[K,X,L] Ubuntu, Türevleri Ve Diğer Dağıtımlara Ait Masaüstü Ekran Görüntüleriniz

Başlatan Ubuntu, 22 Şubat 2008 - 23:36:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 176 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Felâsife

Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

heartsmagic

Alıntı yapılan: umutubuntu - 13 Aralık 2008 - 09:39:17
Conky'de gördüğüm harici disk yeni aldığın Philips'mi? Eğer o ise neden 465 gb görünüyor 500 gb görünmesi gerekmiyormu ?

Evet o, ancak malum satılan diskler aslında söylenen boyda değildir. Hani 1024KB = 1MB meselesi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ns

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Aralık 2008 - 03:36:06
[IMG]http://img33.picoodle.com/img/img33/3/12/12/t_egm_d8b2589.png[/img]

Mütevazi masaüstüm :)

Not: Conky tamamen çalıntıdır :P

ben bu duvarkağıdını da isteyebilir miyim

birde çok eski bir alinti olacak ama sypro'ya katılıyorum
Alıntı yapılan: Sypro - 01 Nisan 2008 - 17:49:51
gördüğüm kadarı ile neredeyse hiç kimse(?) kullandığı eklentileri (icon, tema, vs.) ya da programları belirtmemiş, keşke baştan beri belirtilseydi bunlar, böylece hem ekran görüntülerimizi hem de nasıl yapılacağını paylaşmış olabilirdik. "two in one" diş macunları gibi..  :)
cidden güzel olmuş.
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

heartsmagic

Sypro

Son 3 günümü kendime göre mükemmel bir Conky hazırlamakla geçirdim. Saatlerce uğraştım, halen de devam ediyor çalışmalar. Son olarak hava durumu işini istediğim gibi şekillendirir ve MPD'yi de çalışır şekilde görürsem duvarkağıdım üzerinde çalışmaya başlamayı düşünüyorum. Şu an tek renk turuncu üzerinde sadece conky denemeleri yapıyorum (RGB: 255,099,009 / Ubuntu turuncusu:P ).
Birkaç gün içinde amaçladığım hızda devam edersem bitireceğimi sanıyorum. Ayrıntılı bir rapor da yazarım istenirse:P Çok güzel olcak çok..

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

OKAN

sudocu

her seyin basi sudo!

Sypro

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

sudocu

teşekkürler :D ev dizininde zaten varmış. conky dosyasını gnome-look'da bulmuştum. her şey değişse de conky hep aynı çünkü güzel bir şey çıkarmak zor  :)
gnome look-'da open logos'u tekrar arattım, bulduğumla bir değiştireyim fark olacak mı...

ekleme: fark oldu :D hiç dikkat etmemiştim niye orada garip garip harfler var diye
her seyin basi sudo!

Sypro

sudocu

conky 1
[IMG]http://img514.imageshack.us/img514/1448/ekrangrntssv4.th.png[/img]

conky2
[IMG]http://img518.imageshack.us/img518/2029/ekrangrntsap0.th.png[/img]

panel alttayken daha kullanışlı oluyor açıkçası. mac os'da olduğu gibi panelde pencere görevleri olsa çok iyi olurdu (böyle bir uygulama var gerçi...)
her seyin basi sudo!

zulfikar

Buda benim masaustunun yeni hali

[IMG]http://img354.imageshack.us/img354/2065/aaacy9.th.png[/img]

Birde vaktim olsaydida conkyrc mi istedigim gibi yapabilseydim guzel olacakti, ama fazla vaktim olmadigi icin sypro senin conkyrc ni bekleyecegim. Senden guzel birsey beklemekteyim, tabi bizimle paylasirsan.

Not: Resmi birturlu ufak boyutlu olarak link veremedim, yonetici arkadaslar ufaltirsa guzel olur.

sudocu

fontlar uzay konseptine şak diye oturmuş :) fontların görünümü bu kadar değiştirmesi çok garip.

not: resimleri imageshack.com'a yükledikten sonra çıkan linklerden ikincisini doğrudan yapıştırınca resimler foruma uygun şekilde çıkıyor.
her seyin basi sudo!

heartsmagic

Alıntı yapılan: sudocu - 15 Aralık 2008 - 00:33:30
not: resimleri imageshack.com'a yükledikten sonra çıkan linklerden ikincisini doğrudan yapıştırınca resimler foruma uygun şekilde çıkıyor.

@zulfikar, senden bunu yapmanı rica edeceğim. Aksi takdirde sayfanın yüklenmesi gecikebilir.

zulfikar

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Aralık 2008 - 00:37:17
Alıntı yapılan: sudocu - 15 Aralık 2008 - 00:33:30

@zulfikar, senden bunu yapmanı rica edeceğim. Aksi takdirde sayfanın yüklenmesi gecikebilir.

Bircak sefer denedim olmuyor, her zaman nasil yapiyorsam oyle yaptim ikinci link olan forum linkini kopyalayip yapistirdim ama bu bi problem var herhalde olmuyor. Birde sen dene istersen @hearstmagic

OKAN

zulfikar

Alıntı yapılan: aoyilmaz - 15 Aralık 2008 - 00:55:28
@zulfikar, hangi fontu kullandığını öğrenebilir miyim?

Vibrocentric, fakat ubuntu da standart olarak gelmiyor, depodan bazi font paketlerini yuklemen gerekiyor. Bulamasassan ben bi bakayim paketlerin ismine.

zulfikar

Alıntı yapılan: zulfikar - 15 Aralık 2008 - 00:59:50
Alıntı yapılan: aoyilmaz - 15 Aralık 2008 - 00:55:28
@zulfikar, hangi fontu kullandığını öğrenebilir miyim?

Vibrocentric, fakat ubuntu da standart olarak gelmiyor, depodan bazi font paketlerini yuklemen gerekiyor. Bulamasassan ben bi bakayim paketlerin ismine.

Burada verilen paketleri kurarsan birsuru yeni font geliyor.

heartsmagic

OKAN

Alıntı yapılan: zulfikar - 15 Aralık 2008 - 00:59:50

@zulfikar, teşekkür ederim. Bu fontu Türkçe karakterlerle kullanmak isteyenler bu sayfadan inidirebilirler.

Felâsife

[IMG]http://img34.picoodle.com/img/img34/3/12/15/t_EkranGrntsm_9624169.png[/img]

Masa üstüm hakkında biraz bilgi vereyim :D
Ortada ki Open Cubic Player ara sıra kaliteli bir şeyler dinlemek istediğimde onu açıyorum, zaten bu gün yeni de ALTEC LANSING aldım ki iyi gidiyor yani OPC'le :)

Sol üsteki kota sayacıda GKRellM'in sayesinde çıkıyor.
GKRellM marifetleri bununlada kalmıyor tabiki "hatırlatıcısı" var, günü tarihi giriyorsunuz o size hatırlatıyor.
Radyo eklentisi sayesinde radyo da çalışıyor, Kradio'ya ihtiyaç kalmadı. :)
Diğerleri zaten göründüğü gibi, ha birde üsteki "balıklar" var bağlantının hızına göre hızlanıyor ve yavaşlıyorlar, görsel bir şey yani
Son olarak bu GKRellM denen eklenti 20-25MB arası ram kullanıyor, ama feda olsun ona bütün ram'lar :D
Kullandığım temanın ne olduğunu bilmiyorum,onu aylar önce indirmiştim, duvar kağıdıda sıradan düz bir kağıt işte. :D

Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

btermeli

Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

Xenophobia

Alıntı yapılan: btermeli - 16 Aralık 2008 - 22:47:55
[IMG]http://img152.imageshack.us/img152/6607/screenshottb1.th.png[/img]

İnsana kendi ürünü güzel görünüyor :)

Bence de güzel ama duvar kağıdının arkaplan rengi hiç olmamış.Bunu, bu ayki sudo kapak resmine monte etmeyi denemelisin. Belki de o zaman çok daha güzel olur. Tabi bu benim fikrim. :)

btermeli

Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???