winiso ve unetbootin hatalari.... Yardima ihtiyacim var arkadaslar

Başlatan ...:::ra:::..., 02 Ocak 2016 - 20:50:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

...:::ra:::...

Alıntı yapılan: ata1 - 03 Ocak 2016 - 00:38:19
dd ile yazdırılabilir komut farklıdır ama yada brun ile de olabilir
biliyorum cok zahmetler verdim size. madem olabilir diyorsunuz, yardim eder misiniz?

mhmtkrktr

dd komutuyla windows kalıbı yazdırılabiliyor mu? Önce bundan emin olmak gerekir. Ben denemedim fakat mümkün olsaydı, arayüzü olan programlarda bunu seçenek olarak verirdi diye düşünüyorum.
Sadece düşünüyorum tabii, emin değilim :)

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 03 Ocak 2016 - 00:54:24
dd komutuyla windows kalıbı yazdırılabiliyor mu? Önce bundan emin olmak gerekir. Ben denemedim fakat mümkün olsaydı, arayüzü olan programlarda bunu seçenek olarak verirdi diye düşünüyorum.
Sadece düşünüyorum tabii, emin değilim :)
yani bu; windows olmasada linux yazdirilabilir, demek oluyor.
dogru mu anladim

ata1

k3B kurulumu sizde ? onu çalıştırdığınızda yazdırması gerekir dvd'ye diye biliyorum. Yanlışsa düzeltsin arkadaşlar .denediğimiz iso lınux dd ile windowsu ben de senin
gibi bilmiyorum @mhmtkrktr  yazdırıyor ama boot edilir mi emin değilim tabi

ata1

konuyu bilen arkadaşlarım yorumlasın derim. ben bu işlemi hiç yapmadım

Alıntı yapılan: ata1 - 03 Ocak 2016 - 01:03:22
konuyu bilen arkadaşlarım yorumlasın derim. ben bu işlemi hiç yapmadım
yardimin icin tesekkürler

mhmtkrktr

Öncelikle hızınıza yetişilmiyor. Bir cevap yazayım dedim kendi yazdığımla forum arasında gidip geliyorum şuan :)
İlk sorunun cevabı,
Linux altında, Linux kalıbı için dd komutu hem usb bellek hemde cd/dvd için geçerlidir.
Usb için ihtiyaç olan komut, konu içinde verilmiş sanırım.
İkinci sorunun cevabı,
Bu şekilde olmaz. Cd ye açılmış bir imaj olarak değil, iso kalıbı olarak yazacaktır. Bu şekilde sistemi boot edemezsin. Pratik olarak xfburn kurabilirsin. İso kalıbına tıkladığında program iso için uygun yazma menüsünü açacaktır.

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 03 Ocak 2016 - 01:08:42
Öncelikle hızınıza yetişilmiyor. Bir cevap yazayım dedim kendi yazdığımla forum arasında gidip geliyorum şuan :)
İlk sorunun cevabı,
Linux altında, Linux kalıbı için dd komutu hem usb bellek hemde cd/dvd için geçerlidir.
Usb için ihtiyaç olan komut, konu içinde verilmiş sanırım.
İkinci sorunun cevabı,
Bu şekilde olmaz. Cd ye açılmış bir imaj olarak değil, iso kalıbı olarak yazacaktır. Bu şekilde sistemi boot edemezsin. Pratik olarak xfburn kurabilirsin. İso kalıbına tıkladığında program iso için uygun yazma menüsünü açacaktır.
xfburn kurulumunu yaptim linu iso dosyasini simdi dvd-r ye yaktiracagim...

alquirel

Alıntı yapılan: ...:::ra:::... - 02 Ocak 2016 - 23:47:55
...
ancak sunuda söylemek isterim;
özgür yazilimin ne kadar özgür oldugunu düsünmeye basladim. resmen ubuntu 15.10  a hapis oldum.
...

Neresinden tutsam da elimde kalmasa bu cümle acaba?

Alıntı yapılan: alquirel - 03 Ocak 2016 - 01:17:27
Alıntı yapılan: ...:::ra:::... - 02 Ocak 2016 - 23:47:55
...
ancak sunuda söylemek isterim;
özgür yazilimin ne kadar özgür oldugunu düsünmeye basladim. resmen ubuntu 15.10  a hapis oldum.
...

Neresinden tutsam da elimde kalmasa bu cümle acaba?
kavgaya baslamak icin mi; yoksa yardim etmek icin mi bu cümle...?

alquirel

Peki senin o cümlendeki amaç neydi? Özgür yazılımın ne olduğunu merak edenlere yol mu gösterdin, yoksa sadece espri mi yapıyordun?

Alıntı yapılan: alquirel - 03 Ocak 2016 - 01:26:27
Peki senin o cümlendeki amaç neydi? Özgür yazılımın ne olduğunu merak edenlere yol mu gösterdin, yoksa sadece espri mi yapıyordun?
espiri yapsaydim anlardin!
amacim; ubuntu ortaminda neden iso dosyalarini usb ye boot edememenin sebebini bulmakdi. haftalardir bir cözüm bulamayinca dogal olarak sinirliyim. yardim almak icin foruma bas vurdum; ancak bir arpa boyu yol alamadim....

alquirel

Yani sana göre sebep özgür yazılımın aslında özgür falan olmaması ve seni çözümsüzlüğe mahkum bırakması öyle mi?

mhmtkrktr

@...:::ra:::... , @alquirel 'in haklı olduğu bir durum var burda. Bura da eleştiri kabul edilmiyormuş gibi algılanmasın fakat bu eleştiriyi yapabilmek için çok erken değil mi daha. Linux'un özgürlük mantığı senin windows isosunu usb ye yazıp yazmaman adına değil, önce bunu anlamak gerekir. Anladığım kadarıyla daha yolun başındasın, biraz çabayla nasıl windows kullanmayı öğrenmiş, en azından iso yu usb ye yazmayı biliyorsan, bunda da öğrenmek için çaba sarfetmen gerekiyor. Yok ben uğraşamam diyorsan tabiki tercih senin tercihin. Ben bunun için çaba sarfederim dersen biz bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız. Buna @alquirel de dahil. Öyle olmasa sana bunu yazmazdı. Ama bu şekilde eleştirilmeyi, en azından şimdilik haketmiyor bence.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Ocak 2016 - 01:35:24

Bu arada konuyu buraya daha bu akşam açmışsın.

mevzuyu uzatmak gibi bi niyetim yok. ayrica benim tek sorunum win.iso dosyasini usb ya yazmakmis gibi algilanmasida tuhaf...
yardim istedim sadece....

mhmtkrktr

Alıntı Yapmevzuyu uzatmak gibi bi niyetim yok. ayrica benim tek sorunum win.iso dosyasini usb ya yazmakmis gibi algilanmasida tuhaf...
Kesinlikle.. Zaten kimsenin böyle bir niyeti olmaz sanırım. Asıl sorun şu, bir kaç haftadır bu sorunla uğraştığını yazmışsın ama nasıl. Bu dağıtımın burada bir paylaşım sitesi olduğunu belki şimdi farkettin bunu bilmiyorum. Fakat öğrenmenin ilk adımı nasıl öğreneceğini öğrenmektir. O veya bu şekilde burdasın. Konuyu 4 saat önce açmışsın, biraz sabredersen sorunun şuan çözülmüş olması gerekiyor zaten. Kaldı ki bu çözüm sana 20 dk önce verildi.
Neyse konuya dönersek, şuan yazdırdığın iso ile sistemi boot edebiliyor musun?

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 03 Ocak 2016 - 01:48:31
Alıntı Yapmevzuyu uzatmak gibi bi niyetim yok. ayrica benim tek sorunum win.iso dosyasini usb ya yazmakmis gibi algilanmasida tuhaf...
Kesinlikle.. Zaten kimsenin böyle bir niyeti olmaz sanırım. Asıl sorun şu, bir kaç haftadır bu sorunla uğraştığını yazmışsın ama nasıl. Bu dağıtımın burada bir paylaşım sitesi olduğunu belki şimdi farkettin bunu bilmiyorum. Fakat öğrenmenin ilk adımı nasıl öğreneceğini öğrenmektir. O veya bu şekilde burdasın. Konuyu 4 saat önce açmışsın, biraz sabredersen sorunun şuan çözülmüş olması gerekiyor zaten. Kaldı ki bu çözüm sana 20 dk önce verildi.
Neyse konuya dönersek, şuan yazdırdığın iso ile sistemi boot edebiliyor musun?
kusura bakmaama ukalalik ediyorsun. " Asıl sorun şu, bir kaç haftadır bu sorunla uğraştığını yazmışsın ama nasıl. " forumda ne kadar konu var haberin var mi? üstelik diger sitelerdeki bilgileri, videolari saymiyorum bile. "şuan yazdırdığın iso ile sistemi boot edebiliyor musun?" ne dememi bekliyorsun?

mhmtkrktr

Artık birşey demeni beklemiyorum.
Ben ukala ukala takılırım kendi halimde.

konuyu kitleyin lütfen.
yardimlariniz icin tesekkürler...!

neynefes

Bu başlığın neden bu kadar uzadığını merak ettim. Hoş başlık sahibi de tecrübesizliğini Linux dağıtımlarına yıkmış ama neyse. Özellikle arch kullanan arkadaşlar, yardım etmeye çalıştığınızın farkındayım ama gerçekten neden bu kadar uzadı bu mesele?

ata1

yazdırıldı iso ama boot olmadığını söyledi bizde ona kullanıcı faktörü dedik .15.10 winusb kuruluyorsa anlatım varsa paylaş arkadaş ile biz dd ile lınux yazdırdık .
o her ikisini de istedi

neynefes

Linux kalıpları için dd ile terminalden yazdırmaya gerek yok. Disk kalıbı yazma uygulaması ile grafik ekrandan rahatlıkla kalıp yazılabilir. Winusb 15.10 üzerinde çalışmıyor. En kolay yöntemlerden biri sanal makine üzerinde önceki ubuntu dağıtımlarından birini kullanarak winusb kurulup oradan yazdırılabilir.

ata1

mintstick önerdik kuramadı  dd ile yazdırdık  boot olmadı dedi yapacak bir şey yok sonrası da zaten linux özgür yada değil türünde tartışıldı . :o :(