[Çözüldü] E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Başlatan fatihduranm, 13 Ocak 2016 - 18:44:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fatihduranm

drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oca 14 01:29 .
drwxr-xr-x 6 root root 4096 Oca 12 12:02 ..
-rw-r--r-- 1 root root  176 Oca 14 01:29 google-chrome.list
-rw-r--r-- 1 root root  176 Oca 14 01:29 google-chrome.list.save
-rw-r--r-- 1 root root  134 Oca 14 01:29 noobslab-themes-trusty.list
-rw-r--r-- 1 root root  171 Oca 14 01:29 private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_affinic-debugger-gui_ubuntu.list
-rw-r--r-- 1 root root  171 Oca 14 01:29 private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_affinic-debugger-gui_ubuntu.list.save
-rw-r--r-- 1 root root  169 Oca 14 01:29 private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_touchpad-indicator_ubuntu.list
-rw-r--r-- 1 root root  169 Oca 14 01:29 private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_touchpad-indicator_ubuntu.list.save
-rw-r--r-- 1 root root  134 Oca 14 01:29 ubuntu-wine-ppa-trusty.list
-rw-r--r-- 1 root root  134 Oca 14 01:29 ubuntu-wine-ppa-trusty.list.save

sayz

o zaman uçuralım onları:

rm -i /etc/apt/sources.list.d/*

fatihduranm

fatih@3a8i4:~$ rm -i /etc/apt/sources.list.d/*
rm: korumalı normal dosya `/etc/apt/sources.list.d/google-chrome.list' silinsin mi? E
rm: `/etc/apt/sources.list.d/google-chrome.list' silinemedi: Erişim engellendi
rm: korumalı normal dosya `/etc/apt/sources.list.d/google-chrome.list.save' silinsin mi?  
rm: korumalı normal dosya `/etc/apt/sources.list.d/noobslab-themes-trusty.list' silinsin mi? 
rm: korumalı normal dosya `/etc/apt/sources.list.d/private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_affinic-debugger-gui_ubuntu.list' silinsin mi? 
rm: korumalı normal dosya `/etc/apt/sources.list.d/private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_affinic-debugger-gui_ubuntu.list.save' silinsin mi? 
rm: korumalı normal dosya `/etc/apt/sources.list.d/private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_touchpad-indicator_ubuntu.list' silinsin mi? 
rm: korumalı normal dosya `/etc/apt/sources.list.d/private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_touchpad-indicator_ubuntu.list.save' silinsin mi? 
rm: korumalı normal dosya `/etc/apt/sources.list.d/ubuntu-wine-ppa-trusty.list' silinsin mi? 
rm: korumalı normal dosya `/etc/apt/sources.list.d/ubuntu-wine-ppa-trusty.list.save' silinsin mi? 
fatih@3a8i4:~$
İlk Başta E 'ye Bastım Diğerlerindede Enter ile devam ettim şimdi tekrandan Yüklemeye kalktığımda Aynısı Sanırım
fatih@3a8i4:~$ sudo apt-get install gdebi
[sudo] password for fatih: 
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti      
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  gdebi
0 paket yükseltilecek, 1 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 9 paket yükseltilmeyecek.
0 B/23,5 kB arşiv dosyası indirilecek.
Bu işlem tamamlandıktan sonra 205 kB ek disk alanı kullanılacak.
Önceden seçili olmayan gdebi paketi seçiliyor.
(Veritabanı okunuyor... mevcut 201957 dosya veya klasör yüklü.)
Açılmaya hazırlanan .../gdebi_0.9.5.3ubuntu2_all.deb ...
gdebi (0.9.5.3ubuntu2) paketi açılıyor ...
man-db (2.6.7.1-1ubuntu1) için tetikleyiciler işleniyor ...
gnome-menus (3.10.1-0ubuntu2) için tetikleyiciler işleniyor ...
desktop-file-utils (0.22-1ubuntu1) için tetikleyiciler işleniyor ...
bamfdaemon (0.5.1+14.04.20140409-0ubuntu1) için tetikleyiciler işleniyor ...
Rebuilding /usr/share/applications/bamf-2.index...
mime-support (3.54ubuntu1.1) için tetikleyiciler işleniyor ...
gdebi (0.9.5.3ubuntu2) ayarlanıyor...
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubuntu-wine-ppa-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_touchpad-indicator_ubuntu.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_affinic-debugger-gui_ubuntu.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubuntu-wine-ppa-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_touchpad-indicator_ubuntu.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_affinic-debugger-gui_ubuntu.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.

sayz

siz şu komutu verin az önce sudo vermeyi unutmuşum

sudo rm -f /etc/apt/sources.list.d/*

fatihduranm

Teşekkür Ederim Sorun Çözüldü Ben Şimdi Konuyu Değiştiririm. Diğer Sorunlar İçin Yeni Konumu Açıyım.

plazma

heartsmagic

Alıntı yapılan: sayzo zaman uçuralım onları:

Kod: [Seç]rm -i /etc/apt/sources.list.d/*

Tüm PPA'ları siler ama bu komut. Bir önceki sayfada alınan hatalar .save dosyaları için, ufak bir böcekten kaynaklanıyor. *.save deseymişiz güzel olurmuş.

@fatihduranm, eski eklediğin PPA'ları istiyorsan tekrar ekleyebilirsin. Chrome, Noobslab gibi PPA'lardan bahsediyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fatihduranm

dediğinizden tam olarak anlamadım PPA ve Noobslab Nedir? Yükleme ilgili sorun yaşadığımda yazıyorum yüklüyorum.

fatihduranm

Anladım teşekkür ederim , fakat linux hakkında fazla bir bilgiye sahip olmadığımdan daha bir uygulama veya kodlar halinde bir şey yapmadım gerek yok sanırım şimdilik ubuntudaki sorunları çözmeye başlamak iyi oldu fakat halen sorunlardan diğer kısımlara geçemedim.

plazma

Çözerek yavaş yavaş öğrenmiş olursunuz, bir yerden başlamak lazım değil mi :)

fatihduranm

Aynen zaten bilgisayar programcılığı okuyorum o kadar zorlanmıyacağımı zannediyorum hatta windowstan daha zevkli olduğunu söyleye bilirim insan burda daha çok araştırıyor. Allah yardımcımız olur inşAllah :)

sayz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Ocak 2016 - 01:20:36
Alıntı yapılan: sayzo zaman uçuralım onları:

Kod: [Seç]rm -i /etc/apt/sources.list.d/*

Tüm PPA'ları siler ama bu komut. Bir önceki sayfada alınan hatalar .save dosyaları için, ufak bir böcekten kaynaklanıyor. *.save deseymişiz güzel olurmuş.

dalgınlığma gelmiş ya aynen. dizinin içeriğini de o yüzden listelettim ama bi an hepsini problemli olan hata veren dosyalar sandım.

fatihduranm

Bu Kodun Asıl Amacı Nedir Açıklarmısınız Lütfensudo rm -f /etc/apt/sources.list.d/*

neynefes

Bu konum depo adreslerini barındırır. Kod değil komuttur bu söylenen.
Sudo: Geçici kök yetkileri almayı sağlar.
rm: silme işlemini gerçekleştirir.
sondaki * işareti ise içeriğin tamamını seçer/gösterir.

fatihduranm