windows format

Başlatan ayalkin, 20 Ocak 2016 - 16:36:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayalkin

İlk önce konu yanlış yerde ise özür dilerim en uygun yer burası sanırsam... Uzun zamandır Ubuntu kullanıyorum seviyorum da... Yanında Windows ta kullanmak zorunda kalıyorum... Oyunları sevdiğim için bir kaç oyun yüzünden hala kurulu... Windows ta bir sorunum çıktı her şeyimi de yedekledim format atmak istiyorum... Windows ile Ubuntu aynı diskte kurulu olduğu için yani anladınız neyse... Grubun silinme ihtimali var mı... Bildiğim kadarı ile Windows a format attığımızda c d fln biçimlendirerek... Grup gidiyor diye biliyorum... Bu da sıkıntı çıkartıyor benim için Ubuntuda bir sürü dosyam var ne yapabilirim???

betseg

Evet, GRUB silinir ama Ubuntu CD/USB'si ile GRUB'u kurtarabilirsiniz.
Viki'mizdeki anlatım: Grub önyükleyicisini onarmak (yeniden kurmak)

ayalkin

Ben de o boot cd si var zaten... Bir kere daha grub kendiliğinden bozulmuştu o zaman o cdyi yapmıştım... Ama işe yaramamıştı... Acaba ben mi yanlış yaptım diye bir çok kez denemiştim... Başka bir şey yapabilir miyiz bildiğiniz başka bir şey var mı???

ata1

ayalkin

Mademki öneriyorsunuz öyle yapalım... Kaçış yok sonuçta... Format atarken veya attın sonra fln linuxda veri kaybına uğrayabilir miyim??*

ata1

linux bölümüne zarar vermediğiniz sürece veri kaybı olmaması gerek

ayalkin

Zaten biçimlendireceğim iki disk var sorun yaşanacağını zannetmiyorum... Ama genede sorup aklımda soru kalmasını istemedim... Her şey için teşekkür ederim... Grub ile ilgili sıkıntı çıkarsa buraya yazsam olur mu acaba

ata1

kurun sorun oluşur ise takıldığınız yerde arkadaşlarımız yardımcı olur .