[Çözüldü] Manjaro kurmak istiyorum

Başlatan ahmet_matematikci, 11 Ocak 2016 - 08:58:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

internet hızın ile bağlantılı depodan kurulum basittir .sistemi güncele ve yeniden başlat

ahmet_matematikci

Alıntı yapılan: ata1 - 11 Ocak 2016 - 22:11:38
internet hızın ile bağlantılı depodan kurulum basittir .sistemi güncele ve yeniden başlat
Simdi asil can alici nokta netbeans eclipse ve java kurulumu icin yol gosterir misin
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

ata1

ahmet_matematikci

arch da sudo yok mu yada yetki alma

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ocak 2016 - 22:26:05

Şimdi ben arche me oldum 8)
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

ata1

yaourt ile işlemlerde sudo kullanılmaz .sudo pacman -S paket adı pacman ile kullanılır aurdan kurulan paketlerde sudo yok .ayrıca bir konu aç istersen buradan devam etmeyelim .

ahmet_matematikci

Aslında bizim konu bir yerden itibaren kesilip manjaro kurulumu diye tanınmalı. Moderatorlerden rica etsek yaparlar

ahmet_matematikci

Manjaroyu kurdum. Harika bir işletim sistemi yapmışlar. Kullanıcı ara yüzü ve yardımcı programlar çok kullanışlı. Ancak iki sebepten Manjaroyu kaldırıp ubuntuya döndüm.
1. sebep Dualcore işlemci 2gb ram ve paylaşımlı ekran kartı olan diz üstü donanımda çok yavaş çalışıyordu. Biraz sürücülerden kaynaklandığını düşündüm ama problem donanım yetmezliği imiş.
2. sebep ubuntu hollanda sunucuları çok hızlı. Ama manjaro depoları en fazla 800 kb indirmeye izin veriyor. 160 mb 1,5 saat de indirdim.
Ubuntu da kullanığım chrome ve eclipse ve çok hızlı çalışıyor.

Yardımlarınız için teşekkür ederim 1 günlük manjaro heyecanı benim için son buldu.

ata1

;D sorsan neler öğrenirdin neyse deneyim olmuş sana sürücü sorunu varsa konu açardın ya burada yada manjaro forumda yardım ederdik kurmak o kadar kolaydır ki neyse ayrıca aur depoda kısıtlama senden duydum. sen normal indiriyorsun sanırım internetinde yavaş yaourt -S ile yapsan birkaç saniyede işleri hallederdin

Sahipli NVIDIA Ekran Kartı Yükleme

İçerik
1 Giriş
2 NVIDIA Sürücülerini Yükleme
3 Çözünürlük/Tazeleme Oranını Düzenleme
4 X Screen Ayarlarını Düzenleme (OpenGL , Antialiasing , X Server Xvideo)
5 Sorun çözme: X-server yükleme ve başlatma
6 Bumblebee ve Steam
7 Geridönütler ve Destek

Giriş

Bu açıkla NVIDIA sahipli sürücülerini kurmak isteyenleri amaçlamaktadır

Aşağıdaki komutla hangi sürücülerin yüklü olduğunu kontrol et.

inxi -G

NVIDIA Sürücülerinin Kurulumu

Eğer Nouveau sürücüsünü kullanıyorsanız sahipli sürücüyü mhwd ile aşağıdaki gibi kurabilirsiniz:

sudo mhwd -a pci nonfree 0300

İşlem bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlat ve sürücünün yüklendiğinden emin olmak için:

mhwd -li

Çözünürlük/Tazeleme Oranı Düzenleme

Uyarı:Bu çözüm Cinnamon Sürümde işe yaramamaktadır.

1.Uçbirimi aç ve şu komutu gir:

sudo nvidia-settings

2.X Server Xvideo Ayarlarından  ayarları değiştir, 'X Screen' bölümünden 'OpenGL  ve Antialiasing'

3. 'nvidia-settings configuration' bölümünden 'Save Current Configuration' ile değişiklikleri kaydet.

4. ".nvidia-settings-rc" dosyasını seçili özel bölüme kaydet (/home/[hesap adın])

5.  .xinitrc dosyasını düzenle. Bunu şu komutla yap:

sudo gedit ~/.xinitrc

6.Açılan kısma aşağıdaki satırı ekle:

exec nvidia-settings --load-config-only

7. Kaydet ve çık.

Sorun çözme: X-server yükleme ve başlatma

Kurulum sonrası yeniden başlatmada şu hata mesajını alabilirsin: modprobe: ERROR: could not insert nvidia : No such a device

Bu olduğunda;
1.Aşağıdaki komutla NVIDIA sürücüsünü kaldır:

sudo mhwd -r pci video-nvidia

2.Bilgisayarı yeniden başlat

3.Aşağıdakini uçbirime gir:

sudo gedit /etc/mkinitcpio.conf

4. Şu satırdaki nouveau  kelimesini sil

MODULES=" nouveau"

Sildikten sonra aşağıdaki gibi görünmeli ("" çift tırnakları silme!)

MODULES=""

5.Kaydet ve kapat

6.Şimdi şu değişiklikleri göz önüne alarak kullandığınız kernelinizi tekrar düzenlemeniz gerekecek.
Bunun için gerekli komut şu:

sudo mkinitcpio -p [linux kernel version]

Kernel 4.1 için örnek:

sudo mkinitcpio -p linux41

7.Şimdi şu komutla sürücüyü tekrar kurun

sudo mhwd -a pci nonfree 0300

8. Bilgisayarı yeniden başlat

Bumblebee ve Steam

Düzgün bir şekilde Steam ile Bumblebee kullanmak ve düzenlemek göründüğünden daha kolay.

1. Sahipli nvida için bumblebee yi kur. Bunun için şu komutları sırasıyla gir:

sudo pacman -S virtualgl lib32-virtualgl lib32-primus primus

sudo mhwd -f -i pci video-hybrid-intel-nvidia-bumblebee

sudo systemctl enable bumblebeed

2.Bilgisayarı yeniden başlat

sudo reboot

3.Şunu çalıştır

optirun -b none nvidia-settings -c :8

4.Çalışıp çalışmadığını kontrol et:

primusrun glxspheres64

ve

glxspheres64

şimdi değişiklikleri görebilirsiniz.

Not: glxspheres komutlarını çalıştırmak için virtualgl paketini yüklemiş olmalısınız

5a.Steam lı tüm oyunları NVIDIA kart ile çalıştırmak için şu komutu çalıştır:

primusrun steam

5b.Algternatif olarak bazı özel oyunları şu şekilde:

Steam client ın kütüphane sayfasından  bir oyunu seç – Nvidia kartınla kullanmak istediğini – sağ tıkla özellikleri seç. SET LAUNCH OPTIONS a tıkla...komut satırı için button and specify primusrun %command% Değişiklikleri kaydet. Bu metot senin her oyuna uygun olarak ayrılmış Nvidia GPU almana olanak sağlayacak.

Geridönütler ve Destek

Herhangi bir problem veya döntü için şu başlığa gidebilirsiniz https://forum.manjaro.org/index.php?topic=4489.0

Kaynak:
Kaynak
https://wiki.manjaro.org/index.php?title=Configure_NVIDIA_%28non-free%29_settings_and_load_them_on_Startup

sinan54

Tahminen 5 aydır manjoro xfce kullanıyorum.Çok memnunum,süper hızlı bugüne kadar hiç sorun çıkarmadı,depodaki yazılımları genelde hep son sürümler.Donanımın xfce sürümü için yeterli,sistem yavaşlıgı bence başka birşeyden olabilir.Araştır ve tekrar dene derim.

heartsmagic

Tekrar dönülürse Manjaro'ya ilgili bölümde yeni konu açılabilir. Zaten başka bir başlıktan dallanan konuyu ayırdık, bir de burada konu tekrar dallanmasın :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.