[Çözüldü] Manjaro kurmak istiyorum

Başlatan ahmet_matematikci, 11 Ocak 2016 - 08:58:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet_matematikci

@ata1 hocam paylaşım için teşekkürler. Bende manjaro denemek istiyorum ama ubuntu da alıştık yazılım merkezi ve sudo apt-get install falan filan şimdi manjaro da pacman dı gözü korkuyor.
Birde ubuntuda dep var manjaronun kendine uzantısı  var mı tar.gz den mi kuruluyor.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci@ata1 hocam paylaşım için teşekkürler. Bende manjaro denemek istiyorum ama ubuntu da alıştık yazılım merkezi ve sudo apt-get install falan filan şimdi manjaro da pacman dı gözü korkuyor.
Birde ubuntuda dep var manjaronun kendine uzantısı  var mı tar.gz den mi kuruluyor.
Kendi deposu var. Pkg.tar.xz die dosya uzantisi var..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

ahmet_matematikci

Deposunda eclipse, netbeans, java var mı yoksa kurulumu indirip mi yapıyoruz?
Türkçe kaynak yok nerde ise yabancı sitede java kurulum dedim çok fazla path ayarı yapmak gerekiyor.
Not: Manjora sorularını yabancı ubuntu forumları genelde cevaplamış. "ubuntu kullananlar yardım sever."
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: ahmet_matematikciDeposunda eclipse, netbeans, java var mı yoksa kurulumu indirip mi yapıyoruz?
Türkçe kaynak yok nerde ise yabancı sitede java kurulum dedim çok fazla path ayarı yapmak gerekiyor.
Not: Manjora sorularını yabancı ubuntu forumları genelde cevaplamış. "ubuntu kullananlar yardım sever."
Eğer benim gibi amelelik yapmak istemiyorsanız ve internet bağlantınız varsa pacma ve yaourt komutu işinizi görurr..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

ahmet_matematikci

bu pacma ve yogurt bizim yazılım merkezi gibi mi?

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: ahmet_matematikcibu pacma ve yogurt bizim yazılım merkezi gibi mi?
Apt-get gibi.. Pacman ve yaourt...

ahmet_matematikci

Bizim yazılım merkezi gibi görsel tıkla kur yokmu? yazılım merkezinde vlc arat tıkla kursun. Manjaro da yok mu bu?

mhmtkrktr

bugra9

@ata1, eline sağlık. Yanlış bilmiyorsam tilda yazılımı ubuntu depolarında da bulunuyor. Yani "sudo apt-get install tilda" şeklinde bir ekleme yaparsak bu anlatım ubuntu içinde geçerli olmuş olur.

Alıntı Yapbu pacma ve yogurt bizim yazılım merkezi gibi mi?
Resmi depolar ve kullanıcıların uygulama ekleyebildiği depolar olmak üzere iki farklı türde depo bulunmakta. Birine pacman ile ulaşabilirken diğerine yaourt ile ulaşabiliyorsun.
Alıntı YapBizim yazılım merkezi gibi görsel tıkla kur yokmu? yazılım merkezinde vlc arat tıkla kursun. Manjaro da yok mu bu?
İçinde bulunan görsel yazılım merkezinde her iki depo türünden de arama yapıp yükleyebiliyorsun.
Alıntı YapDeposunda eclipse, netbeans, java var mı yoksa kurulumu indirip mi yapıyoruz?
Depoları aynı ubuntudaki gibi oldukça geniştir. Kendi wiki sayfaları okyanus gibidir, ne ararsan bulursun. Okuduğunu yorumlayabiliyorsan başka kaynaklardan yardıma ihtiyacın pek olmaz.

ahmet_matematikci

@bugra9 teşekkürler.  Manjaro nun türkçe viki si varmış. Siz söyleyince aratıp buldum. Genelde hep ingilizce wikisi çıkıyordu karşıma.

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci@bugra9 teşekkürler.  Manjaro nun türkçe viki si varmış. Siz söyleyince aratıp buldum. Genelde hep ingilizce wikisi çıkıyordu karşıma.
Bu arada ubuntuda yazilim merkezi varsa manjaroda da pamac var..

ahmet_matematikci

@marjinal  manjora deposunu kimler destekliyor.
Ubuntu arkasında canonical var. manjora arkasında şirket desteği var mı?

heartsmagic

Her dağıtımın arkasında şirket yoktur, hatta çoğunda yoktur ve genellikle gönüllü paketleyiciler bu işi devralır. Bu türdeki dağıtımlar "topluluk dağıtımı" olarak adlandırılır. Esasında Ubuntu da paketlerini Debian tarafından alıp, yamalayıp, gerekiyorsa kendisine göre iyileştirip bizlere sunuyor. Fakat bu demek değildir ki elini kolunu sallayan depoya uygulama ekleyebilir, her dağıtımın kendi politikası, depo sorumluları vardır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ahmet_matematikci

O zaman ben güvenip nasıl şimdi arch yada mancora archa geçeyim. Gönüllü işi bir süre sonra beni yarı yolda bırakabilir.

heartsmagic

Debian: Çıkıp da ayakta kalan en eski ikinci dağıtımdır.

Bazı şeyler güvenle başlar, kimse net bir şey söyleyemez sana. Canonical yarın çıkıp "Arkadaşlar ne yazık ki kâr edemiyoruz, yükümüz büyük, artık Ubuntu'yu devam ettiremiyoruz" derse ne yapacaksın? :)
Kaldı ki yarı yolda kalmak nedir senin için örneğin? Bir işletme isen durum hayati olur da, son kullanıcı için tutup bir başka dağıtıma geçmek en fazla bir saat, onu öğrenmek de en fazla bir ay sürer.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ata1

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci - 11 Ocak 2016 - 12:48:51
bu pacma ve yogurt bizim yazılım merkezi gibi mi?

pacman komutu ile ana depodan yaourt komutu ilede  aur 4 kullanıcı deposundan kurulum yaparsınız ..yada manjaro paket yükleyici kullanırsınız.
paket yükleyicide aur depoyu açık hale getirdiğinizde aranan paket her iki depoda da aranır ve kurulur .

yarına sağ kalmaya bizlerin de garantisi yok.  ;D

ahmet_matematikci

Peki yazilim merkezi gibi bagimliliklari otomatik soyluyir yada kuruyor mu

ata1

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci - 11 Ocak 2016 - 17:04:14
Peki yazilim merkezi gibi bagimliliklari otomatik soyluyir yada kuruyor mu

komutla yapılan kurulumlarda evet kendisi kuruyor ama bazen bağımlılıklarda sorun çıkıyor. Bunları da halletmenin yolları var .ayrıca bilinirse zorlamada yapılabiliyor force ile
paket yöneticisi de keza aynı kendisi kuruyor.

ahmet_matematikci

Arclinux formuna kayit oldum. Aktivasyon icin mail gonderdik dedi forum mail gelmedi. Yoneticiye mail attim. Onay maili gelmiyor aktivasyonu yapin diye. (Spamda da yok)Foruma kayit sistemi hatali simdi arch suphe uyandirdi.

ata1

bu google hatası manjaro forumda yardımcı olabiliriz ama arch formunda yönetimde değilim .googlenin  hatasından kaynaklanıyor gmail kullanılıyor.

ahmet_matematikci

Manjaro ya yine ahmet matematikci olarak kayit oldum. Manjaro kayit sisteminde hata yok ama kayit olurken o resim birlestirme cok ugrastirdi. Resim basit bir sey olsa birlestirecegim de uzay gemisi mi elektrik supurgesi mi belli degil.kici basi belli degil :))) ama sikintisiz manjora formuna kayit oldum

ata1

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci - 11 Ocak 2016 - 17:53:50
Manjaro ya yine ahmet matematikci olarak kayit oldum. Manjaro kayit sisteminde hata yok ama kayit olurken o resim birlestirme cok ugrastirdi. Resim basit bir sey olsa birlestirecegim de uzay gemisi mi elektrik supurgesi mi belli degil.kici basi belli degil :))) ama sikintisiz manjora formuna kayit oldum
o resim spam önlemek için sadece ilk 3 iletide gelir sonrasında  gelmeyecektir.

ahmet_matematikci

Hocam manjarots uneboting ile usb çektim ama bilgisayar acilista  görmüyor sizler usb kurulumda hangi programı  kullaniyorsunuz

ata1

ahmet_matematikci

Evet minstick ise yaradı şimdi manjoraya geçiyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ocak 2016 - 22:03:01

Manjora kuruldu ama depolardan kurulum çok yavaş. Ubuntu depoları çok hızlı idi