[Çözüldü] Programların hiçbirini kuramıyorum.

Başlatan coyistik, 25 Aralık 2015 - 23:42:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

coyistik

Merhaba arkadaşlar, Hiç bir programı kuramadım iki gün oldu. Uğraştım durdum. Şimdi öğrendiğim şeyler. Dizini seçmek. "ch İndirilenler" sonra "ls -la" ile içeridekileri görmek kopyaladıktan sonra. "Sudo -xvzf ./Ampps-3.3-x86_64.run" eklemek gibi şeyler. Ancak elimde run. (xampp) deb. (disk-yandex) tar.gz (eclipse, sublime text) gibi programlar var. En başta netbeans çalışmadı. Ve neden kuramadığımı bilmiyorum bir şeyler denememe rağmen.
Synaptics önceden çalışıyordu sürüklememe aratmama rağmen bu dosyaların olduğu yerler silik çıkıyordu ve seçilmiyordu. Şimdi ise hata veriyor. E: dpkg kesintiye uğradı, sorunu düzeltmek için elle 'dpkg --configure -a' komutunu çalıştırın.
E: _cache->open() failed, please report.

Uygulamam rağmen uçbirimde ">" bu görünüyor ve yazma iznim oluyor. Şimdi yapmak istediğim bu programları çalıştırmak. Üzüldüğüm nokta hiçbirini kuramıyor olmam. İkinci üzüldüğüm nokta iki gündür programlama çalışmalarından geri kalmış olmam. Ancak linuxu çözmek istiyorum. Gerçekten win'in hazır ayar kur geç mantığı önemli değil. Kendimi adapte edebildim. Daha doğrusu firefox'a alıştırdım. İnternetten bağımsız pek bir şey yapamıyorum açıkçası. Yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

plazma

uç birimde dpkg --configure -a çıktısı ne diyor?

coyistik

"eclipse-cdt-jni (8.4.0-1) ayarlanıyor... " Diyor. Yazma izni geliyor. Sonuna ' koyunca alanlar gidiyor sadece ">"işareti kalıyor.

heartsmagic

Tırnakları koyma, aynen şöyle uygula ve ekranda çıkan her şeyi buraya kod etiketi içinde aktar lütfen:
dpkg --configure -a
Kod etiketi için: kodetiketi
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

coyistik

Çalışıyor şuan.
Ama tekrar yazdım ve şu sonuçla karşılaştım
dpkg: hata: dpkg status database is locked by another process

Torrent gibi şeyler de eklemeyi düşünüyorum ama bir kaçını eklesem gerisinin rahatça geleceğini düşünüyorum.

heartsmagic

Bir kere kurulum yapılırken, yani herhangi bir uygulama yüklemi çalışırken tekrar kurulum başlatamazsın. Bitsin, sırayla kur ne kuracaksan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

coyistik

Bekliyorum da girdiğim komutta hata verince tekrar yazıyorum derken öyle şeyler oluşmuştu. Yani yazı da yazdığı gibi kilitlemiş olabilir. Uygulamaların kısayollarını masaüstüne getirebileceğim bir komut var mı? İndiğini bile anlamıyorum. "........" şeklinde uzunca şeyden sonra ampps extraced falled şeklinde bir hata vermişti. Sanırım onu da kuramadım :/

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Aralık 2015 - 21:29:04

Tekrar merhaba,
Bir yerden yardım alarak sublime kurmaya çalıştım. Ancak her seferinde aynı dosyaları açıyor. Farklı bir şey açılmıyor. Değişiklikler gerçekleşmiyor ve eski haline tekrar dönüyor.

(sublime:7321): GLib-CRITICAL **: Source ID 7746 was not found when attempting to remove it

(sublime:7321): GLib-CRITICAL **: Source ID 10889 was not found when attempting to remove it

(sublime:7321): GLib-CRITICAL **: Source ID 11935 was not found when attempting to remove it

(sublime:7321): GLib-CRITICAL **: Source ID 11941 was not found when attempting to remove it

(sublime:7321): GLib-CRITICAL **: Source ID 15993 was not found when attempting to remove it

(sublime:7321): GLib-CRITICAL **: Source ID 16024 was not found when attempting to remove it

Girdiğim kodlar şöyleydi.
sudo mv Sublime\ Text\ 2 /opt/
sudo ln -s /opt/Sublime\ Text\ 2/sublime_text /usr/bin/sublime
sudo sublime /usr/share/applications/sublime.desktop

omutu ile bir launcher oluşturalım ve içerisine aşağıdaki kodu yapıştırıp kaydedelim.
[Desktop Entry]
Version=1.0
Name=Sublime Text 2
# Only KDE 4 seems to use GenericName, so we reuse the KDE strings.
# From Ubuntu's language-pack-kde-XX-base packages, version 9.04-20090413.
GenericName=Text Editor

Exec=sublime
Terminal=false
Icon=/opt/Sublime Text 2/Icon/48x48/sublime_text.png
Type=Application
Categories=TextEditor;IDE;Development
X-Ayatana-Desktop-Shortcuts=NewWindow

[NewWindow Shortcut Group]
Name=New Window
Exec=sublime -n
TargetEnvironment=Unity
5) Şu an her şey hazır ama belli uzantılar için Sublime Text'i default program olarak seçmek istiyorsanız
sudo sublime /usr/share/applications/defaults.list

plazma

Çıktıları tamami ile aktarın ilk olarak sonunu sadece yada hatayı değil uç birimdeki komutu girdiğiniz başlangıcndan sona kadar olan tüm çıktıyı yani ve kendi iletinizi raporlamayın lütfen.

Sublime yi nereden indirdiniz hangi paketi yaptığınız işlemleride sıra sıra tam olarak aktarırsanız daha iyi olur öbür türlü işin içinden çıkılamaz bir hal alır.

Averroes

dpkg kilitlenmesinin kaldırılması ve ardından configure işleminin gerçekleştirilmesiyle başarı sağlayanlar olmuş: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1015279&page=2

sudo rm /var/lib/dpkg/lock
sudo dpkg --configure -a

Ayrıca sudo apt-get -f install şeklinde bir kurulum denemesi de çözüm verebilir. Ve yazılımları ya Ubuntu Yazılım Merkezinden ya da yazılımların orjinal adreslerinden indirmen ve esas kurulum dökümanlarındaki talimatları takip etmen çıkabilecek sorunları azaltabilir diye düşünüyorum.

neynefes

@coystik, ileti raporlama sistemi mesajlarınıza cevap vermemiz için bizleri uyarma amacıyla kullanılmıyor. Sabırlı olun biz her mesaja dönüş yapmaya çalışıyoruz zaten. Ana sayfada görünmüyor ne demek?

coyistik

Çok sağol, kısmen oldu.Emmet eklentisini kuramıyorum sadece. Onun dışında ki sorunlar sayende çözüldü. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben, dün gece uğraşmama rağmen yapamamıştım.

IndentationError: unexpected indent

Ekleyince böyle bir sorunla karşılaşıyorum. Manuel denedim ancak işe yaramadı.

matrax_41

Emmet'i hangi programa ve nasıl kurmaya çalışıyorsun ?

coyistik

İndirirken resmi yerlere başvuruyorum. Sublime'de de bunu yaptım ancak kurarken dikkat etmem gerekirdi. Sanırım tar.gz haliyle kurmaya çalışmasaydım komutlar çalışırdı. "sudo apt-get install sublime"

Kendi sitesinden kurdum.
Kodlar aşağıda ki sitede mevcut.
https://packagecontrol.io/installation#st2
Buradan. Zen coding kurulduğunad ampps uygulamasını da sorunsuz kurduğumda hiç problem kalmıyor.  Win de çok kere kurmuştum aynı şekilde. Programın içinde ki konsola yapıştırıyorum bu siteden aldığım kodları.

Sublime'nin uçbirim de ki hatası bu. Önceden burada bir çok hata veriyordu. Ancak onlar kalktı. Bunu çözebilirsem sanırım o sorunda kalkar.
(sublime:26230): GLib-CRITICAL **: Source ID 2061 was not found when attempting to remove it

plazma

coyistik

coyistik@coyistik-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC:~$ uname -a
Linux coyistik-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC 3.19.0-30-generic #33-Ubuntu SMP Mon Sep 21 20:58:04 UTC 2015 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
coyistik@coyistik-HP-Pavilion-g6-Notebook-PC:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 15.04
Release: 15.04
Codename: vivid

Unity arayüzü var.

plazma

15.04 sürümünü kullanıyorsun ocak 2016 itibarı ile desteği kalkacak tamamen, 15.10 veya 14.04 LTS sürümüne geçmeni önermekteyim hatalarında büyük çoğunluğunu bundan alıyor olabilirsin.

Ubuntu Sürüm takvimi https://wiki.ubuntu.com/Releases

matrax_41

Sorun glib paketinden kaynaklanıyormuş. Bir yerde glib paketini güncellemek veya sublime 3'e geçilmesi tavsiye edilmiş. Şu an sisteminde tüm güncellemeler yapılmış durumdaysa sublime 3'ü deneyebilir veya @plazma'nın dediği gibi sistemini yükseltebilirsin.

coyistik

Çok değerli arkadaşlar, verdiğiniz bilgiye göre güncellemeyi ve yükseltmeyi yaptım. Emmette çalıştı. Emek, uğraşı ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Umarım sorun yaşayan arkadaşlarda buradan faydalanır. Şimdi diğer programları kurmaya başlayacağım. Tekrar sağolun.

neynefes