python projesinin .exe dosyasını oluşturma ?

Başlatan faruk_isikoglu, 21 Ocak 2016 - 13:32:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

faruk_isikoglu

Arkadaşlar merhaba;

Ben PyQt ve Pycharm kullanarak proje yaptım ama .exe dosyasını oluşturamıyorum. Bir kaç tane program varmış ayrı ama onlarda çok karmaşık ve kurulumunu bilgisayarım kabul etmiyor. Nasıl yapabiliriz. Teşekkürler...

sayz

Alıntı yapılan: faruk_isikoglu - 21 Ocak 2016 - 13:32:04
  Arkadaşlar merhaba;

Ben PyQt ve Pycharm kullanarak proje yaptım ama .exe dosyasını oluşturamıyorum. Bir kaç tane program varmış ayrı ama onlarda çok karmaşık ve kurulumunu bilgisayarım kabul etmiyor. Nasıl yapabiliriz. Teşekkürler...
http://www.py2exe.org

Buraya baktınız mı?

faruk_isikoglu

Bunu denedim ama python2.6 kullanmama rağmen "Python version 2.6 required, which was not found in the registry" bu hatayı alıyorum ve sonrasında çıkan Python 2.6 is required for this package. Select installation to use: bu kısıma mudahele etmeme izin vermiyor? :S

sayz

Alıntı yapılan: faruk_isikoglu - 21 Ocak 2016 - 13:45:01
Bunu denedim ama python2.6 kullanmama rağmen "Python version 2.6 required, which was not found in the registry" bu hatayı alıyorum ve sonrasında çıkan Python 2.6 is required for this package. Select installation to use: bu kısıma mudahele etmeme izin vermiyor? :S
Hmm ya doğrusu ben hiç kullanmadım ama kullanan arkadaşlar yapıyordu gayet. Şu an móbildeyim akşam detaylı bakıp başka çözümleri araştırabilirim.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

faruk_isikoglu

İlginiz için teşekkürler. Bu arkadaşta benle aynı sorunu yaşamış ve 2.7 kullanmış. Çözümüde yazmıyor bu sitede. Ben windows kullanıyorum ve araştırdım dll lerde eksik olabilir onu araştırıyorum. Hala .exe ye dönüştüremedim ve "Python version 2.6 required, which was not found in the registry" hatası alıyorum. Tavsiyesi olan arkadaşlar olursa çözümlemeleri bekliyorum. İyi çalışmalar...

sayz

https://stackoverflow.com/questions/3008509/python-version-2-6-required-which-was-not-found-in-the-registry

Buraya baktınız mı? ayrıca Windows bi makine'deki problemler için sanırım birazcık yanlış bi yer burası. Bizim önereceğimiz çözümler genelde GNU/Linux odaklı olacaktır doğal olarak. Windows konusunda daha faydalı olacak yerler mevcut.

Reverser

Genelde script programlama dilleri için executable format çeviricilerin çalışma prensibleri şu şekilde oluyor
Exe olarak derlenen şey -> interpreter
Derlediğini sandığın şey ise -> script

Script temp gibi geçici olan bir ortama ayıklanıyor daha sonra interpreter üzerinden çağırılıyor. Ortada gerçek anlamda derlenmiş bir executable olmuyor.

Dip not: daha önceki lua ve perl tecrübelerime istinaden bu yorumu yapıyorum. Verilen bağlantıları incelemedim.

XFCE ROCKS !