi programla yazdırdınız?

merhaba1975

Alıntı yapılan: neynefes - 24 Şubat 2016 - 15:26:40
Lütfen başka bir işletim sistemi hakkında bu şekilde bir cümle sarfetmeyin. Linux dışında * her şey "tü kaka" değil.

Bilgisayarınıza aynı swap alanını dahi kullandırabileceğiniz istediğiniz kadar linux sürümü kurabilirsiniz. Bu sorunuzun cevabı. Ne gerek var? Bu da özel bir soru :)
gerçek bilgisayarların Amiga bilgisayarlar olduğunu bilen biri olarak yazdım, yoksa Linus Torvalds Irving Gould ve  Jack Tramiel`in  yanında çırak bile olamaz, ayrıca Linux`u öyle çokta beğenmedim

neyse sözü uzatmayayım özür dilerim bir daha forumda öyle laf sarf etmem.

neden gerek olabileceğine gelince; daha yeni Linux ile tanıştım, ve Linux türevleri arasında farklar var, en iyi Linux versiyonu hangisi keşfetmek istiyorum

Alıntı yapılan: neynefes - 24 Şubat 2016 - 15:26:40Bilgisayarınıza aynı swap alanını dahi kullandırabileceğiniz istediğiniz kadar linux sürümü kurabilirsiniz
bu dediğiniz nasıl yapılabilir? lütfen açıklar mısınız?

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 24 Şubat 2016 - 15:42:22

sudo fdisk -l

Flash bellek içindeyken bu çıktıyı geç.. Ubuntuyu nasıl kurmuştunuz siz? Yani tam olarak bilmek istediğim kalıbı nasıl ve hangi programla yazdırdınız?

Flash bellek içindeyken o çıktıyı geçmek ne işe yarayacak?

ubuntu`yu kurmak için usb creator diye bir program kullanmıştım

-DıLgEş-

Doğal olarak ilk Linux deneyimin ve belli başlı zorluklar çekmen normal. Ben ilk Linux kurduğumda Windowstaki .exe dosyasını Linuxta da kurabiliyoruz sanmıştım.. Foruma bununla ilgili sorduğumda kendimden çok utanmıştım ve Linux için gerekli araştırmalar yaptım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Şubat 2016 - 16:04:05

Aşağıda bir Linux kalıbı yazdığınıza rağmen Ubuntu başlatıcısı geliyor demiştiniz.. Acaba USB belleğinizi 2ye mi bölmüştünüz onu öğrenmeye çalışıyorum..

Şahsen ben şu ana kadar Live USB Creator kullanmadım.. Sadece bir defa Lubuntu yazdıracaktım pişman oldum ve UnetBootine geçmiştim.. Daha sonra en faydalı bana göre Rufus geldi ve Windowsu yanımdan kaldırana kadar onu kullandım.. Ubuntu altında ben hiç Linux kalıbı yazdırmayı beceremedim.. Manjaro altında sadece hazır gelen dd komutunu kullanıyorum

neynefes

Swap olarak biçimlendirilmiş alanı sisteme gösterip her dağıtım için swap alanı ayırmanıza gerek yok. Hatta ram miktarınız yeterliyse swap alanına bile gerek yok. Benim sistemim de 8gb ram var swap alanı oluşturmuyorum.

En iyi linux versiyonu diye bir şey yok. Şimdi tutup hangi dağıtımları yükleyeceksiniz? Kaldı ki şu ara popüler dağıtımların çoğu farklı masaüstlü sürümlerini de çıkartıyor. Zaten yüzlerce olan dağıtım sayısı iyice artıyor. Burada sizin sormanız gereken soru hangi dağıtım benim için daha kullanışlı olacak? Bu da aslında dağıtımla değil masaüstü ortamıyla daha çok ilişkili. Uğraşınız gerçekten zaman kaybı yaratacaktır size. Benim naçizane tavsiyem herhangi bir dağıtım kurun ve sanal makine üzerinde diğer masaüstlerini ve dağıtımlarını deneyin. Hem çok daha pratik hem de istenildiğinde kaldırılması çok daha kolay olur. Ben uzunca bir süre unity kullandım sonra gnome'un bana daha kullanışlı geleceğini farkettim ve o günden bu yana gnome kullanıyorum. Bu tamamen benim kişisel tercihim.

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 24 Şubat 2016 - 16:00:57
Ubuntu altında ben hiç Linux kalıbı yazdırmayı beceremedim.. Manjaro altında sadece hazır gelen dd komutunu kullanıyorum

Başlangıç diski oluştur isimli uygulamayı kullanıyoruz Ubuntu ile birlikte gelen. Sadece manjaro altında hazır gelmiyor dd komutu. Dağıtımların nerdeyse tamamında mevcut.

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: neynefes
Alıntı yapılan: MaRJiNaL - Bugün, 16:00:57Ubuntu altında ben hiç Linux kalıbı yazdırmayı beceremedim.. Manjaro altında sadece hazır gelen dd komutunu kullanıyorum
Başlangıç diski oluştur isimli uygulamayı kullanıyoruz Ubuntu ile birlikte gelen. Sadece manjaro altında hazır gelmiyor dd komutu. Dağıtımların nerdeyse tamamında mevcut.
Ubuntuda bu komutu hiç kullanmadım ama bir gün Manjaro yanına da Ubuntu kuracağım. Sadece 23 Nisanı bekliyorum..:)

merhaba1975

Doğal olarak ilk Linux deneyimin ve belli başlı zorluklar çekmen normal. Ben ilk Linux kurduğumda Windowstaki .exe dosyasını Linuxta da kurabiliyoruz sanmıştım.. Foruma bununla ilgili sorduğumda kendimden çok utanmıştım ve Linux için gerekli araştırmalar yaptım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Şubat 2016 - 16:04:05

Aşağıda bir Linux kalıbı yazdığınıza rağmen Ubuntu başlatıcısı geliyor demiştiniz.. Acaba USB belleğinizi 2ye mi bölmüştünüz onu öğrenmeye çalışıyorum..

Şahsen ben şu ana kadar Live USB Creator kullanmadım.. Sadece bir defa Lubuntu yazdıracaktım pişman oldum ve UnetBootine geçmiştim.. Daha sonra en faydalı bana göre Rufus geldi ve Windowsu yanımdan kaldırana kadar onu kullandım.. Ubuntu altında ben hiç Linux kalıbı yazdırmayı beceremedim.. Manjaro altında sadece hazır gelen dd komutunu kullanıyorum
bende exe dosyasını linux`da da kullanılabiliyor zannediyordum :)

Manjaro altında hazır gelen dd komutunu nasıl kullanabilirim? ve rufus`un ubuntu sürümü var mı?

hayır yanlış anlama var, linux kalıbını yazmayı sadece ilk kurduğum ubuntu`da yaptım. diğerlerinde salt iso olarak kurmaya çalıştım, usb bellekte hiçbir ama hiçbir işlem yapmadım, mağazadan satın aldığımda nasılsa öyle, ne usb belleği 2`ye bölme, ne de  ntfs biçimlendirme yaptım (hala fat32`de duruyor)

Alıntı yapılan: neynefes - 24 Şubat 2016 - 16:12:28
Swap olarak biçimlendirilmiş alanı sisteme gösterip her dağıtım için swap alanı ayırmanıza gerek yok. Hatta ram miktarınız yeterliyse swap alanına bile gerek yok. Benim sistemim de 8gb ram var swap alanı oluşturmuyorum.

En iyi linux versiyonu diye bir şey yok. Şimdi tutup hangi dağıtımları yükleyeceksiniz? Kaldı ki şu ara popüler dağıtımların çoğu farklı masaüstlü sürümlerini de çıkartıyor. Zaten yüzlerce olan dağıtım sayısı iyice artıyor. Burada sizin sormanız gereken soru hangi dağıtım benim için daha kullanışlı olacak? Bu da aslında dağıtımla değil masaüstü ortamıyla daha çok ilişkili. Uğraşınız gerçekten zaman kaybı yaratacaktır size. Benim naçizane tavsiyem herhangi bir dağıtım kurun ve sanal makine üzerinde diğer masaüstlerini ve dağıtımlarını deneyin. Hem çok daha pratik hem de istenildiğinde kaldırılması çok daha kolay olur. Ben uzunca bir süre unity kullandım sonra gnome'un bana daha kullanışlı geleceğini farkettim ve o günden bu yana gnome kullanıyorum. Bu tamamen benim kişisel tercihim.

Ubuntu altında ben hiç Linux kalıbı yazdırmayı beceremedim.. Manjaro altında sadece hazır gelen dd komutunu kullanıyorum

ramim 2 gb bunun yetersiz geldiğini söyleceğinize %99,9 eminim

swap alanı nasıl oluşturuluyor açıklamamışsınız.

ben farklı linux sürümleri denememin bütün sebeplerini yazmadım. farklı linux türevlerini denememin diğer sebebi versiyonlar arasındaki sistem kaynağı gereksinimi farkı, misal xubuntu`nun ubuntu`dan hafif olduğu söyleniyor (ki kullanım deneyimlerime dayanarak doğru olduğunu söyleyebilirim) lubuntu`nun xbuntu`dan çok daha hafif olduğu söyleniyor.

benim 2gb ram pentium d çift çekirdek, onboard ekran kartı. bu kadar eski sistemde hafif sistem arayışım normal olduğunu size takdir edersiniz.

yanlışsam düzeltin lütfen  bildiğim kadarıyla unity ve gnome masaüstü görümü versiyonundan başka bir şey değil, bana bunun ne getirisi olacak?

sanal bilgisayar iyi fikir, bu önerinizi deneyeceğim.

-DıLgEş-

@Neynefesin dediğine göre dd komutu pekçok Linux dağıtımında mevcut ama Ubuntu da var mı bilemiyorum.. Yoksa araştırırız sana kurdururuz..

neynefes

O zaman bu durumda seçenekler daralıyor. Eksik ifade ediyorsunuz kendinizi. Sistem kaynaklarını masaüstü yöneticileri harcıyor zaten. Soruyu bu şekilde sormuş olsanız ona göre hafif dağıtımları öneririz. Xubuntu, Xfce masaüstü ortamını kullanır. Gerçekten çok az sistem kaynağı kullanır diğer masaüstlerine nazaran. Lxde de aynı şekilde. Ben tercihimi xfce'den yana kullanırım ama..

Swap alanı oluşturmayı anlatmanın ne gereksinimi var şu anda? Önce bir orta yol bulalım. Bir değerlendirelim olayı sonra anlatıma geçeriz.

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 24 Şubat 2016 - 17:47:09
@Neynefesin dediğine göre dd komutu pekçok Linux dağıtımında mevcut ama Ubuntu da var mı bilemiyorum.. Yoksa araştırırız sana kurdururuz..

Var Ubuntu'da da var komut..

-DıLgEş-

merhaba1975

Alıntı yapılan: neynefes - 24 Şubat 2016 - 17:49:37
O zaman bu durumda seçenekler daralıyor. Eksik ifade ediyorsunuz kendinizi. Sistem kaynaklarını masaüstü yöneticileri harcıyor zaten. Soruyu bu şekilde sormuş olsanız ona göre hafif dağıtımları öneririz. Xubuntu, Xfce masaüstü ortamını kullanır. Gerçekten çok az sistem kaynağı kullanır diğer masaüstlerine nazaran. Lxde de aynı şekilde. Ben tercihimi xfce'den yana kullanırım ama..

Swap alanı oluşturmayı anlatmanın ne gereksinimi var şu anda? Önce bir orta yol bulalım. Bir değerlendirelim olayı sonra anlatıma geçeriz.

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 24 Şubat 2016 - 17:47:09

Var Ubuntu'da da var komut..
Linux yeni öğrenmemden dolayı öyle oldu, yoksa elimden geldiğince gerekli bilgileri sunmaya çalışıyorum

Lxde`ye nasıl geçebilirm yeni baştan Xubuntu`mu kurmalıyım?

Siz ne dersiniz Lubuntu kurmayayım mı?

dd komutunu nasıl kullanabilirim?
Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 24 Şubat 2016 - 18:00:35
Buyur masaüstü ortamları: https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?PHPSESSID=da52592b2f78296d1a71d2bfdcedbbf3&topic=1331.0
çok teşerükkür ederim

neynefes

Şu anda sistemde ne yüklü? Hangi dağıtım var yani?