[K,X,L] Ubuntu, Türevleri Ve Diğer Dağıtımlara Ait Masaüstü Ekran Görüntüleriniz

Başlatan Ubuntu, 22 Şubat 2008 - 23:36:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 245 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agritux

Teşekkürler. şu finaller bitsin ilk işim denemek olcak :D
konuyu daha fazla bölmeyelim en iyisi :)

maxxblade

oenderrr

ama şimdilik kurma derim, bir sürü hata var delirtir adamı. ayrıca flash desteği falan yok henüz. bir de google yöneticiler özellikle download yapmayın diye uyarı yapmışlar

maxxblade

Alıntı yapılan: oenderrr - 10 Haziran 2009 - 00:10:19
ama şimdilik kurma derim, bir sürü hata var delirtir adamı. ayrıca flash desteği falan yok henüz. bir de google yöneticiler özellikle download yapmayın diye uyarı yapmışlar
o pre-alpha versiyon mu? yoksa cxcharomium mu? 2'sinide denedim
ban kararlı sürümü diyorum  :)

oenderrr

developer sürümü. (her ne kadar developer olmasak da :) kurayım bakayım dedim) kararlı sürüm daha çıkmadı.

Wolverine

Şu an gerçekten çok kararsız.Her kullanışımda en az 1 kere çökertiyorum.Ayrıca Flash plug-in desteği de olmadığı için pek kullanışlı değil şu aşamada.Test amaçlı kullanıyorum.

maxxblade

Alıntı yapılan: Wolverine - 10 Haziran 2009 - 12:24:55
Şu an gerçekten çok kararsız.Her kullanışımda en az 1 kere çökertiyorum.Ayrıca Flash plug-in desteği de olmadığı için pek kullanışlı değil şu aşamada.Test amaçlı kullanıyorum.
hiç uğraşmayayım o zaman  :)

sudocu

Alıntı yapılan: esrama - 09 Haziran 2009 - 21:33:50
İnsanlar ne buluyor bu mac sisteminin gönümünde !? Ben hiç beğenmedim... Zevkler bu kadar mı zıt olabilir ? vista ve 7 nin görünümü macinkinden kat kat daha iyi. ama herkes çakma mac yapıyor :)

kullanışlı, derli toplu ve estetik. windows şeffaflığa yüklenip bilgisayarı kasım kasım kastırırken mac os'da güzel renkler ve ikonlar sayesinde bilgisayarı yormadan harika bir estetik yakalanmış.

windows bir süre sonra masaüstü ikonlarla dolup karmaşıklaşan yamalı bohça gibi. ikonlar masaüstünde olmazsa windows kullanıcıların işi zor çünkü menüde uygulamalar kategorize edilmemiş yani linux masaüstünde menu>internet>firefox diye uygulama bulurken windows'da başlat>ea games> need for speed şeklinde.
eğer bir program kurulduktan sonra kendini masaüstüne eklemezse ve üretici de belli değilse ara ki bulasın. gerçi mac os'daki dock'u çaldığı gibi windows 18'de uygualamarı bu şekilde kategorize etmeye başlar.
her seyin basi sudo!

oenderrr

Alıntı yapılan: sudocu - 10 Haziran 2009 - 17:51:06
Alıntı yapılan: esrama - 09 Haziran 2009 - 21:33:50
İnsanlar ne buluyor bu mac sisteminin gönümünde !? Ben hiç beğenmedim... Zevkler bu kadar mı zıt olabilir ? vista ve 7 nin görünümü macinkinden kat kat daha iyi. ama herkes çakma mac yapıyor :)

kullanışlı, derli toplu ve estetik. windows şeffaflığa yüklenip bilgisayarı kasım kasım kastırırken mac os'da güzel renkler ve ikonlar sayesinde bilgisayarı yormadan harika bir estetik yakalanmış.

windows bir süre sonra masaüstü ikonlarla dolup karmaşıklaşan yamalı bohça gibi. ikonlar masaüstünde olmazsa windows kullanıcıların işi zor çünkü menüde uygulamalar kategorize edilmemiş yani linux masaüstünde menu>internet>firefox diye uygulama bulurken windows'da başlat>ea games> need for speed şeklinde.
eğer bir program kurulduktan sonra kendini masaüstüne eklemezse ve üretici de belli değilse ara ki bulasın. gerçi mac os'daki dock'u çaldığı gibi windows 18'de uygualamarı bu şekilde kategorize etmeye başlar.

sanırım arkadaş ondan değil macosx vs temaların linuxa taklit edilmesinden bahsediyor. açıkçası benim de   kanım pek ısınmadı o konuda. yani ikonlar falan şahane de mesela bu simge durumuna küçült, tam ekran yap, kapat pencere ayarlarının windowstaki gibi işaretlerle olması yerine değişik renli üç yuvarlak(yoksa 4 müydü) olması vs. pencere yöneticilerinin görünümleri falan, hiç hoşuma gitmiyor. ama bu alışkanlıktan da olabilir tabii. ama işlevsellik yani nitelik bakımından kimsenin macos ile windowsu karşılaştırmayacağını, karşılaştırsa da gidip windows şahane demeyeceğini düşünüyorum. hele hele de vista için

sudocu

mac os da bir unix türevi olduğu için x window sistemi pek yabancı değil zaten. hatta xfce kurulabildiğini bile biliyorum. bu yüzden, gnome bir şekilde mac os görünümne ister istemez bulaşıyor. alt paneli silip dock açmak yeterli. bu durumda çok da garip değil. gerçi gnome bayağı esnek, neredeyse windows görünümü de tamamıyla elde edilebiliyor.
her seyin basi sudo!

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

maxxblade

empax

Alıntı yapılan: maxxblade - 11 Haziran 2009 - 19:07:23
Alıntı yapılan: empax - 11 Haziran 2009 - 17:23:56
Muhabbetinizi bolmek istemem ama buda benim Ubuntucugum :D

güzelmiş teman nedir?

Tema ubuntu kurulumunda gelen temalradan biri ama ismini hatirlamiyorum. Simdi mint7 kurdum bakamiyorum da ::)
بسم الله الرحمن الرحيم

agritux

Ben simge setini sevdim. Gnomelook da gezerken görmüştüm hoşuma gitmemişti. Ama sistem üzerinde güzel duruyormuş

By_Mihni

empax

Ikon seti Mashup  :) Bende bu konu altinda gormustum.
http://www.ubuntu-art.org/content/show.php/Mashup+2.9?content=86801
Avant tema derken sanirim cairo-duck temasini diyorsunuz. Az once de mint7 kurdum...Hatirlamiyorum  ::)
بسم الله الرحمن الرحيم

True False

Mash Up ın o kadar çok versiyonu var ki... hepsinde de farklı simgeler var

empax

بسم الله الرحمن الرحيم

AbkHaZiaN

Herkes çok değişik seyler yapıyor Linux dos ekranı kullanılır mı hiç diyenlere bu başlığı gösteriyorum cevap olarak :)

Bloodless

Ya arkadaşlar sadece yazılardan ibaret olan temaları nasıl yapıyoruz? bir anlatım vs varmı? çok sade ve hoş temalar görüyorum ama ben beceremiyorum. :(
Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

agritux

Alıntı yapılan: Bloodless - 12 Haziran 2009 - 16:28:05
Ya arkadaşlar sadece yazılardan ibaret olan temaları nasıl yapıyoruz? bir anlatım vs varmı? çok sade ve hoş temalar görüyorum ama ben beceremiyorum. :(

Resim ile örnek verirsen belki daha rahat anlarız  ;D

empax

Alıntı yapılan: Bloodless - 12 Haziran 2009 - 16:28:05

Bunun gibi mi ? Ama bu sadece Ciaro-Duck Temasi  :)

Link: http://www.gnome-look.org/content/show.php/Handelgot+White+(Cairo-Dock+Theme)?content=103425
بسم الله الرحمن الرحيم

Bloodless

Bulmam lazım biraz araştıryayım yüklememe yardımcı olursanız sevinirim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Haziran 2009 - 17:07:50

http://www.gnome-look.org/content/show.php/no-name-jet?content=104856http://www.gnome-look.org/content/show.php/no-name-jet?content=104856

mesela bu olmuyor çok kötü duruyor bende saydamlık yok falan garip bişi oldu çıktı :D bu saydamlığı veren nedir ?
Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

sudocu

sadece linteki temayi indirmek istemistim...

yalniz, mahkeme kararinin tema ile olan uyumlulugu harika.
her seyin basi sudo!