Kubuntuya WD my cloud mirror sistemini tanıtma/kurma

Başlatan influenza, 24 Aralık 2015 - 20:37:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Hani başlangıçta bağlanmama meselesi araştırılabilir ancak elle bağlama işleminin çalışmaması cidden beni düşündürüyor. fstab içinde varsa bağlanmalı -a ile.

sudo mount -a
ve hemen ardından
dmesg | tail
çıktılarını buraya geçer misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

influenza

Sonuçlar şöyle;

transgenik@transgenik-Inspiron-3542:/media$ sudo su
[sudo] password for transgenik:
root@transgenik-Inspiron-3542:/media# sudo mount -a
root@transgenik-Inspiron-3542:/media# dmesg | tail
[   23.355138] ACPI Warning: \_SB_.PCI0.RP05.PEGP._DSM: Argument #4 type mismatch - Found [Buffer], ACPI requires [Package] (20140424/nsarguments-95)
[   23.463721] vgaarb: this pci device is not a vga device
[   23.909883] init: plymouth-upstart-bridge main process ended, respawning
[   23.914729] init: plymouth-upstart-bridge main process (1307) terminated with status 1
[   23.914742] init: plymouth-upstart-bridge main process ended, respawning
[   38.593794] vgaarb: this pci device is not a vga device
[   46.127285] audit_printk_skb: 132 callbacks suppressed
[   46.127290] audit: type=1400 audit(1453096643.152:56): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/lib/cups/backend/cups-pdf" pid=2298 comm="apparmor_parser"
[   46.127299] audit: type=1400 audit(1453096643.152:57): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/sbin/cupsd" pid=2298 comm="apparmor_parser"
[   46.127833] audit: type=1400 audit(1453096643.156:58): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" name="/usr/sbin/cupsd" pid=2298 comm="apparmor_parser"
root@transgenik-Inspiron-3542:/media#

heartsmagic

Çıktı da yok, bu komutla fstab girdisindeki paylaşımlar bağlanmıyor öyle mi?

influenza

hayır bağlanmadı, tekrar diğer komutu yazarak bağladım

heartsmagic

Allah Allah :) Hani şaşırmıyorum desem yalan olur. fstab dosyası içindeki bağlama noktasını elle tetiklemeyle, tüm bağlama noktalarını -a parametresi ile tetikleme arasında nasıl bir uyuşmazlık oluyor bilemiyorum.

influenza

durumu anlamaya yardım edebilecek başka bir komut var mı deneyebileceğim ?

heartsmagic

Hiçbir şey yapmadan sistem açıldığında:

sudo mount /media/lab
dmesg|tail

ne diyor?

hatalar205

Merhaba,
Bende aynı cihazın 3TB modeli var. Nautilus'a yer imi olarak kaydettim. Dosya yöneticisinden yer imine tıklayınca açılıyor. Aşağıda belki yardımı olur diye kendi adımlarımı yazıyorum.
Önce Dosya Yönetcisini açınca en altta "Sunucuya Bağlan" kısmına tıklıyoruz. Çıkan pencereye eğer samba ile bağlanacaksak "smb://IP adresi(Bağlanacağımız cihazın)", eğer FTP ile bağlanacaksak "ftp://IP adresi(Bağlanacağımız cihazın)" yazıp onay tuşuna basıyoruz. Açılan pencereden Kullanıcı adımızı ve Şifremizi giriyor ve tekrar onay tuşuna basıyoruz. Açılan klasörlerden istediğimize tıklayıp açılınca, sol taraftan dosya dizin ağacı menüsünden ilgili bağlantının üzerine sağ tıklayıp "Yer imi ekle" seçeneğine tıklıyoruz. Böylece istediğimiz zaman bu yer imine tıklayarak klasörü açabiliyoruz. Hem samba hem de FTP paylaşımını söyledim, çünkü FTP her zaman daha hızlı. FTP ile 80 MB/s civarı okuma ve 40 MB/s civarı yazma hızına ulaşırken samba ile 35 MB/s okuma, 25 MB/s yazma hızına ancak ulaştım. Not FTP için cihazın ayarlarında FTP paylaşımını açmak için bir kısım var, oranın açılması gerekiyor.
Kolay gelsin.

influenza

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Ocak 2016 - 15:31:01
Hiçbir şey yapmadan sistem açıldığında:

sudo mount /media/lab
dmesg|tail

ne diyor?

root@transgenik-Inspiron-3542:/media# sudo mount /media/lab
root@transgenik-Inspiron-3542:/media# dmesg|tail
[  675.629743] wlan0: 10:7b:ef:d9:a7:1d denied association (code=12)
[  689.630412] wlan0: authenticate with 10:7b:ef:d9:a7:1d
[  689.645185] wlan0: send auth to 10:7b:ef:d9:a7:1d (try 1/3)
[  689.647078] wlan0: authenticated
[  689.647854] wlan0: associate with 10:7b:ef:d9:a7:1d (try 1/3)
[  689.652222] wlan0: RX AssocResp from 10:7b:ef:d9:a7:1d (capab=0x411 status=0 aid=2)
[  689.652271] wlan0: associated
[  956.804254] FS-Cache: Netfs 'cifs' registered for caching
[  956.804352] Key type cifs.spnego registered
[  956.804364] Key type cifs.idmap registered
root@transgenik-Inspiron-3542:/media#

Sadece lab dosyasının kilidi açıldı bu komutu yazınca, kalıcı olup olmadığını görmek için bilgisayarı yeniden başlattım ama dosya açılmıyor yine komut girmem gerekiyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2016 - 08:48:47

Alıntı yapılan: hatalar205 - 07 Şubat 2016 - 17:03:44
Merhaba,
Bende aynı cihazın 3TB modeli var. Nautilus'a yer imi olarak kaydettim. Dosya yöneticisinden yer imine tıklayınca açılıyor. Aşağıda belki yardımı olur diye kendi adımlarımı yazıyorum.
Önce Dosya Yönetcisini açınca en altta "Sunucuya Bağlan" kısmına tıklıyoruz. Çıkan pencereye eğer samba ile bağlanacaksak "smb://IP adresi(Bağlanacağımız cihazın)", eğer FTP ile bağlanacaksak "ftp://IP adresi(Bağlanacağımız cihazın)" yazıp onay tuşuna basıyoruz. Açılan pencereden Kullanıcı adımızı ve Şifremizi giriyor ve tekrar onay tuşuna basıyoruz. Açılan klasörlerden istediğimize tıklayıp açılınca, sol taraftan dosya dizin ağacı menüsünden ilgili bağlantının üzerine sağ tıklayıp "Yer imi ekle" seçeneğine tıklıyoruz. Böylece istediğimiz zaman bu yer imine tıklayarak klasörü açabiliyoruz. Hem samba hem de FTP paylaşımını söyledim, çünkü FTP her zaman daha hızlı. FTP ile 80 MB/s civarı okuma ve 40 MB/s civarı yazma hızına ulaşırken samba ile 35 MB/s okuma, 25 MB/s yazma hızına ancak ulaştım. Not FTP için cihazın ayarlarında FTP paylaşımını açmak için bir kısım var, oranın açılması gerekiyor.
Kolay gelsin.

Merhaba,

dolphin içerisinde sağ tıklayıp yeni seçeneğinin altındaki konuma (URL) bağlantıya tıkladım, samba üzerinden kaydettiğimde cihazı ve alt dosyaları gördü. Ancak kullanıcı adı ve şifreyi kabul etmiyor, ve aynı kullanıcı adı ve şifreyle netteki arayüzden giriyorum. Ne yapabilirim bu durumda bilemedim.

heartsmagic

influenza

root@transgenik-Inspiron-3542:/# dpkg -l | grep cifs-utils
ii  cifs-utils                                                  2:6.0-1ubuntu2                          amd64        Common Internet File System utilities

heartsmagic

Şunu bir deneyelim:
http://askubuntu.com/a/157140/32037

sudo -H gedit /etc/fstab

ile açacağın dosyadaki ilgili satırları şu şekilde değiştir:

//10.131.1.11/doktora /media/transgenik cifs  credentials=/home/kullanıcı_adı/.smbcredentials,iocharset=utf8,sec=ntlm,uid=1000,gid=1000,noauto  0  0
//10.131.1.11/lab         /media/lab         cifs  credentials=/home/kullanıcı_adı/.smbcredentials,iocharset=utf8,sec=ntlm,uid=1000,gid=1000,noauto  0  0
//10.131.1.11/Public /media/Public cifs  credentials=/home/kullanıcı_adı/.smbcredentials,iocharset=utf8,sec=ntlm,uid=1000,gid=1000,noauto  0  0

Kullanıcı adı yerine kendi kullanıcı adını yazarsın haliyle. Sonra ev yani başlangıç dizininde .smbcredentials isimli bir dosya oluştur:

gedit ~/.smbcredentials

İçini şu şekilde doldur:

Alıntı Yapusername=transgenik
password=123456

Domain kısmını es geçtim, zira normalde de kullanmadan bağlanabiliyor gibisin. Bir nevi güvenlik için şunu yapalım:

chmod 0600 ~/.smbcredentials

Sonra tekrar bağlamayı deneyelim:

sudo mount -a