EVDE NASIL HOSTİNG YAPARIM?

Başlatan hazaribrahim, 01 Ocak 2016 - 15:33:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hazaribrahim

Merhaba benim sitem html sadece iletişim formu php. Sitenin toplam boyutu 1.4 mb. Ben bu siteyi kendim evden yayınlamak istiyorum.Bir kaç yerde okudum anlamadım hep windows için anlatılmış.Birde modem ayarlarını,ip sabitleme falan demişler anlamadım nasıl yapacağımı.Yardımcı olabilir misiniz?

marslı

Bende bir ara çok aramıştım. Konuyu takip edeyim.

fsutil

apache2 ile yapabilirsiniz, ev ağında sizin lokal ipnizi yazanlar sitenize girebilir

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=24150.0

hazaribrahim

Peki ben şuan istanbuldayım ama başka şehirdende girmek istiyorum ne yapmam gerekir?

fsutil

Alıntı yapılan: hazaribrahim - 01 Ocak 2016 - 16:20:46
Peki ben şuan istanbuldayım ama başka şehirdende girmek istiyorum ne yapmam gerekir?

Modem ayarlarından port yönlendirmesi yaparsınız. Diyelim 8080 portunu site yayını yapan bilgisayara yönlendirirsiniz, uzakta bulunan kişi (ip adresiniz atıyorum) http://11.222.3.44:8080// yazıp girebilir

heartsmagic

Alıntı yapılan: hazaribrahimMerhaba benim sitem html sadece iletişim formu php. Sitenin toplam boyutu 1.4 mb. Ben bu siteyi kendim evden yayınlamak istiyorum.Bir kaç yerde okudum anlamadım hep windows için anlatılmış.Birde modem ayarlarını,ip sabitleme falan demişler anlamadım nasıl yapacağımı.Yardımcı olabilir misiniz?
@Asia değinmiş.

1. Bir Web sunucusu kuracaksın, Apache, Nginx gibi.
2. Modem tarafından 80 portunu makinene yönlendireceksin.

Böylece hangi şehirde olursa olsun, senin IP adresini yazan herkes doğrudan sitene erişebilir.

3. IP sabitleme için iki şey yapabilirsin.
 3a. İnternet hizmeti aldığın firmaya aylık ek bir ücret ödeyerek (genelde cüzi bir miktar olur) IP adresini sabitleyebilirsin.
 3b. Bu şekilde bir kullanım istemiyorsan noip.com gibi bir yerden bir yönlendirme yapabilirsin IP adresin için.

Fakat, sorularından anlaşılıyor ki henüz işin çok başındasın. Önce bir web sunucu, php kısmını yap siten yerelde çalışsın sonra duruma bakılır.

Bu arada, başlığımızı taşıyalım zira bu bölüm anlatım yapmak için mevcut.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hazaribrahim

evet işin baya başındayım.80 portu ne oluyor?Modem arayüzünden mi ayarlanılıyor?Anlayan birisi teamviewerdan yapabilir mi?

fsutil

Alıntı yapılan: hazaribrahim - 01 Ocak 2016 - 16:32:29
evet işin baya başındayım.80 portu ne oluyor?Modem arayüzünden mi ayarlanılıyor?Anlayan birisi teamviewerdan yapabilir mi?

Evet modem üzerinden port yönlendirmesi yaparsınız

http://i.hizliresim.com/VvLbNB.png

ahmet_matematikci

Bu yaşıma geldim bak bunu yeni öğrendim.  ;D
Bu yenilerin soruları olmasa öğrenme işi biraz zor olacak.
@asia teşekkürler.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

hazaribrahim

Bir şey diyeceğim arkadaşlar bilgisayara bir şey oldu. Şifreyi giriyorum bekliyor bekliyor, geri şifre ekranına geliyor ne yapmalıyım?

neynefes

Alıntı yapılan: hazaribrahim - 01 Ocak 2016 - 22:32:02
Bisey dicem arkadaslar pcyee bisi oldu sifreyi giriom bekliyor bekliyor geri sifre ekranina geliyor ne yapmaliyim?

Lütfen whatsapp konuşmaları kıvamında yazmayın mesajlarınızı. Durduk yere sisteme bir şey olmaz. En son hangi işlemleri yaptınız?

sayz

sitenizi evdeki bilgisayarınızdan pek tabii yayınlayabilirsiniz ama bunun yerine oldukça ucuz(veya ihityacınıza göre bedava) vps seçeneklerine bakmanızı tavsiye ederim.

ben ayda $5'a digitalocean'ın vpssini kullanıyorum sizin dediğiniz çapta bi şey için fazla bile. ayrıca ücretsiz olarak "github student pack" alırsanız $100 hediye veriyor digitalocean için(ve daha bir çok güzellik). bunun yanında aws, heroku, gh-pages gibi seçenekleri de google'da bir araştırırsanız çok faydalı şeylerle karşılaşırsınız.

anahtar kelimeler: vps, github education, gh-pages, heroku, aws

hazaribrahim

Peki sizin dediğinize bir bakacağım.Yardımlarınız için teşekkürler.