[Çözüldü] java için kitap, site, ders notu önerisi

Başlatan ahmet_matematikci, 17 Ocak 2016 - 08:49:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet_matematikci

İyi günler arkadaşlar;
Java öğrenebilmek için günde iki saat vakit ayırıyorum. Bir saat iş yerinde Altuğ B. Altıntaş in Java Programlama Dili ve Yazılım Tasarımı kitabını
Akşamları bir saat de Herbelt Schildt  Java 7 kitabını okuyorum.
Bana önerebileceğiniz java kitabı, site, forum, ders notu veya ebook var mıdır?
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

freeman

Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

ahmet_matematikci

Yeteri ingiliz cem yok maalesef calisuyiru ıngilizceye ama şimdilik türkçe devam edecegim
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

alikemal0162

öncelikle java programcısı olarak java kolay bi dil. kitaba ihtiyacın yok. bunun dışında illa kitap diyorsan orelly kitaplarına bak ing fakat anlamana gerek yok basit zaten incelerseniz anlayacaksın demek istedigimi. bundan sonra java bilgini geliştirmek istiyorsan ileri seviye kitap olan özcan acar kurumsal java kitaplarına bakabilirsin

ahmet_matematikci

@ alikemal0162 hocam cevap için teşekkürler. Özcan  acar in kitabını mutlaka temin ederim. Ama bu otelleri kitabını anlamadim

alikemal0162

ahmet_matematikci

@alikemal0162 hocam teşekkürler.
Siz bu işin içindeyim dediniz.
Bulmuşken öğüt alayım.
Java öğrenirken nelere önem vermeliyim. Ne tür projeler piyasada rağbet görüyor.

@skynetX hocam siz java ile çalışıyor musunuz şuan?  okulda mı öğrendiniz?

alikemal0162

ben big data ile çalısıyorum hadoop felan ama daha cok rest api spring felan yaygın veya android.Tavsiyem javayi iyice ögrendikten sonra design pattern yani tasarım kuralları var.özcan acarın kitabında anlatıyor.ondan sonra spring gibi frameworklare gecmen.cunku kurumsalda java cok daha sistematik isliyor.O yuzden temeli saglam isletmen gerekiyor.

ahmet_matematikci

@alikemal0162 hocam cevaplarınız için teşekkürler.
Dediklerinizin büyük kısmını anlamadım  :o  ama bu başlığı favorilere ekleyip yoluma çıktıkça , güzergahıma ekleyeceğim.
Bu konuda mimar arslanın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

alikemal0162

Son tavisyem kitaptan ziyade surekli kod yaz.kendine hedef belirle misal notepad++ programni java ile yazcam diye .sonra daha yuksek bi hedef.kitaba baglı kalma

ahmet_matematikci

freeman

Android için -pek hoşlanmasam da- Java öğreniyorum. Öğrenme kaynağım ise internet.
Türkiye 'de pek kaliteli kitap yok. Para veriyorsan boşuna verme, değmez. Hepsi sırf para kazanmak için yazılmış kitaplar.
Biraz İngilizce öğren bence.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

ahmet_matematikci

@skynet hocam kitap kalitesi konusunda haklısın. Türkçe yayınlarda bir sabırsızlık ile yazma var. Detaya girilmiyor. Yabancı kaynakta hiçbir detay atlanmadan yazılıyor.
Kitapların kısa olması ve detaya girmemesi yayın evi baskısı ile birlikte biraz da kültürel özelliğimiz sanki.
Yabancı forumlarda cevap verilirken kitaplarındaki gibi detaylı anlatılıyor ama bizim forumlarda kısa kestirme cevaplar hatta cevap vermeyip link gösteriliyor.
Bu anlattığım olumsuzluklara rağmen orta halli bir çalışan olarak kitap alıyorum. Kitaplar istenilen kalitede olmasa da yayın evi ve yazarı desteklemeye çalışıyorum.
Türkçe kaynağın az ve yetersiz olması hiç olmamasından iyidir gibi eski kafa bir düşünce besliyorum.
Belki abartı gelecek ama bilgisayar konusunda hevesli genç görünce ilgi alanı ile alakalı kitap alıp veriyorum hem genç param yoktu bahanesine sığınmasın hemde yazar yeni kitaplar yazsın düşüncesi ile. Memur maaşı ile ülkede ki kitap sorununu çözemem ama safım belli olsun.

freeman

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci...Kitaplar istenilen kalitede olmasa da yayın evi ve yazarı desteklemeye çalışıyorum...
Ben yine uyarayım, paranı boşa harcama. :) Kalitenin geliştiği falan yok. Kendi adıma konuşayım hak etmeyen kitaba yok destek falan diye boşa para veremem. 

Kolay gelsin. Başarılar dilerim.

ahmet_matematikci

alikemal0162

Bende türkçe kaynak konusunda hak veriyorum size ama design patter kısmı önemli oldugu için o kitabi önerdim.yoksa java tr kitaptan ögrenmeye gerek yok.

ahmet_matematikci

@alikemal0162 hocam sizden maşallah nasıl bir sayısal zeka var.  :D Her yerde java öğrenilmesi zor bir dil diye yazarken siz kitaba bile gerek yok kolay bir dil netten öğrenirsiniz diyorsunuz.
Bu sizin yeteneğiniz galiba hocam. Ben malesef (temel eksikliğinden midir bilmem)  geç öğreniyorum  bu dili.

okkangal

ahmet_matematikci

@okkangal hocam teşekkürler.Sizin blog galiba takipte olacağım.

ahmet_matematikci

ahmet_matematikci

Yeni başlayan arkadaşlar için
herkes için java herbert schildt bu kitabı ÖNERMİYORUM.
Aşırı detay ve kötü türkçe ile anlaşılması zor bir kitap.
Altuğ B. Altıntaş ın Yazılım Tasarımı şu an başarılı ilerliyor.

Gh0st

Bahsedildi mi bilmiyorum ama geleceği yazanlar var turkcell in web android ios arduino falan anlatımlar iyi java android programında var girip bi baksın isteyen
Bütün pusulaları atın çöpe. İnsan bir zaman kaybıdır yeryüzünde.

ahmet_matematikci

Evet ben o siteyi yalayıp yuttum. Android sınavlarını 101, 201 ,301 ve 401 sınavlarını başarı ile geçtim. 8) 8)

Fatih Doğdu

Dostum bende senin gibi Java' ya yeni başlayanlardanım. Ben bu seviyedeyken belki sana bir öneri sunanam; fakat deneyimlerimi anlatabilirim.

İlk olarak Mehmet Kirazlı-Sezer Tanrıverdioğlu 'nun beraber yazdığı "JAVA 8 Yeni Başlayanlar İçin" adlı (Kodlab Yayınevi) kitabı satın aldım. İnternetten harici olarak bir anlatım buldum. İki kaynakla paralel bir şekilde ilerliyorum. Şu an için başarılı sayılırım.

Yalnız bir şeyi önemle belirtmek isterim: Programcılık zengin hayal dünyası ve azimle gelişiyor...  Belki kodları ve Java'nın her şeyini öğrenebilirsin. Yalnız alogaritmaları ve düşüncelerini iyi yönetemezsen bir işe yaramıyor. Türkiye'deki kaynakları da göz önüne alırsak kitap 2. planda bence. Forumlar, programlama dersleri ve HERHANGİ BİR KİTAP senin işini görür.

Vesselam...

ahmet_matematikci

@Fatih Doğdu hocam teşekkürler.
O takip ettiğiniz web sitesi ismini de alabilir miyim?