Bilgisayarıma Birden Fazla Linux Kurmak İstiyorum

Başlatan merhaba1975, 24 Ocak 2016 - 16:01:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gokhan09

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 28 Şubat 2016 - 16:09:47
Alıntı yapılan: gokhan09Kurulum yapmak icin secdiginiz bolumu formatlamis olursunuz!icinde ne var ne yoksa hersey silinir o bolumdeki.Ayrica 15 veya 20 gigabyte lik bolumler olusturarak bu harddiske 20 den fazla linux dagitimi kurulabilir  ilk is varsa onemli bilgiler yedekleyin sonra kulagimiz cinlamasin.ornek olarak su anda benim hardisk de win 10,win7,7 tane linux ve mac os x var kapasite 320 gigabyte.Gecen sene ki hali hardisk in bu sekildeydi bir fikir vermesi icin baglantiya bakabilirsiniz https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=46705.msg537924#msg537924
20 tane kurulumaz.. En azından birincil hard disk bölümü olarak oluşturulsa kuramaz.. En fazla 4 yada 5 birincil bölüm olur.. Eğer bir hard disk bölümünü extended(Uzatılmış) olarak yaparsa kurabilir..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Şubat 2016 - 16:14:06

Ekleme icin tesekkurler,elbette mbr diskde en fazla 4 birincil bolum olur.Dorduncu bolumu dediginiz gibi extended uzatilmis bolum olarak ayarlanmasi lazim,bir onceki mesajim da fikir vermesi acisindan resimde goruluyor,yuzeysel olarak belirtmistim,sonraki adimlarda nasil yapilacagini ekleyebiliriz selam.

merhaba1975

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 28 Şubat 2016 - 16:18:59
Alıntı yapılan: merhaba1975Alıntı yapılan: MaRJiNaL - Bugün, 16:09:47Alıntı yapılan: gokhan09Kurulum yapmak icin secdiginiz bolumu formatlamis olursunuz!icinde ne var ne yoksa hersey silinir o bolumdeki.Ayrica 15 veya 20 gigabyte lik bolumler olusturarak bu harddiske 20 den fazla linux dagitimi kurulabilir  [img width=15,height=15]https://forum.ubuntu-tr.net/Smileys/default/smiley.gif[/img] ilk is varsa onemli bilgiler yedekleyin sonra kulagimiz cinlamasin.ornek olarak su anda benim hardisk de win 10,win7,7 tane linux ve mac os x var kapasite 320 gigabyte.Gecen sene ki hali hardisk in bu sekildeydi bir fikir vermesi icin baglantiya bakabilirsiniz https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=46705.msg537924#msg53792420 tane kurulumaz.. En azından birincil hard disk bölümü olarak oluşturulsa kuramaz.. En fazla 4 yada 5 birincil bölüm olur.. Eğer bir hard disk bölümünü extended(Uzatılmış) olarak yaparsa kurabilir..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : Bugün, 16:14:06Alıntı(ateist olan şahsıma dua ettirdi hadi bunu da açıklayın ateistler)
Bu sözü anlayamadım ben?son zamanların meşhur esprisi nesini anlamadınız?
Son zamanlarda hiç espri duymadım.. Soğuk espriler dışında bana soğuk geldi bu espri?

hımm evet az buçuk soğuk espri yapmış olabilirim, du bakayım evet bence de mevsimsel olarak yanlış espri yapmış olabilirim. en azından bu espriyi yaz ayında ayında yapsaydım çok daha faydalı olabilirdi :)

bu arada yeni ubuntu kurulması için verilen kodlardan bahsediyorum. kurulum sırasında hangi hesabın üzerine yazılacağı seçimi nasıl yapılacak?

heartsmagic

Alıntı yapılan: merhaba1975 - 28 Şubat 2016 - 04:48:37
yazınızın neresini düzelteyim bilemedim, şu saçmalığı düzeltmek için bir hafta harcayacak sabır yok bende.

Hehe, bir sosyal deney sanrım başarıya ulaşmış oluyor burada. Pek vaktin ve sabrın yok anlaşılan ama tanımadığın, neyi nasıl yaptığını bilmediğin, bilişim dünyasına ne kadar katkısı olduğunu tahmin bile edemediğin kişiler için "çırak olamaz" falan diyebiliyorsun :) Sosyal deney neydi? Sevdiğin kişilere tüccar dendiğinde, göklere çıkarttığın makinelere de "oyun makinesi" dendiğinde karşı tarafa kaplan gibi zıplamaya çalışman. Nasıl oluyormuş öyle laf salatası yapılınca?

Şimdi, madem saçmalık diyorsun lütfen demagoji yapmadan o saçmalıkları bir çürüt zira ben sorduğum soruların cevabını hâlâ alabilmiş değilim.

Alıntı Yap
Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Şubat 2016 - 02:02:47Biri oyun makineleri yapıp neler neler kazanan akıllı bir "tüccar", diğeri yazdığı işletim sistemi çekirdeğini dünyaya açmış bir mühendis.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Şubat 2016 - 02:02:47Ben okuyup öğrenmiştim zaten, bir önceki iletimde de seni bu nedenle düzeltme ihtiyacı hissettim. Yine söylüyorum, ah ah neden bizim insanımız böyle. Tamam, forum ortasında hatasının düzeltilmesini kimse sevmez,

vay be gerçekten biliyormuşsun, büyüksün usta!

https://en.wikipedia.org/wiki/Commodore_64

https://en.wikipedia.org/wiki/Amiga_1000

https://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_2

Ne anlamalıyım bu üç bağlantıdan :) Hayır, görmediğim, bilmediğim bir şey de değil. Bir önceki iltetimde verdiğim bilgileri de bu büyük usta değil Wikipedia veriyor sana. Bak ne diyor orada dedim sana, baktın mı? Neden "businessman" diyor Wikipedia, bir anlat lütfen hem sen hem ben, hem de konuyu takip eden herkes bir öğreniversin :)

Alıntı Yap
tabi öğrenmişsin! hani var ya öğrenmiş halin buysa bilmeden ahkam kesen versiyonunuz nasıl olurdu onu çok merak ettim. hani utanmazlıkta sınır tanımayan diye bir laf varya sizin edebi eserinizi okuyunca aklıma nedense bu laf geldi, asıl bilmeyen taraf olduğunuz halde şahsıma bilmeden ahkam kestiğim çamurunu attığınızdan olabilir mi acaba? yok olamaz! neden olsun :)

Ahkâm kesmek bak şöyle olur: "Linus bilmem kimin çırağı bile olamaz", "Linux'u da sevmedim zaten", "Seni sevmem süt oğlan, babanı da sevmezdim zaten".
Tanıdık geliyor mu bir yerlerden? Utanmazlıkta sınır tanımamazlık böyle bir şey işte. Sen git hem ahkâm kes, sonra lafı ağzına tıkayanı ahkâm kesmeyle itham et, bir de utanmaz de. Hehe, ben bayağı bir eğleniyorum inan. Böyle fazlaca yüklenmem, genelde tadında bırakırım fakat karşı taraf inat ettikçe, bu şekilde ahkâm kesmelerini seve seve ağzına tıkabilirim.

Alıntı Yap
hocam bu kadar bilme, yazık heba etme kendini okuyacam diye!

Bilmukabele. Okuyup öğrenemeyenin yanında halime şükrediyorum yine.

Alıntı Yap
tarafını tuttuğu şeye laf geldi diye şahsıma 2 yazısında birden ard arda ısrarla o davranışları sergilekten çekinmeyen biriyle benim konuşacak hiçbirşeyim yok.

Maşallah, konuşacak hiçbir şeyi olmayan biri için pek konuşkansın :)

Alıntı Yap
günün sözü: sağda solda retro oyunlarının sözü sık geçtiğini duyduğu için bahsettiği şeyi oyun makinesi sanmak üstüne bu sanrısına dayanarak karşıdakini bilgisizlikle yaftalamak!

"retorlar" falan, pek ezildik :) Oyun makinesi sanmak değil, dediğim gibi nasıl oluyormuş sevdiğin bir şeye haksız yere "bok atılması" anlayasın diye söyledim, sen de güzelce ispatladın.

Şimdi, bana ciddi ciddi sevdiğin o kişilerle Linus Torvalds nasıl aynı kategoriye giriyor, nasıl Linus onlara çırak olamıyor falan bir açıklarsan sevinirim. Lütfen, herkesin iki üç tıkla ulaşabileceği yararsız bağlantıları geçme buraya. O bağlantılar yararsız zira benim sana sorduğum şey Amiga, Commodore falan değil. Linus Torvalds bir işletim sistemini sıfırdan yazan mühendistir, gerçek anlamda "hacker"dır. O sevdiğin insanlar neyin kodunu ne kadar yazdılar da Linus kendilerine çırak olamıyor? Andrew Tanenbaum bile zamanında söylediklerinden şu an pişmandır muhtemelen. Pardon, kafan karışmasın iyice, burada keseyim :)

İlk iletimde fazlaca yüklenmemiştim, yapma bu forumda böyle şeyler demiştim sadece. Ha, bir de bizim insanımız neden böyle demiştim, hâlâ diyorum :) Tartışmasını bile bilmeyen, karşı tarafın sorduğu sorulara cevap vermek yerine ağzı köpüklenmişçesine saldıran insanlarla bir şeyleri tartışmak, paylaşmak cidden zor.

Bu forum öyle bilmediğin meseleler hakkında keyfince sallayabileceğin ortamlardan değil. Doğruya doğrudur, konuştuğumuz hemen her şeyi gerçeklere dayandırmaya çalışırız. Sevdiğimiz, fanatiği olduğumuz için değil, cidden öyle oldukları için insanları, Linux'u falan koruruz. Bilgi kırıntısından dahi yoksun insanların, Linus Torvalds'ı birilerine çırak bile olamayacak dereceye indirmelerine izin vermeye niyetimiz yok yani.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.