Arch linux terminal masaüstüne gömme !

Başlatan yunus.kuzu, 24 Aralık 2015 - 22:19:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yunus.kuzu

S.a arkadaşlar bi süredir arch linux kullanıyorum. İnternetten bakıp yapamadığım bir sorunum var. adamlar terminalı masaüstüne koyuyorlar. yani terminali açmadan direk masaüstünden işlem yapabiliyorsun ve bu işlem çok pratik. bu işi bilenler bana yardım ederse sevinirim.

marslı

Konu takip. Varsa ubuntu yada debian içinde alabiliriz.

-DıLgEş-

Merak ettim nerede görmüştünüz? Araştırıp bulayım bende yapayım..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

mhmtkrktr

Kullandığın masaüstü nedir? İstediğin looking glass olabilir mi?
Harici bir terminali ekrana yerleştirmek istiyorsan, bunu doğrudan yapan bir paket veya yöntem var mı onu bilmiyorum.
Bu konu da Devilspie yardımcı olabilir belki. Terminalin başlatıcı komutunu ölçeklendirerek verirsin. Devilspie ile de sistem başlık çubuğunu kaldırırsın. Terminal başlangıçta konumlandırdığın alanda gömülü kalır.

plazma

Sh4oTT

ata1

ekremsenturk

Alıntı yapılan: yunus.kuzu - 24 Aralık 2015 - 22:19:49
S.a arkadaşlar bi süredir arch linux kullanıyorum. İnternetten bakıp yapamadığım bir sorunum var. adamlar terminalı masaüstüne koyuyorlar. yani terminali açmadan direk masaüstünden işlem yapabiliyorsun ve bu işlem çok pratik. bu işi bilenler bana yardım ederse sevinirim.
Video'nun link'ini ver, bir görelim.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: heartsmagic@mhmtkrktr dile getirmiş: Devilspie
https://wiki.archlinux.org/index.php/Terminal_as_a_Transparent_Wallpaper
Bu kadar kolaymış, ben de yapmayı deneyeceğim.. Özellikle XFCE için daha kolay..

Edit: Süper oldu..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

yunus.kuzu

KemalALKIN

www.tckemal.ist

yunus.kuzu

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 25 Aralık 2015 - 10:47:22
Alıntı yapılan: yunus.kuzu - 24 Aralık 2015 - 22:19:49
Video'nun link'ini ver, bir görelim.

Buyur kardeş dediğim video. https://www.youtube.com/watch?v=9O1AWNpRpgw

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Aralık 2015 - 23:28:39

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 25 Aralık 2015 - 20:57:00
Alıntı yapılan: heartsmagic@mhmtkrktr dile getirmiş: Devilspie
https://wiki.archlinux.org/index.php/Terminal_as_a_Transparent_Wallpaper
Bu kadar kolaymış, ben de yapmayı deneyeceğim.. Özellikle XFCE için daha kolay..

Edit: Süper oldu..

Kardeş nasıl yaptın banada yardımcı olurmusunuz.

-DıLgEş-

@yunus.kuzu Kullandığın masaüstü XFCE ise yardımcı olabilirim.. GNOME hakkında hiçbir bilgim yok.. :)

bugra9

Ben de XFCE için uyguladım. Oldukça kolay oldu ve mükemmel şekilde çalıştı.

Gerçekten çok yararlı bir olay.

marslı

Bunun ubuntu için olanı yok mu yha :/ 

fsutil

Alıntı yapılan: marslı - 26 Aralık 2015 - 13:24:44
Bunun ubuntu için olanı yok mu ya

Ubuntuda tilda [1] yükleyebilirsiniz. Program ayarları için yukarıda verilen bağlantıyı kullanıp yaparsınız

[1] https://apps.ubuntu.com/cat/applications/precise/tilda/

mhmtkrktr

Şimdi bu konu çözüldü mü, çözülmedi mi?
Herkes "ben yaptım oldu" demiş de, kim nasıl yapmış o yok.

Benim ihtiyaç duyacağım bir şey değil, conky olayı bile bana biraz acayip gelir. Kim masaüstün de, su sayacı gibi bir şey ister ben bilmem. :) Zevk meselesidir ona da karışamam ama birisi şu işi nasıl yaptığını paylaşırsa belki merak eden diğerlerine faydası olur. :) Hem konu da kapanmış olur.

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: mhmtkrktrŞimdi bu konu çözüldü mü, çözülmedi mi?
Herkes "ben yaptım oldu" demiş de, kim nasıl yapmış o yok.

Benim ihtiyaç duyacağım bir şey değil, conky olayı bile bana biraz acayip gelir. Kim masaüstün de, su sayacı gibi bir şey ister ben bilmem. Zevk meselesidir ona da karışamam ama birisi şu işi nasıl yaptığını paylaşırsa belki merak eden diğerlerine faydası olur. Hem konu da kapanmış olur.
Ben XFCE masaüstü ortamında yaptım.. Oldukça kolay oldu.. Nasıl yaptığımı da söyleyeyim o zaman:

Ben Manjaro kullanıyorum.. Paketi indirip kurdum ama isteyenler şu şekilde indirebilirler;

sudo pacman -S wmctrl

Buradaki amaç şu: Normal xfce4-terminal isimli uygulamanın menülerini, araç çubuklarını, vs. kaldırıp masaüstüne koymak... Bu kadar basit..

Betiğimiz şu şekilde;

#!/bin/bash
xfce4-terminal --hide-borders --hide-toolbar --hide-menubar --title=desktopconsole --geometry=130x44+0+0 &sleep 5
wmctrl -r desktopconsole -b add,below,sticky
wmctrl -r desktopconsole -b add,skip_taskbar,skip_pager

Buradaki --geometry komutunu kendinize göre özelleştirebilirsiniz.. Burada 130x44 terminalimizin boyutu ve +0+0 ise terminalin konumunu verir.. Bu betiği çalıştırırsanız tam ekranın sol üst köşesinde bir terminaliniz olur ve bunu kapatmak için bir defa Ctrl+D kombinasyonuna basmak yeterlidir. Bunu açılışta otomatik olacak şekilde başlatabilirsiniz..;)

ata1

peki masa üstünü kullanabiliyormusunuz bu açık iken  ? örnek masa üzerinde bir dosya var. Tam terminalin ortasında tek tıkla açılıyor mu? yani kullanışlı mı ?

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: ata1peki masa üstünü kullanabiliyormusunuz bu açık iken  ? örnek masa üzerinde bir dosya var. Tam terminalin ortasında tek tıkla açılıyor mu? yani kullanışlı mı ?
Ben kaldırmıştım ama uçbirime tıklamadan uçbirim devreye girmiyordu.. 

ata1

kısacası masa üzerine gömmek değil . Açılan tam ekran terminalin pencere yöneticisi olmayanı .yani işlem için terminal kapatılmalı ve masa üzeri kullanılabilir hale gelmeli.
teşekkürler anladım  ;D o zaman neden kendi orjinalini kullanmayalım ki mesela sende ctrl+t  ile  üstten açılanı var.  ;D sanırım sen farkında değilsin.

bugra9

Bir de masaüstünün belirli bir bölümüne yerleştirdiğini düşün. Dosyaların bir yerde toplanmış, uçbirim başka bir yerde duruyor.

ata1

Ne gerek var . Ctrl+h aynı işe yarıyor iken . Googledesin kopyaladın kodu ve dön masa uzerine yapıştır daha mı kolay

ata1

Alıntı yapılan: ata1 - 28 Aralık 2015 - 03:00:53
Ne gerek var . Ctrl+h ayni işie yarıyor iken . Googledesin kopyaladın kodu ve don masa uzerine yapıştır daha mı kolay