[Çözüldü] Usb ye iso yazdırma için program önersi

Başlatan ahmet_matematikci, 20 Ocak 2016 - 08:19:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci - 20 Ocak 2016 - 20:55:39
@ata hocam hepiniz değerli öneriler verdiniz ve hepsini denedim güzel de anlattınız ama gparted da eksik var. usb yazdırma programlarında da ;D ;D ;D
Derdime çare unebooting di ama oda iso yazdırınca bootlu başlamıyor yazdırdığı isolar.

iyide sen yapmaya çalıştığın kurulum değil live disk şeklinde kullanmak usb olarak algıladığından bu tür programlar genelde tüm diski kullanacaktır ?

ahmet_matematikci

İşte genelde tüm diski kullanıyor. ;D
Bu işi windows da yapacağım en son çözemezsem. :-\
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

ata1

Xfburun ile yazdırılmaz mı ? acaba deneyen oldu mu dvd /cd ye yazdırır ama disk üzerinde denemedim hiç heartsmagic yorumlar sanırım bu konuyu sen
boot table disk yapmaya çalışıyorsun kurulum isosu  değil

qhareb

@ahmet_matematikci
Bu işi yapabilen programlar var. Hatta en son çoklu "live" iso boot eden bir program kullanmıştım ama hangi dağıtımdaydı ve ismi neydi hatırlamıyorum. "multi boot live usb linux" şeklinde bir arama yapmayı dene istersen.
"İşte dünyanın sonu gelir böylece
Bir patlamayla değil fakat
Bir iniltiyle" 
  T. S. Eliot

heartsmagic

@qhareb, ben de onu anlatmaya çalıştım, söylediğin gibi dd tüm diski kullanıyor ben de yanlış bilmiyorsam. Hani hiç bölüp de denemedim ama dediğim gibi ne gerek var? :)
@ahmet_matematikci, usb bellekler neden birkaç yazmada bozulsun, defalarca yapmışlığım vardır henüz bozulan belleğim falan olmadı. Kurulum için kocaman diski kullanmaya ne gerek var demek istemiştim bir önceki iletimde. Ha, zorunluluk varsa anlarım tabi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

qhareb

@ heartsmagic
Ben bölümleyerek denemiştim ama hiçbir şekilde başarılı olamamıştım. Yine de üzerinden zaman geçtiği için belki bu opsiyon eklenmiş olabilir diye kesin konuşmak istemedim. Demek ki hala aynı şekilde.
"İşte dünyanın sonu gelir böylece
Bir patlamayla değil fakat
Bir iniltiyle" 
  T. S. Eliot

natgho

Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

ahmet_matematikci

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Ocak 2016 - 22:08:51
@qhareb, ben de onu anlatmaya çalıştım, söylediğin gibi dd tüm diski kullanıyor ben de yanlış bilmiyorsam. Hani hiç bölüp de denemedim ama dediğim gibi ne gerek var? :)
@ahmet_matematikci, usb bellekler neden birkaç yazmada bozulsun, defalarca yapmışlığım vardır henüz bozulan belleğim falan olmadı. Kurulum için kocaman diski kullanmaya ne gerek var demek istemiştim bir önceki iletimde. Ha, zorunluluk varsa anlarım tabi.

Hocam haklınız bir usb beleğe iso yazdırıp onu istediğiniz kadar kullanın sıkıntı olmuyor ama ubuntu da yazdır, manjaro yazdır aaaaaaa! archda varmış indir dene yapınca usb ler bu kadar çok iso yazdırmayı kaldırmıyor. Belki 5 tane usb çöpe atmışımdır. Birde harici disk ile kurulum müthiş hızlı ve sıkıntısız oluyor. Bilgisayar çok ısınmış yani kapanmadan 3 yada 4 format yada kurulum denenmiş ise artık sonlara doğru hatalı kurulumlar ile karşılaşabiliyoruz.  Harici hdd de böyle bir sıkıntı yaşanmıyor.

@natgo hocam zahmet olmaz ise nasıl kurulup kullanıldığını kabaca anlatabilir misin?
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

heartsmagic

Dağıtım denemek için sanal makine nimetlerinden yararlanmak lazım bence :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ahmet_matematikci

Evdeki makine sanal makinayı kaldırmıyor malesef. Bir başlık açmıştım masaüstü linux ile uyumlu diye. Daha alamadım. Az kaldı. Daha hızlı makine forumda daha çok soru  ;D ;D

seron

Bir şey dikkatimi çekti, gerçi konunun başında HDDyi tek parça görüyor denmiş ama başlangıç diski oluşturucusunu az önce inceledim. İso'nun yazılacağı alanın elle ayarlanabileceği bir yer var. Tabii müsait disk ve iso olmadığından denemedim ama, şayet disk önceden kullanılmıyordu ise, harddiske iso oluşturup bu ayar ile hem başlangıç diski olarak hem de veri deposu olarak kullanımına izin veriyor gibi görünüyor. Konuyu yanlış anladıysam özür dilerim. Aşağıya iki görsel ekledim:
Bu arada işletim sistemi isolarını değil de başka bootable yazılımları (harddisk bakım yazılımları vb) nasıl yazdıracağız? Bu yazılım sadece işletim sistemi isosu kabul ediyor.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ahmet_matematikci

ahmet_matematikci

@seron hocam teşekkürler. Tam istediğim şeyi yapıyor.
Hdd de bölüm ayırmadan işletim sistemini oraya kuruyor ve ona özel bir dosya yapısı oluşturuyor.