[Çözüldü] Lubuntu kurulumunda ubiquity hatası ve disk bölümleme problemi

Başlatan Aequitas, 24 Aralık 2015 - 13:47:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aequitas

Arkadaşlar merhaba.
Bir arkadaşımın netbook'unda LVM olarak bölümlenmiş HDD'sine kurulu olan eski bir pardus sürümü vardı. Bunu silip yerine Lubuntu kurmak istedim
Lubuntu USB ile açtım, sda üzerinde sda1, sda2 ve sda 3 bölümleri vardı. Yanlış hatırlamıyorsam sda1 boot bölümüydü, sda2 root ve sda3 home idi.
Gparted da LVM olarak görünüyordu. Önce deaktive ettim, sonra bölümleri sil dedim. İşlem sırasında önce bir hata mesajı verdi, tam olarak neden bahsediyordu çok önemsememiştim. Daha sonra silindi bölümler.
Tekrar bölümleme işlemi yaptığımda, ki 4 den fazla bölüm ayıracağım için mantıksal bölüm oluşturdum ilk olarak, oluşturduğum ilk bölümün ismi sda5 olarak geçiyor.
Neyse bölümlemeyi yaptım, 300mb boot, 1000mb swap, 40gb root, 50gb home ve kalanı depo olacak şekilde. Gparted da oluşturulan yeni bölümlerin boş olmadığı, hiç de azımsanmayacak kadar dolu olduğu görünüyor.
Böyle olunca tekrar tüm bölümleri sildim, ama sonrasında yine aynı tablo ile karşılaştım.
Kalktım gparted live USB ile açtım, onunla bölümleri tekrar sildim ama neticede yine aynı tablo ile karşılaştım.
Baktım böyle olmayacak, çaktım dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=4k, tüm diski sıfırlarla doldurdum.
Dedim artık olmuştur herhalde. Ama gparted ile bölümleme yapıyorum, yine aynı şey oluyor. sda 5 den başlıyor, oluşturulan bölümler boş değil, yine baya bir kısmı dolu, ve daha büyük sıkıntı da lubuntu kurulumunun orta yerinde disk hatası veriyor ve kurulum tamamlanmıyor.
Var mıdır bir çözüm öneriniz?

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

heartsmagic

Tüm bölümleri falan sildikten sonra bölüm tablosu oluşturmayı denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Aequitas

Bugün epeyce uğraştım bu HDD ile. Bölüm tablosu yeniden oluşturdum ilk dd işleminden sonra ama işe yaramamıştı. Bir defa daha dd ile sıfır yazdım diske. Sonrasında gparted ile biçimlendirme işlemi yaptım. Başta verdiği hatayı verdi. Kabaca şöyle diyordu, önceden oluşturulmuş 2 bölüm üzerinde değişiklik yapılamıyor, eğer bu uyarıyı dikkate almaz ve yok sayarsanız kernel oluşturulan değişikliklerden haberdar edilmeyecek, dolayısı ile bu iki bölüme dokunulmayacak, bu nedenle şimdi sistemi yeniden başlatmanız gerekiyor gibi bir şey. Ben de o noktada işlemi durdurdum, sistemi yeniden başlattım. Daha sonra tekrar gparted ile tekrar biçimlendirme işlemi yaptım. Bu kez herhangi bir hata vermeden disk üzerindeki tüm bölümleri sildi. Sonra tekrar bölümledim, bu kez herhangi bir sorun olmadan sda1, sda2, sda3, sda4, sda5 şeklinde sırayla bölümleri oluşturabildim.
Yalnız Lubuntu yine kuramadım, yine benzer bir noktada ubiquity hatası verdi. Bunun üzerine Xubuntu indirip onu kurdum, kurulum sorunsuz tamamlandı.
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Bu lubuntu ubiquity ile ilgili bir hata bildirimi yapılmış zaten. Ama düzeltildi mi, sorun halen devam ediyor mu, ki ediyor, çözüm için bir yol var mı onu bilmiyorum.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

heartsmagic

Geri bildirim için teşekkürler. Belki Lubuntu'ya özel bir durum vardır ama her makinede baş göstermiyordur. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.