Ubuntu cp kullanımı ve yedekleme üzerine bir soru

Başlatan darklordum, 04 Ocak 2016 - 11:56:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

darklordum

Merhaba,

Ubuntu'da çok yeniyim, forumda da öyle...

Çok araştırıp tam olarak yanıtını bulamadığım bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır...

Ubuntu server 14.04 kullanıyorum, burada file manager amacıyla samba kurulu.

Benim amacım buradaki klasörlerimi birebir haliyle, networkteki başka bir windows işletim sistemli bir bilgisayara yedeklemek. Herhangi bir sıkıştırma kullanmadan, günlük belirli bir saatte kontrol edip, değişitirilmiş ya da yeni eklenmiş dosyaları aktarmak. Bu amaçla cp komutu kullanarak bir şekilde zamanlayarak bir batch file hazırlamak istiyorum.

Windows üzerinde "xcopy  D:\klasor\*.* /e /c /d Z:\" gibi bir bat dosyası ile, başlangıca ekleyerek bu problemimi gideriyorum.

Ubuntu'da bu şekilde bir yöntem uygulayabilirmiyim ve bu yöntem doğru olur mu?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

sayz

heartsmagic

Alıntı yapılan: darklordumMerhaba,

.... Herhangi bir sıkıştırma kullanmadan, günlük belirli bir saatte kontrol edip, değişitirilmiş ya da yeni eklenmiş dosyaları aktarmak.

Merhaba.

Bana uygun araç rsync gibi geliyor. Biraz bakınabilirsin Samba üzerinden nasıl yapacağına, gerçi paylaşım bağlıysa sürekli hiç sorun olmayacaktır. Bir rsync komutu ile cron'a eklenecek bir satır işini görecektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

darklordum

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Rsync ile çözüme ulaşmaya çalıştım ancak beceremedim. Grsync yükleyip denedim, şöyle bir hata alıyorum;

Unknown --info item: "flist"
rsync error: syntax or usage error (code1) at options.c(447) [client=3.1.0]
Rsync process exit status: 1

Anladığım kadarıyla bahsettiğim yedekleme işlemini windowstaki gibi basit bir komutla yapamayacağım. Rsync ile denemeye devam edeceğim.

Teşekkür ederim.

heartsmagic

Yapılır yapılır, âlâsı yapılır da tanımak lazım bu tarafı :) Hani hiç Samba paylaşımına yapmadım bu işi ancak bakınırız. Sen Grsync ile değil de, anladığın kadarıyla rsycn ile yap, sonra hatayı burada paylaş lütfen. Çok basit rsync örnekleri ile başla önce, en azından karmaşanın önüne geçmiş olursun. Sonra son dokunuşları yaparız biz. Yaptığın her şeyi de, verdiğin komutlar ve aldığın haya dahil buraya kod etiketi içinde aktarırsın.

Kod etiketi için şuraya bakabilirsin: kodetiketi
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

WhiteScars

cp -u
işini görür kanısındayım, klasör kopyalayacaksan -r 'de ekleyebilirsin.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.