[Çözüldü] Usb ye iso yazdırma için program önersi

Başlatan ahmet_matematikci, 20 Ocak 2016 - 08:19:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet_matematikci

Harici diske iso yazdırmak istiyorum. Unebooting yazmada sıkıntı çıkarıyor.  Usb başlangıç diski oluşturucu ise harici hdd yi tek parça olarak görüyor.
Önerebileceğiniz başka programlar var mıdır?
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

fsutil

Mintstick linux iso kalıplarını yazmak için kullanışlı

ahmet_matematikci

♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

Reverser

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

ahmet_matematikci

Evet bunu da denedim. Harici diski tek parça görüyor ve hepsini biçimlendiriyor.
Benim istediğim harici diski iki parçaya böldüm. Bir kısmı veri bir kısmı işletim sistemi olarak kullanmak istiyorum.
Unebooting bunu yapıyordu ama şimdi unebootinde yazılan isolar boot yapmıyor.

Reverser

@ahmet_matematikci, UnetBootin'in eski versiyonunu kurmayı denedin mi ? Yapmak istediğin şeyi doğru anladıysam eğer Gparted ile halledebilirsin.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

ahmet_matematikci

Uneboiting eski versiyonu aklima gelmedi onu bir deneyecegim. Gparted ile bolumledim @reverse hocam minstick; gparted ile boldugum halde tum hdd yi formatliyor

AguilaNegra

Tek parça olarak formatlanmış ve iso dosyası yazılmış diski daha sonra gparted ile istediğiniz şekilde bölmeyi de deneyebilirsiniz.

ahmet_matematikci

@AguilaNegra hocam gpardet ile bölümledim hatta bölümün birini ntfs(veri olan kısımı) iso dosyasını da exf 4  yaptım(bilgisayarda sdb1 ve sdb2 olarak görünüyor.). Minstick de tek parça olarak görüp yazıyor.Sıkıntı burada hocam.

AguilaNegra

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci@AguilaNegra hocam gpardet ile bölümledim hatta bölümün birini ntfs(veri olan kısımı) iso dosyasını da exf 4  yaptım(bilgisayarda sdb1 ve sdb2 olarak görünüyor.). Minstick de tek parça olarak görüp yazıyor.Sıkıntı burada hocam.
Ben bu kısmı anladım,eğer aşamıyorsak önce Mintstick istediği gibi iso yu yazsın daha sonra bu harici diski mevcut sabit diskinizde kurulu sisteminizdeki g parted kullanarak iso nun olduğu bölümü küçülterek istediğiniz alanı yaratın ve biçimlendirin.

seron

Bootable disk oluşturucu yazılımlar(ın hepsi), bu işin mantığı gereği, o diskin tamamını biçimlendirir ve kurulacak isoyu içine yazdırır. Partisyonları bozmadan bu işi yapamazsınız. Yapsanız da sağlıklı olmaz ki zaten unetbootin ile bunu deneyip başarısız olduğunuzu belirtmişsiniz, normal.

En uygununu yukarıda @AguilaNegra hocam önermiş. Tabii ben denemedim. Ama mantıklı da gelmiyor değil. Eğer oluyorsa ben de başvurabilirim.

ahmet_matematikci

@seron hocam haklı. Windowsda bulunan partion magic programı dolu olan kısmı gösteriyordu ve oradan bölümle yapabiliyorduk. Gparted da bu özellik yok.
@seron hocam unebooting yapıyordu bunu harici diski kaç parçaya böldü isen onları görüyordun hangisine yazdırmak istiyor isen ona yazıyordun iso yu

ata1

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci - 20 Ocak 2016 - 12:27:43
Evet bunu da denedim. Harici diski tek parça görüyor ve hepsini biçimlendiriyor.
Benim istediğim harici diski iki parçaya böldüm. Bir kısmı veri bir kısmı işletim sistemi olarak kullanmak istiyorum.
Unebooting bunu yapıyordu ama şimdi unebootinde yazılan isolar boot yapmıyor.

gpardet ile böl diski sonra bir program ile yazdır. Sorun olmamalı disk büyük oluşundan yazamıyor olabilir.

ahmet_matematikci

@ata1 hocam diskin tamamına yazmasın işte.

ata1

anlatmak istediğim lınux varsa kurulu Gparted ile açıp bölmek sonrasında ise bölünenlerden istenen kısıma yazdırılması usb transfer  programı depolarınızda var mı ?

ahmet_matematikci

@ata1 hocam problem de tam dediğiniz olay. İstediğim kısıma yazılmıyor. Program tüm harddiski formatlıyor öyle yazıyor. Minstick yapıyor bunu. Unebooting de parça parça kurulacak kısmı gösteriyordu.

ata1

usb transfer  programı depolarınızda var mı ? ayrıca sistem linux ise dd ile yazdırılabilir

ahmet_matematikci

Alıntı yapılan: ata1 - 20 Ocak 2016 - 16:32:53
ayrıca sistem linux ise dd ile yazdırılabilir
Evet şu an ubuntu dayım. Sistem kurulu. dd nedir hocam.

ata1

Uçbirim de komutu ile flas belleğinzin sdX olduğunu öğrenin . flash için kullanılır ama aynı yötemle yadırılabileceğini düşünmekteyim .
fakat iso flash belleğe yazdırılıp işlem kurulum sırasında diski bölerek yapılması daha mantıklı değil mi ?

fdisk -l

format atmak için

mkdosfs -F 32 -I /dev/sdX

iso yazdırmak için iso kalıbunın bulunduğu bölümde terminali açın root olarak sdX olan X yerinede sizin flash adını yazn genel de sdb olur

dd if=iso_kalibinin_ismi.iso of=/dev/sdX bs=4M

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ocak 2016 - 16:51:05

diğer forumda da yazdım elindeki flash diske mıntstıck ile iso yazdır kuruluma başla ve ayrı takılı dıske bölümleme yaparak kuruluma geç en kolay yol budur.

ahmet_matematikci

@ata1 hocam verdiğiniz cevapları yarın iş yerinde deneyeceğim. Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

heartsmagic

dd'nin o şekilde kullanımı tüm diski kullanır. Koskocaman harici diske kurulum için ISO yazmaya ne gerek var yahu :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ahmet_matematikci

@heartsmagic beni anlayan biri çıktı. ;D ;D ;D ;D
Bende gün boyu bunu anlatmaya çalıştım.
Koca hdd ye sadece iso kurmanın ne alemi var. İşte harici hdd yi bu yüzden bölmek istiyorum. 50 gb işletim sistemi live usb olarak kalan 450 gb yedek olacak.
Usb ler bir kaç iso yazdırmadan sonra bozuluyor o yüzden harici hdd ye yazdırıyorum.

ata1

yukarıda bahsi geçenleri lınux gparted ile diski bölüp sonra aynı disk alanına yazdırma işlemleri anlattı arkadaşlarımız ve ben .
sanırım son kullanıcı kıvamında anlatmadık sorun bu olmuş  ;D

ahmet_matematikci

@ata hocam hepiniz değerli öneriler verdiniz ve hepsini denedim güzel de anlattınız ama gparted da eksik var. usb yazdırma programlarında da ;D ;D ;D
Derdime çare unebooting di ama oda iso yazdırınca bootlu başlamıyor yazdırdığı isolar.

qhareb

Benim bildiğim diski istediğiniz şekilde bölün, "dd" yine de tüm diski kullanıyor.
Yani "sdb1" veya "sdbx" şeklinde bir komutu algılamıyor. Tabi yine de bir bilen cevaplasın.
"İşte dünyanın sonu gelir böylece
Bir patlamayla değil fakat
Bir iniltiyle" 
  T. S. Eliot