[Çözüldü] Ubuntu'da ekran görüntüsü alma sorunu

Başlatan FiratZencirci, 01 Ocak 2016 - 23:22:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FiratZencirci

Merhaba arkadaşlar ubuntu'da ekran görüntüsü aldıktan sonra görüntüyü metin belgesi ile açıyor sonucunda bir şey gözükmüyor ne gibi bir sorun olabilir.

fsutil

Yanlış mı anladım acaba ?

Sağtık > Birlikte aç > Kullandığın Görüntü Sağlayıcı

Ayrıca güncelleme ile konu başlığını bir ilgisi yok. Onun için başka bir başlık açıp, sudo apt-get update çıktısını vs. paylaşmalısınız

FiratZencirci

Alıntı yapılan: Asia - 01 Ocak 2016 - 23:42:12

Onu da yaptım bu seferde dosya görüntülenemiyor diyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Ocak 2016 - 23:44:05

Alıntı yapılan: Asia - 01 Ocak 2016 - 23:42:12

Ayrıca güncelleme ile konu başlığını bir ilgisi yok. Onun için başka bir başlık açıp, sudo apt-get update çıktısını vs. paylaşmalısınız
Güncelleme işini hallettim ama ekran görüntüsünü alırken aynı hata ile karşılaşıyorum.

ata1

resmi kaydederken ona yeni isim vermeyi dene .png kalsın başını düzenle

FiratZencirci

Alıntı yapılan: ata1 - 01 Ocak 2016 - 23:48:38
resmi kaydederken ona yeni isim vermeyi dene .png kalsın başını düzenle

Aynı sorun oluşuyor. Dosyanızı kaydederken lütfen başka bir konum seçin diyor.

ata1

evet orada ise resimler klasörünü göster

FiratZencirci

Alıntı yapılan: ata1 - 01 Ocak 2016 - 23:51:39

Onu da denedim sonuç yine aynı.

ata1

Alıntı yapılan: FiratZencirci - 01 Ocak 2016 - 23:53:31
Alıntı yapılan: ata1 - 01 Ocak 2016 - 23:51:39

Onu da denedim sonuç yine aynı.

ismi değişip klasör olarak gösterdiğinizde sorun düzelmeli idi gözden kaçan bir şey var. kurulum ne zaman yapıldı ? güncellenip sistem yeniden başlatıldımı

FiratZencirci

Sorun çözülmüştür arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. Ekran görüntüsü alırken ismini komple değiştirmek gerekiyormuş.  :)

ata1

neynefes

@ata1, bağlantıyı paylaşmış ama yine de doğru kullanımı etiketin başlığın sonunda değil başında olması gerekir.

heartsmagic

Ayrıca, bu sorununun sisteme gelen güncellemeyle çözülüyor olması lazım. Sistem güncel değilse güncellensin bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

İstek üzerine konuyu açtım. Güncellenecek paketi hatırlamıyorum, ekran görüntüsü alma uygulaması da olabilir bir başka uygulama da. Fakat sistemi tümden neden güncellenmiyor? Hani zaten kullandığımız sistemin güncel olması hem gereken hem de güzel bir şey.

ahmet_matematikci

Benim iki bilgisayarımda güncel ama aynı problem devam ediyor. İsim değiştirmeyi çok önce keşfettim ama güncelleme yeterli olmayabiliyor.
Bununla alakalı direk paket ismi öğrenmek faydalı olabilir.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

heartsmagic

@ahmet_matematikci, söylediğim gibi tüm sistem güncelse eğer uygulama isminin bilinmesi bir fayda vermez ki. Hani sistemin genelini güncellemek zaten uygulamanın kendisini de günceller.

Ben örneğin şu an 15.10 üzerindeyim ve böyle bir sorunum yok. Ekran görüntüsü aldığımda varsayılan olarak Resimler dizinine kayıt etmek istiyor ve ismi de "Ekran Görüntüsü - 2016-01-06 16-36-36.png" oluyor. Açmak istediğimde de rahatlıkla açılabiliyor.

seron

Arkadaşlar, sayın yöneticiler,
Yukarıda arkadaşların belirtmiş olduğu "ekran görüntüsünün metin dosyası olarak kaydedilme" sorununun fotoğrafı çeken yazılım adının bilinmesi ile ilgisi vardır.

Ben aynı sorunu Linux Mint kullanırken yakın zamanda yaşadım ve sudo ve autoremove ile kaldırıp depodan yeniden kurunca düzeldi. Yazılımın Türkçe adı: Ekran Görüntüsü Al (help menüsü olmadığı için "hakkında" bilgisini görüntüleyemiyorum, aşağıdaki resimdeki)

Sizde de aynı yöntemle düzelebilir.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

İsminin bilinmesi ile ilgisi yoktur :) Tabi mesele güncellenmesi ise, yeniden kurulum ayrı bir olay. Çok net hatırlıyorum, sisteme güncelleme geldiğinde bu sorun çözülüyordu. Kendim de aynı sorunu yaşadım, ilgili uygulamayı yeniden kurmadan çözdüm.

Fakat, hani olmuştur ya şu an yeniden kurmak gerekiyordur vereyim ilgili komutu:

sudo apt-get install --reinstall gnome-screenshot

ata1

manjaroda da kurulumdan sonra ilk kullanımda aynı sorun çıkıyor .isimi değiştirmemiz yeterli oluyor .kayıt yapılacak yeri ve ismi düzenlemek ile ister güncellensin
isterse güncellenmesin sistem program çalışıyor.

plazma

Evet 14.04 ilk çıktığında vardı sorun hatta @heartsmagic ile launchpad te effect me için oy vermiştik o zaman ama sonra güncelleme ile düzeldi. Manjaro da jwm 15.12 için konuşuyorum, ~./Pictures olarak öntanımlıydı onu resimler dizini ayarladım ekran görüntüsü yakalama normal çalıştı ondan sonra.

seron

Konu gereksiz uzamasın ama ben bir not daha ekliyeyim:

Yukarıda bahsettiğiniz yöntemler bende işe yaramıyordu. Yazılımın öntanımlı kayıt yerini değiştirmeyi, ismi düzeltmeyi denedim. Fakat olmamıştı. Daha doğrusu yazılım dosya adını biraz farklı yazmaya başlamıştı. Mesela "ekran görüntüsü 001.png" yazacağı yerde "001png.ekran görüntüsü" gibi olmaya başladı. Her ne kadar ismi değiştirsem de düzelmedi. İlk başlarda bu sorun yoktu bende; sonradan olmaya başladı. Sonra kaldırıp yazılım merkezinden kurunca kendine geldi. Belki de sistemde yüklü gelen yazılım eski ve sorunlu versiyondu da, yazılım merkezindeki günceldi, bilmiyorum.

Sonuçta sorun basit bir güncelleme veyahut kaldır-kur ile düzeliyor diye anladık... Arkadaşın sorunu da çözüldüyse benim diyeceğim birşey yok.

ahmet_matematikci

@seron özetlemiş. Benimde ekleyeceğim kalmadı.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

neynefes

heartsmagic

Konuyu sen mi açtırmıştın @ahmet_matematikci? Eğer öyleyse geri bildirimin ne olduğunu öğrenmek adına tekrar açıyorum konuyu zira tam anlayamadım sorunun nasıl çözüldüğünü.

1. Sistemin günceldi ve bu sorunu yaşıyor muydun?
2. İlgili paketi tekrar kurunca mı çözüldü sorun?

ahmet_matematikci

Sistemim güncel ve sorun devam ediyordu. Buradaki önerilerden ilki olan isim degistirmeyi zaten biliyordum. Ikinci öneriyi (Depodan güncel surumu indirip) ise denedim ve isim değiştirmeden problem çözüldü.

heartsmagic

Yine kapatılmış konu ama dayanamayarak yine soracağım :) Zira aynı şey başımıza gelirse öneri verelim.
Sistem güncelse, depolardan güncel sürüm inmez, aynı sürüm iner. Yeniden kurulum mu yapıldı bu uygulama için?