ubuntu desktop server

Başlatan M4M00D, 07 Ocak 2016 - 19:43:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

M4M00D

Merhaba ben ubuntu ile bir server kurmak istiyorum amacım php mysql html css jquery ile kodladığım web site örneklerini kendi sunucumu kurup yayınlamak. yani profesyonel bir şey istemiyorum uzaktan ftp yönetimi olan web sitesi gibi kullanılabilecek bir server düşünüyorum  bu işlemi evdeki 2. bilgisayara yapacağım makinanın özellikleri 4 gb ram dual core işlemci 80 gb hdd  ekran kartsız onboard aklıma takılan bazı şeyler var statik ip ve diğer ayarlar zorunlumu sonuçta sürekli yayın yapmayacağım sadece işim düşünce yapacağım ve asıl amaçlarımdan biride öğrenmek bana yardımcı olurmusunuz ? nasıl yapabilirim

neynefes

Noip, sabit ip sorunu için çözüm yolu olur. Hatta masaüstü sürümünü kurmayın o bilgisayara. Direk sunucu yazılımını kurun ki hem terminalde çalışmaya alışırsınız hem de sunucu mantığını kavrarsınız. Benim DO üzerindeki 5 dolarlık sunucum bile fazlaca bana yeterken bu sistem sizin için yeterli olur.

ahmet_matematikci

Alıntı yapılan: neynefes - 07 Ocak 2016 - 23:43:02
. Benim DO üzerindeki 5 dolarlık sunucum bile fazlaca bana yeterken bu sistem sizin için yeterli olur.

@neynefes sizin web siteniz hangisi bakıp inceleyelim.  :D
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

neynefes

İnternet sitem yok. Denemeler yapıyorum orada.

M4M00D

peki ben bunu wmare den kurabilirmiyim? kendi kişisel bilgisayarıma 8gb ram i3 3250 gtx 750 ti 4gb ram i ve işlemcinin yarısını sanal makinaya versem yeterli olur bence zaten 10 kullanıcı kaldırsın yeterli diğer bilgisayar için monitör lazım ondan wmare şuanlık daha kolay olucak  :)

heartsmagic

Sanal da olur olmasına ama gerek yok. Ha illa yapacaksan sanal makineye kurarsın ve ağ için köprüleme yaparak gerçek IP almasını sağlarsın, sonra kullanırsın.
Ancak, bana kalırsa @neynefes'in dediği gibi ekranı olmayan o makineye idareten bir ekran bulup sunucu sürümünü kur. Sonrasında çıkart ekranı, uzaktan SSH ile bağlan ve hayatına devam et. Hem sunucu tecrübesi edinmiş olursun hem de atıl olan makine mis gibi işe yarar hâle gelir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

prolab

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Ocak 2016 - 23:27:41
Sanal da olur olmasına ama gerek yok. Ha illa yapacaksan sanal makineye kurarsın ve ağ için köprüleme yaparak gerçek IP almasını sağlarsın, sonra kullanırsın.
Ancak, bana kalırsa @neynefes'in dediği gibi ekranı olmayan o makineye idareten bir ekran bulup sunucu sürümünü kur. Sonrasında çıkart ekranı, uzaktan SSH ile bağlan ve hayatına devam et. Hem sunucu tecrübesi edinmiş olursun hem de atıl olan makine mis gibi işe yarar hâle gelir.
Ben eski dizüstü bilgisayarıma Ubuntu server sürümünü kurdum ve kullanıyorum ama wireless internet bağlantısını Nasıl sağlarım?...

prolab

Alıntı yapılan: prolab - 22 Ocak 2016 - 02:38:42
Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Ocak 2016 - 23:27:41
Ben eski dizüstü bilgisayarıma Ubuntu server sürümünü kurdum ve kullanıyorum ama wireless internet bağlantısını Nasıl sağlarım?...
Şu ana kadar ilgilenen olmamasına üzüldüm !...
Sanırım çözümü olmayan bir sorunla karşı karşıyayım !...

Reverser

@porlab, aslında arkadaşlar yardımcı olmaya çalışmışlar. İlk olarak benim aklıma gelen noip gibi bir hizmetten yararlanman sonrasında zaten yapacakların standart olan şeyler.

XFCE ROCKS !