[Çözüldü] Firefox Flashgot Wget veya Axel Varsayılan Komutunu Değiştirme

Başlatan cokomoko, 27 Aralık 2015 - 16:27:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokomoko

Ben bu flashgot'un varsayılan wget veya axel parametresine bir iki şey ekleyip öyle indirmesini istiyorum, bunu nasıl yaparım?Flashgot'un ayar dosyasında bu varsayılan parametreleri nereden alıyor acaba?
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

ata1

kvideodownloader  şurada bir dosya oluşturuyor. /usr/lib/ ama bunun hakkında bilgim yok

cokomoko

''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

neynefes

cokomoko

Hayır çözülmedi, hala önerileri bekliyorum bilenlerden.

plazma

Mesela parametre ekleyerek nasıl bir durum olacak ben tam anlayamadım farklı dosya türlerini farklı düzünleremi atacak ayda numatör gibi isimleri otomu kayıt edecek indirme yaparken biraz daha açarmısınız.

cokomoko

Mesela wget'e -c -o veya -nk gibi parametreler koyarak indirme yapmak istiyorum. Aslında şu halde de yapıyorum da indirmenin %kaçta olduğunu göremiyorum, çünkü flashgot normalde xterm üzerinden wget veya axel gibi yöneticilerin ilerlemesini gösteriyor. Bazen bağlantı kopunca % kaçta veya indirdi mi indirmedi mi sorunu oluyor.

plazma

Şöyle birkaç öneride bulunmuşlar ama tam istediğiniz özellik mi emin olamadım

wget http://somesite.com/TheFile.jpeg -q --show-progress

wget --progress=bar http://somesite.com/TheFile.jpeg

cokomoko

Bunu biliyorum öyle de gösteriyor ama ben flashgot üzerinden bağlantıyı alsın xterm'e yollasın öyle insin istiyorum.
Bir şekilde flashgot'a eklenir ama araştırmama rağmen şu an nasıl eklenir bulamadım, varsayılan wget komutunu nerden alıyor acaba flashgot?

plazma

Flashgot ile indirirken siz xterme ne kadar indiği,süre vs.  gibi değerleri bastırmak istiyorsunuz takip etmek için doğru mu?

cokomoko

Evet aynen öyle ama istediğim wget parametresi ile olacak, flashgot'un varsayılan parametresi ile değil. Gerçi bir betik falan yapmıştım ama işe yaramamıştı.

plazma

Flashgot SSS 1.9 madede şöyle bir durum var apparmor da ince bir ayarla diğer uygulamalar ile iletişim kurması sağlanabiliyormuş ama onu ayarladıktan sonra betik yazmak gerekebilir flashgot taki durumu xterm e dökmek için

Alıntı YapA:   If you're using a recent Ubuntu or another distribution enabling AppArmor by default, you need to tweak your AppArmor configuration file in order to allow FlashGot to communicate with external download manager (something which is prevented by the default AppArmor policy).
To do that, you need to add a

owner /tmp/flashgot.*/*.fgt ixr,

line to your /etc/apparmor.d/usr.bin.firefox file, anywhere between the curly braces which enclose most of the document.
If you don't know where to start yet, your can just copy & paste the following lines in a terminal:

echo 'AA=/etc/apparmor.d/usr.bin.firefox; grep flashgot $AA || \
(egrep -v "^}" $AA && echo "  # FlashGot extension launcher scripts" && \
echo "  owner /tmp/flashgot.*/*.fgt ixr," && echo "}") > \
/tmp/flashgot-aa && mv /tmp/flashgot-aa $AA && \
/etc/init.d/apparmor restart && echo "Done."' \
> /tmp/flashgot-aa.sh && sudo bash /tmp/flashgot-aa.sh

https://flashgot.net/faq#faqsec5

eski bir başlık 3lü kambinasyon yapmışlar ama flashgot üzerinden değil oda dediğiniz gibi axel üstünden bağlantıdaki anlatım çalışır mı şuan oda şüpheli http://askubuntu.com/questions/313087/what-gui-are-there-for-axel-or-for-other-such-downloaders-that-use-multiple-conn

ShangriLa

Eklenti ayarlarindan yeni bir indirici olusturarak istedigin argumanlari kullanabilirsin. Ornek bir SS:

Ubuntu Mate Trusty

cokomoko

@ShangriLa
Sizin söylediğinizi yaptığımı belirmiştim, o şekilde oluyor ama xterm komutu devralmadığından indirme %kaçta ne kadar süre kaldı göremiyorum, daha doğrusu arkaplanda indiriyor ama dediğim değerleri gösteren bir karşılığı görünmüyor.
@plazma o bağlantılara bakacağım, sağol.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Aralık 2015 - 22:02:10

@Plazma şu son bağlantıya önceden bakmıştım, onla ilgili şunu söyleyeyim, flashgot bu gui'lere bağlantıyı veriyor ama bağlantı özellikle video türünde ise bazen indirme olmuyor. Tam tersine xterm'e bağlantıyı verince sorunsuz iniyor, tuhaf ama denemelerimde en azından denediğim sitelerde öyle oluyor.
İlk bağlantıda apparmor denilmiş, ben Arch üzerinde apparmor kullanmıyorum, zaten Ubuntu'da da apparmor'u sevmeyip kapatıyordum. 

plazma

Biraz daha bakınayım ben tam olarak istediğimiz cevaba ulaşabilmiş değiliz denemelerle belki birşeyler çıkartabiliriz başlık değişik bir konu faydalı olacaktır diğer kullanıcılarada.

cokomoko

Benim bunu isteme nedenim mesela bir ftp dizinini çekeceğim wget -m -np  -k komutuyla xterm üzerinden indirmek istiyorum veya normal bağlantıda wget -c falan filan komutla indirmek istiyorum.Yani indirme özelliğine göre komutu o şekil sağ tıkta istiyorum tabi xterm üzerinden olmak koşuluyla.

mhmtkrktr

Neden xterm olduğunu yada tam olarak ne olacağını anlayamadım ben. Fakat şöyle * bir şey deneyebiliriz gibi. İşini görecek şey buysa eğer, daha gelişmiş halini yapmak kolay.

yaourt -S yad
wget -c https://indireceğin/dosyanın/adresi -P /indireceğin/yer  2>&1 | sed -u 's/^[a-zA-Z\-].*//; s/.* \{1,2\}\([0-9]\{1,3\}\)%.*/\1\n#indiriliyor... \1%/; s/^20[0-9][0-9].*/#Tamamlandı./' | yad --progress --percentage=0 --undecorated --on-top --text="\n\n<big>    Arşiv İndiriliyor.......</big>" --auto-kill --auto-close --no-buttons --width=650 --height=270 --center --columns=4 --no-headers --borders=30

cokomoko

İlla xterm olması önemli değil lxterminal olsun isterse, burada amaç indirme %kaç kalan süre ne onu göstermesi ve wget parametresini istediğimiz biçimde vermesi.Flashgot xterm kullandığı için onu örnek verdim, verdiğiniz örnek adresi direk belli bağlantılar için ama misal video indireceğiz bir siteden onda geçerli değil veya indirmede başka adreslere yönlendirme varsa işe yaramıyor. O nedenle flashgota ihtiyaç var, adresi almamız için.Umarım anlatabilmişimdir mehmet abi. 

mhmtkrktr

Bu şekilde olmayan, indirilecek bir örneği paylaşabilir misin? Bağlantıya göre uygun bir yöntem bulmaya çalışayım.

Ayrıca dediğim gibi bu yöntem biraz düzenlemeyle çok daha işlevsel bir duruma getirilebilir. Ben en kaba haliyle verdim şuan onu.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Aralık 2015 - 01:36:54

Yukarda verdiğim  haliyle (--image= parametresi sebebiyle ) hata vermiş olması gerekiyor. Kendimden kopyalamıştım. Farkedip düzelttin mi bilmiyorum fakat şimdi düzelttim onu .

cokomoko

Mesela youtube'den herhangi bir video'yu indirme veya sourgeforge'den herhangi bir dosyayı indirme gibi.Senin verdiğin bu örnekte direk bağlantı adresi isteyecektir her zaman, tamam onu bir şekilde ben bulup yazarım ama her seferinde de benim yazmam can sıkıcı oluyor.
Flashgot otomatik olarak xterm üzerinde wget'e veriyor adresi indirme % kaç ne kadar kaldı gösteriyor.

mhmtkrktr

Tüm parametreleri otomatik olarak doldurma, link formu, düzgün bir arayüz, bilgisayar tekrar kapatılıp açılınca indirmeyi tekrar başlatma vs dersen yapabilirim. Sana sadece linki kopyalayıp yapıştırması kalır ama onuda ben yapmayayım, kendisi yapsın dersen beni şimdilik aşar bu konu.  :)

cokomoko

Abi zaten başlığa flashgot'u o yüzden yazdım, direk bağlantılarda dediğin yöntem daha iyi ama ben ona alıştım terminalde elle wget parametresini yazıp adresi yazıyorum o bana zor gelmiyor.Önemli olan o yönlendirdiği adresten indirme bağlantısını yakalayıp, istediğim parametre ile indirmesi ve herhangi bir terminal üstünde indirme bilgilerini göstermesi.Bunu flashgot yapıyor ama onda da istediğim parametreyi verme sorunum var, illa varsayılan parametre ile indiriyor.
Örnek ve ilgin için teşekkürler.Bu arada Arch için bu wget vs. konusunda önemli bir anlatım yapmayı planlıyorum da bir mahsuru var, onun için şu an bekletiyorum bu anlatımı, ama kısa süre sonra çok işinize yarayacak bir anlatım yapacağım.En azından ben öyle hissediyorum.

mhmtkrktr

Aradığın şey,
~/.mozilla/firefox/bw4qydh1.default/extensions/{19503e42-ca3c-4c27-b1e2-9cdb2170ee34}.xpi/chrome/flashgot.jar/content/flashgot/DSM.js
dosyasının içinde gibi. Ben daha önce buradaki dosyaları biraz kurcalamıştım. Bu dosyalarda değişiklik yaptığında, derleyip .xpi şeklinde tekrar oluşturulması gerekiyor gibi. Benim denemelerimde yaptığım en küçük değişiklikte eklenti çöküyordu. Üzerine çok düşmemiştim, birde sen dene istersen.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Aralık 2015 - 02:24:57

Hatta hangi satırda olduğunu da söyleyeyim, 2277. satırda wget parametresi tanımlanmış.
  dm = new FlashGotDMX("Wget", "wget", '-c [-O FNAME] [--directory-prefix=FOLDER] [--referer=REFERER] [--post-data=POST] [--load-cookies=CFILE] [--header=Cookie:COOKIE] [--input-file=UFILE] [--user-agent=UA] [URL]');

cokomoko

Evet aradığım bu çok sağol bakalım bizde de çökecek mi ;)

plazma

@mhmtkrktr baya baya xpi eklenti derleme kısmına girmişsiniz :)