Lİnux başlangıçta çalışması için kod eklemek

Başlatan phibershini, 21 Ocak 2016 - 15:05:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

phibershini

Ülkenin %0.01 nin sorunlarından 1 i olan linux ta Airties bağdaştırıcı kullanma sorunu bendede var.
Allah razı olsun burdan ordan bişeyler toplaya toplaya çözdüm
Ama çalışması için pc her açıldığında "sudo modprobe ndiswrapper" yazmak zorunda kalıyorum ve internetin gelmesi 2-3 dakika oluyor.
Ben pc başlarken çalışması için kod ekleyemez miyim acaba? bu kodu oraya eklesem direk

ata1

1) Öncelikle gedit programını açınız veya metin editörü ne kullanıyorsanız
2) içine  kodu yapıştırın ve kaydedin
3) ev dizinine veya dilediğiniz yere kaydedin  kaydederken  dosyaya bir isim verin.sh
4) kaydettiğiniz dosyaya sağ tıklayarak "özellikler" deyiniz. Yukarıdan erişim haklarına tıklayın ve "Çalıştırma: Dosya bir program gibi çalıştırmaya izin ver" işaretleyin ve çıkın.
bakınız https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=42366.0
5) başlangıç uygulamalarına  dosyanızı ekleyin

heartsmagic

"Modüller" için farklı bir yöntem uygulamak gerekiyor. @phibershini, ndiswrapper kurulunca kendisini modül olarak eklemiyor mu? Sistem açıldığında:
lsmod | grep ndiswrapper
komutu boş mu dönüyor?

Bu arada ndiswrapper-dkms paketi kurulu mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

phibershini

Hocam yeni kullanıcıyım , yani ndiswrapper-dkms falan bi bakayım sudo apt-get install ndiswrapper-dkms yapıcam sanırım.
Başlangıçta da mecburen internetin gelmesi için dediğim gibi "sudo modprobe ndiswrapper" yazmak zorunda kalıyorum ve internet biraz geç geliyor (aygıtı okuması , interneti taraması , bağlanması vs..)
lsmod başlıklı kodunuzu yazıp buraya bırakayım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Ocak 2016 - 12:57:43

1.Ndiswrapper-dkms paketi yüklü gelmiş zaten

2.Si istediğiniz kodun çıktısı

ndiswrapper           283985  0

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Ocak 2016 - 13:30:43

Alıntı yapılan: ata1 - 21 Ocak 2016 - 16:57:14
1) Öncelikle gedit programını açınız veya metin editörü ne kullanıyorsanız
2) içine  kodu yapıştırın ve kaydedin
3) ev dizinine veya dilediğiniz yere kaydedin  kaydederken  dosyaya bir isim verin.sh
4) kaydettiğiniz dosyaya sağ tıklayarak "özellikler" deyiniz. Yukarıdan erişim haklarına tıklayın ve "Çalıştırma: Dosya bir program gibi çalıştırmaya izin ver" işaretleyin ve çıkın.
bakınız https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=42366.0
5) başlangıç uygulamalarına  dosyanızı ekleyin

Denedim olmadı yine de teşekkürler

heartsmagic

O çıktıda ndiswrapper görünüyorsa modül zaten yükleniyor demektir. İlk iletide anlattığın üzere modülü sen yüklemiyorsundur. Haliyle sorun başka bir yerde, modül olayına takılma.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.