Ubuntu Kurulumundan Sonra Windows 10'a Erişememek

Başlatan ozang, 18 Ocak 2016 - 21:38:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozang

Merhabalar,

Windows 10 sistemimin yanına Ubuntu 14.04.3 LTS kurdum. Fakat şuan Windows'a erişemiyorum. Önce Kişisel Bilgisayarınıza Tanımlama Yapılıyor sonra Onarımlar Denetleniyor yazıları çıkıyor. Ardırdan başlatma onarımı için başka seçenekleri deneyin veya bilgisayarı kapatın seçeneği çıkıyor.
Diğer başlıklara bir göz attım fakat ayrıntılı bakamadım, yarın stajım başlıyor ve windows sistemime ulaşamıyorum, bayağı stresli bir durumdayım yani. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

ata1

Sistem kurtarma diskinizi optik sürücünüze takarak sisteminizi onu kullanarak açın, Size bir kaç seçenek sunan bir ekran gelecektir, "Command Prompt""u seçerek devam edin ; Siyah ekranda, Bootrec.exe /fixmbr yazın sonra da Bootrec.exe /fixboot yazın

ozang

Alıntı yapılan: ata1 - 18 Ocak 2016 - 21:46:44
Sistem kurtarma diskinizi optik sürücünüze takarak sisteminizi onu kullanarak açın, Size bir kaç seçenek sunan bir ekran gelecektir, "Command Prompt""u seçerek devam edin ; Siyah ekranda, Bootrec.exe /fixmbr yazın sonra da Bootrec.exe /fixboot yazın

Sistem kurtarma diskim yok ne yazık ki. Sistemi kurup bilgisayarı öyle vermişlerdi, diski istediğimde de vermemişlerdi...

ata1

sistemi başlattığınızda onarım seçenekleri geliyor sanıyorum yukarıda yazılandan yanlış mı anladım eğer öyle ise işlem yolu aynıdır.

ozang

Alıntı yapılan: ata1 - 18 Ocak 2016 - 21:52:52
sistemi başlattığınızda onarım seçenekleri geliyor sanıyorum yukarıda yazılandan yanlış mı anladım eğer öyle ise işlem yolu aynıdır.

Komut sisteminde dediğiniz komutları çalıştırdım başarılı yazısı çıktı fakat bilgisayarı yeniden başlatınca yine aynı sorun çıktı.

ata1

benim farklı bir önerim yok malum win konusunda çok bilgili değiliz . ama konuyu bilen arkadaşlarımız yorumlayacaktır. Önerdiğim yöntem genelde işe yaramakta idi

ozang

Alıntı yapılan: ata1 - 18 Ocak 2016 - 22:13:21
benim farklı bir önerim yok malum win konusunda çok bilgili değiliz . ama konuyu bilen arkadaşlarımız yorumlayacaktır. Önerdiğim yöntem genelde işe yaramakta idi

Yardımınız için teşekkür ederim.

Bilgisayar açılırken sadece ubuntu seçeneği çıkmaktaydı ben de boot menüsünden windowsu ilk sıraya ubuntuyu ikinci sıraya aldım sorun bununla ilgili olabilir mi?
Ama ubuntu'yu ilk sıraya alınca windows seçeneği çıkmıyor bile

ata1

işlem sonrasında
update-grub
yapıldı ise sorun olmamalı .grub üzerinde yapılan her işlem sonrasında bu komut uygulanmalı

ozang

Alıntı yapılan: ata1 - 18 Ocak 2016 - 22:22:40
işlem sonrasında
update-grub
yapıldı ise sorun olmamalı

"You must run this as root" hatası almaktayım.

Ayrıca boot menüsünde windowsu ön sıraya aldığım zaman bilgisayarı açtığımda karşıma hiç bir seçenek çıkmadan "Kişişel Bilgisayarınız Tanımlanıyor" yazısı çıkıyor bunu eklemeyi unutuşum kusura bakmayın.

ata1

başına sudo yazın yada root olun .gurb işlemleri root olarak yapılır
sudo update-grub
gibi

ozang

Alıntı yapılan: ata1 - 18 Ocak 2016 - 22:33:32
başına sudo yazın yada root olun .gurb işlemleri root olarak yapılır
sudo update-grub
gibi

Evet dediğiniz komutu da çalıştırdım. Fakat hala başlangıçta "ubuntu, ubuntu(geliştirilmiş), setup" seçenekleri çıkmakta sadece.

ata1

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=11969.0

örnekte olduğu gibi forumda arasanız birçok çözümlenmiş başlık var .

ozang

Alıntı yapılan: ata1 - 18 Ocak 2016 - 22:37:55
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=11969.0

örnekte olduğu gibi forumda arasanız birçok çözümlenmiş başlık var .

yeni grub kurulumdan önce "sudo fdisk -l" yaptığım zaman
"WARNING: GPT (GUID Partition Table) detected on '/dev/sda'! The util fdisk doesn't support GPT. Use GNU Parted.

Disk /dev/sda: 1000.2 GB, 1000204886016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 121601 cylinders, toplam 1953525168 sektör
Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0xf3c87860

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1               1  1953525167   976762583+  ee  GPT
Partition 1 does not start on physical sector boundary.
"

çıkıyor. Diğer başlıkları kullanamıyorum o yüzden.

heartsmagic

sudo parted -l

çıktısına bir bakabilir miyiz?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.