Google Chrome'un 32bit sürümünün desteğinin kalkması ne anlama geliyor?

Başlatan hasankavak1998, 21 Ocak 2016 - 19:03:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasankavak1998

Merhaba arkadaşlar biraz önce kubuntu açtığımda şununla karşılaştım
acaba ubuntuya gerimi dönmeliyim yoksa Kubuntu kullanmaya devam mı etmeliyim ?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ata1

sisteminiz 32 bit sanırım uzun süre önce duyuruldu 32 desteği kesilecek diye chrome için

hasankavak1998

Evet 32 bit neden kalktı ve ne yapmalıyım

neynefes

Açık kaynak kardeşi chromium kullanılabilir. Destek kesilse de kullanmaya devam edebilirsiniz ama Chrome'yi de.

ata1

kesin bir bilgim yok ama sadece chrome için güncelleme almayacaksınız hepsi bu chromium dene

OnLive

Google, Chrome tarayıcısında 32-bit Linux'larda desteğini Mart 2016'da kesicek. Google Chrome'u kullanmaya devam edebileceksiniz ama eski bir sürümünü kullanıyor olacaksınız. Sisteminizi 64-bit'e yükseltebilir ya da aşağıdaki adresten Chromium tarayıcısını indirebilirsiniz.

https://goo.gl/jQYCYu
"People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world." ― rms

burak öztürk

Açık kaynak Chromium tabanlı Flashpeak Slimjet'i şiddetle tavsiye ederim.
İçerisinde reklam engelleyici, oldukça hızlı indirme yöneticisi ile tümleşik halde ve Ubuntu paketi de mevcut. http://www.slimjet.com/en/

ahmet_matematikci

Ya bizim Türkler neden chromiumdan bozma bir tarayıcı yapmıyor onu kullanalım.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

Bendini

Merhabalar,

Defalarca kaldırıp yeniden kurdum lakin çare yok.

Sorun o ki Chrome Ubuntu 12.04 üzerinden desteğini çekiyormuş iyiki çekiyormuş uyarısı her chrome u açtığımda ve sık sık Ubuntu 14.04 kullanmama rağmen banada gözüküyor.

ve Dahası nasıl oldu bilmiyorum chrome penceresinin sol üst köşesindeki kapat, küçült, pencere tuşları da sağ köşeye geçti.

Chrome a 12.04 değilde 14.04 kullandığımı nasıl açıklayabilirim : )

ve şu sağ köşedeki tuşları yeniden sol köşeye nasıl alabilirim.

yardımlarınızı bekliyorum, İyi forumlar ..

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Mesele 12.04-14.04 meselesi değil, mesele mimari meselesi:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=50295.0

Hatta konuyu da birleştirelim.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Bendini

ilksumat

Merhaba, Chrome'a bugün güncelleme gelmiş, onaylanacak mı? Şu an sadece mozzilla kullanıyorum o yüzden sordum. Teşekkür.

OnLive

Google Chrome güncellemelerini almaya devam etmek için;

64-bit Ubuntu 14.04+, Debian 8+, openSUSE 13.1+ veya Fedora Linux 21+

gerekiyor en az.[1]

32-bit Linux dağıtımlarının tümüne destek kalkıyor. Ayrıca 64-bit bile olsa Ubuntu 12.04 ve Debian 7'ye güncellemeler gelmeyecek. Ayrıca Mac OS X 10.6, 10.7 ve 10.8 ile Windows XP ve Windows Vista'ya da destek kalkıyor. Google yavaş yavaş eski ve düşük sistemlerden el çekiyor.

1- https://support.google.com/chrome/answer/95346?hl=tr
"People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world." ― rms

illedelinux

Forumda "bu sorunların cevabını bulamadım" başlıklı sorumun bir cevabı da googleChrom'un 32bit destegini kaldırmasında yatıyor.
Olayın aslı şudur; "bilgisayarı sürekli yenile! donanımı sürekli yenile!"
Yani şirketlere sürekli ver!!! ver!!! ver!!!
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

ilksumat

Peki o zaman Chrome'u kaldıralım mı yani sistemden? O nasıl olacak?

OnLive

Alıntı yapılan: sumatilk - 02 Nisan 2016 - 14:32:42
Peki o zaman Chrome'u kaldıralım mı yani sistemden? O nasıl olacak?

Kaldırmanıza gerek yok. Google Chrome'u kullanmaya devam edebilirsiniz. Sadece artık yeni sürüm çıkmayacak.

ilksumat

Yok zaten firefox kullanıyorum ama chrome'un özelde faydaları nedir onu bilmiyorum, madem desteklenmiyor kalsın o zaman.

illedelinux

Alıntı Yapchrome'un özelde faydaları nedir onu bilmiyorum

GoogleChrome'un özelde faydasından ziyade zararını biliyorum.
Zararından bir tanesi bu adreste anlatılmış.
http://khosann.com/bizi-dinlemeye-devam-edin-google-chrome-evde-ofiste-yolda-konustuklarimizi-gizlice-dinliyor/

Ancak beni daha çok ilgilendiren tarafı, bazı site ve şirketlerin GoogleChrome kullanmaya zorlaması.
Bu bazı site ve şirketlere ait özellikler sadece GoogleChrome tarayıcıda çalışacak şekilde ayarlanmış.
Başka tarayıcılarda çalışmayan ses ve oyun gibi özellikleri kullanmaya kalktıgında GoogleChrome indirmen için uyarıyor.
Oysa Firefox çok gelişmiş bir tarayıcı olmasına rağmen, Firefox'a bu şansı vermiyorlar.
Daha da önemlisi diğer tarayıcılarda çalışmayan unsurlar GoogleChrome'da çalışınca işin perde arkasını bilmeyen kullanıcıları psikolojik olarak yönlendiriyor. Bu anlamda GoogleChrome şirketlerin sürekli akar politikasına bir araç olarak kullanılıyor. Bir önceki iletimde bahsettigim gibi sürekli ver planı...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

ilksumat

Ben baktım öyle bir şey yazmıyor mikrofon falan yok. Pardon... Mikrofon varmış ve söylenen kurala göre kapattım...

Bir de ben neden Person2 olarak görünüyorum, benden başka kimse yok bu bilgisayarı kullanan?

Belki saçma bir soru oldu ama sanki ubuntu 14.04 yükledikten sonra oluştu?

heartsmagic

Kurulumdan sonra doğrudan ikinci profil oluşmaz. Ayarlarda profil sahibi kişileri görebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ilksumat