Conky Manager

Başlatan SirGre, 23 Aralık 2015 - 05:38:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SirGre

Arkadaşlar merhaba bilgisayarımı kişiselleştirmek için conky manager kurdum masa üstüne saat koyuyorum window modda çalıştırıyor ve görüntü bozuluyor bunu kapatıp açıyormuşuz sanırım yardımcı olablilirmisiniz ?

Sh4oTT

Tam dedıgını anlamadım ama sundan mı bahsedıyorsun?

ata1

# Window specifications #
own_window yes
own_window_type normal
own_window_transparent no
own_window_transparent no
own_window_hints undecorate,sticky,skip_taskbar,skip_pager,below
#own_window_colour black

bahsedilen bu mudur .Çalışmayan conky içeriğini paylaşırsan bir de görsel olarak resim koyarsan yardımcı olmaya çalışırım.

SirGre

Buyrun hocam windowda gösteriyor dememdeki kasıt ortadaki saat walpapper e sonradan eklenmiş gibi ayrı duruyor ekranı büyütme kapatma tuşları var.
Şuda ayarları

# Window specifications #
own_window_class Conky
own_window yes
own_window_type normal
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorate,sticky,skip_taskbar,skip_pager,below

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ata1

arka plan resim üzerinde öndeki ufak ebatlı conky değil mi o başka nasıl durmalı ? varsa bir örneeği bağlantısını paylaş bakayım ama olması gerektiği gibi duruyor bence

anladım açma kapatma ufaltma gibi üstdeki kombinasyonu diyorsun bu lua sorunu kullandığın ubuntu sanırım sürüm nedir ?
ayrıca conky'i ve conky manageri  nereden ve nasıl yükledin

SirGre

Burda benim eski masaüstü ortamamımı görebilirsiniz aynı şekilde cm den yaptım dikkat ederseniz saat ve sağ taraftaki panele her hangi bir şekilde bir pencere değil resim ile bütünleşmiş şekilde ben anlatamıyorum herhalde daha yeni attığım fotoda benim size sorduğum olay saatin sol üstünde olan çarpı büyültme ve küçültme tuşlarını nasıl kaldırabilirim window modda çalışmasını nasıl engellie bilirim .
Conky Manager i böyle kurdum .
sudo apt-add-repository -y ppa:teejee2008/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install conky-manager

Kullandığım theme ise ek paket indirdim onun içindeydi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Aralık 2015 - 17:14:39

Alıntı yapılan: SirGre - 23 Aralık 2015 - 17:13:39
Burda benim eski masaüstü ortamamımı görebilirsiniz aynı şekilde cm den yaptım dikkat ederseniz saat ve sağ taraftaki panele her hangi bir şekilde bir pencere değil resim ile bütünleşmiş şekilde ben anlatamıyorum herhalde daha yeni attığım fotoda benim size sorduğum olay saatin sol üstünde olan çarpı büyültme ve küçültme tuşlarını nasıl kaldırabilirim window modda çalışmasını nasıl engellie bilirim .
Conky Manager i böyle kurdum .
sudo apt-add-repository -y ppa:teejee2008/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install conky-manager

Kullandığım theme ise ek paket indirdim onun içindeydi.

Bu ekteki attığım dağıtım elementary os şuan ubuntu 15.10 yükledim

ata1

sudo apt-get install conky conky-all
kaynak
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47718.0
sizde yapılan işlem değil sadece conky lua kurulmamış sanıyorum bu hatayı genelde lua kurulmadığında görürüz. ben arch kullandığımdan kurulum bizde farklı  fakat lua kurulduğunda o normale dönecektir . kısacası sorun conky de değil eksik olan lua sorun

SirGre

Dediğinizi yaptım hocam çıktısı bu sanırım yüklüymüş oda değişen birşey olmadı
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
conky zaten en yeni sürümde.
conky-all zaten en yeni sürümde.
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 3 paket yükseltilmeyecek.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'teejee2008-ubuntu-ppa-wily.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'tualatrix-ubuntu-next-wily.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'snwh-ubuntu-pulp-wily.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'teejee2008-ubuntu-ppa-wily.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'tualatrix-ubuntu-next-wily.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'snwh-ubuntu-pulp-wily.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor

ata1

ubuntuda lua nasıl yüklenir bir fikrim yok. :'( ama sorun conkyde değil lua sorunu ve anladığım kadarı ile 15.10 da lua da bir sorun vardı bu konuda size @heartsmagic yardımcı olursa daha doğru olur
yada lua sorununa çözüm bulan ubuntu kullanıcısı arkadaşlar. biz depodan yüklüyoruz conky-lua olarak.

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: ata1ubuntuda lua nasıl yüklenir bir fikrim yok. ama sorun conkyde değil lua sorunu ve anladığım kadarı ile 15.10 da lua da bir sorun vardı bu konuda size @heartsmagic yardımcı olursa daha doğru olur
yada lua sorununa çözüm bulan ubuntu kullanıcısı arkadaşlar. biz depodan yüklüyoruz conky-lua olarak.

Linki sorunlu olduğundan dolayı kaldırıyorum..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

Sh4oTT

@SirGre arkaplan resmını ve conky paylasırmısınız cok hosuma gıttı :)

naklov

Arkadaşlar merhaba,

farklı bir konu açıp kirlilik yaratmak istemedim conk manager de ubuntu 15.10 geçtikten sonra ekte attığım resimdeki gibi bir bar çıktı ve normalde widget arka planda çalışması gerekirken normal menü çubuğunda ? şeklinde program simgesi görünüyor conk manager ile alakalı mı yoksa sistem ile alakalı mı sizce

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler :)

Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa Bütün Hayaller Gerçek Olabilir..

heartsmagic

Bizim tarafta conky-lua paketi yok, ne gerekiyorsa indirilip elle ayarlanıyor yanlış bilmiyorsam. Hoş, şu ana kadar Lua içeren bir Conky kullanmadım, ne gördüysem burada gördüm kısacası.
@SirGre, Ubuntu sürümün nedir, tam Conky ayarların nasıldır? Bunları ver ki birileri deneyecekse deneyebilsin.
@volkanq, aynı şey senin için de geçerli.

Tekrar söyleyeyim diğer başlıklarda olduğu gibi, güncel sürümlü Ubuntu'larda Conky için yeni şekilde yapılandırma yapmak gerekiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

naklov

@heartsmagic teşekkürler benim sorunum askubuntu'da çözülmüş http://askubuntu.com/questions/710234/conky-on-ubuntu-15-10-shows-window-decoration

yapmanız gereken işlem ~/.conky/Conky Seamod/conky_seamod dosyasını açıyorsunuz

own_window alanına gelip own_window_hints..... alanını aşağıdaki kod ile değiştiriyorsunuz

own_window_hints undecorated,sticky,skip_taskbar,skip_pager,below

@SirGre conky_seamod dosyasındaki ayarlarını gönderebilirsen karşılaştırma yaparak sorununu çözebiliriz.
Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa Bütün Hayaller Gerçek Olabilir..

SirGre

Hangi arkaplan resmi hocam elementary os deki mi yoksa ubuntu 15.10 daki mi @ShaoDownLiNuP ? Bu arada lua kaynaklı olduğunu anladım hocam ama halen bazı themelerde sorunlar yaşıyorum
tam uyumluluk olmuyor arka planda ve bazı themeler hiç çalışmıyor .
use_xft yes
xftfont 123:size=8
xftalpha 0.1
update_interval 3
total_run_times 0
own_window yes
own_window_type normal
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
minimum_size 300 100
maximum_width 1280
draw_shades yes
draw_outline no
draw_borders no
draw_graph_borders no
default_color e0e0e0
default_shade_color black
default_outline_color green
alignment top_right
gap_x 35
gap_y 75
no_buffers yes
uppercase no
cpu_avg_samples 2
net_avg_samples 1
override_utf8_locale yes
use_spacer right

own_window_argb_value 0
own_window_argb_visual no
own_window_colour 000000
TEXT
${voffset 10}${color #dddddd}${font Janda Cheerful Script:pixelsize=103}${time %_I:%M%P}${font}${voffset -84}${offset 10}${color #FCD97B}${font Ubuntu:pixelsize=42}${time %d}${voffset -14}${color #dddddd}${font Ubuntu:pixelsize=22} ${time  %B} ${time %Y}${font}${voffset 24}${font Amaze:pixelsize=58}${offset -165}${time %A}${font}
${voffset -2}${offset 12}${font Ubuntu:pixelsize=12}${color #FCD97B}HD ${offset 5}$color${fs_free /home} / ${fs_size /home}${offset 15}${color #FCD97B}RAM ${offset 5}$color$mem / $memmax${offset 15}${color #FCD97B}CPU ${offset 5}$color${cpu cpu0}%${offset 15}${color #FCD97B}DOWN$color${offset 5}${if_existing /proc/net/route eth1}${downspeed eth1}${else}${if_existing /proc/net/route wlan0}${downspeed eth1}${else}${if_existing /proc/net/route eth0}${downspeed eth1}${endif}${endif}${endif}${offset 15}${color #FCD97B}UP$color${offset 5}${if_existing /proc/net/route eth1}${upspeed eth1}${else}${if_existing /proc/net/route wlan0}${upspeed eth1}${else}${if_existing /proc/net/route eth0}${upspeed eth1}${endif}${endif}${endif}

Şuanki kullandığım saat themesinin ayarları bunlar

Not : Masaüstü fotoğrafını kırptım çünkü boyutu büyüktü

heartsmagic

@SirGre, o Conky'de olmasını istediğin şey nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

şenol

selam arkadaşlar ben yeni conky yazılımını kurdum ubuntu yazılım merkezinden menüden bilgisayara baktığımda conky diye bir yazılım yok haliyle öyle bir program olmadığı için çalıştıramıyorum . yardımlarınız için teşekkür ederim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Şubat 2016 - 23:32:23

system load indicator la system gözlemleyici var conky diye bir program gözükmüyor .
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd

ata1

conky manager kurmamışsanız görünmez komutla açalışr conky rc içinde kayıtlı olan varsa
conky

şenol

selam şu an conky kurulu ve görünmüyor ne yapmam lazım uç birimdenmi kurmam lazım komut mu girmem lazım teşekkürler

seron

-Ubuntu yazılım merkezine gir.
-Arama kısmına conky yaz, enter.
-Sonuçlarda conky manager var mı? varsa simgesinde "yeşil okey" işareti varsa kurulu, yoksa kurlumamış demektir.
-kurulmamışsa kur de, bekle.
-bitince launcher'ı* çalıştır, conky manager yaz.
-arama sonucunda "conky manager"in simgesi çıkınca tıklat, açılsın.
-açılan conky manager penceresinde conky temaları vardır, onlardan istediğini çifttıklat.
bitti.
-------
*launcher: hani soldaki araç çubuğu var ya, hah; onun en üstündeki simgeye basarsan, sistemindeki herşeyi arayıp bulabileceğin android ekranı gibi bir yer açılır. Kurulu yazılımları belgerlerini neyin oradan arar bulursun...

ahmet_matematikci

http://www.teejeetech.in/p/conky-manager.html
Conkymanager sitesi
http://www.mediafire.com/download/icvmpzhlk7vgejt/default-themes-extra-1.cmtp.7z
conkymanager ekstra paketler var.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

şenol

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim yanlız yazılım merkezinden conky diye bir çıkmıyor ben onu uç birimden yükledim yanlız conky manager yüklenmiyor uç birimden öyle bir yazılımı yok

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Şubat 2016 - 18:51:03

sitesinde zaten uç birimi vermiş ordan yükledim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Şubat 2016 - 18:52:52

acaba masaüstü cinnamon ondan mı kaynaklanıyor bulamıyor yazılımı ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Şubat 2016 - 18:56:50

tamamdır arkadaşlar teşekkür ederim şu an buldu conky manager i yükledim sitesinde sağolun

Kaleihan

Merhaba,
Yazılım merkezinden conky'yi yükledim ama başlatıcıda conky veya conky manager diye aratınca hiçbirşey çıkmıyor. Bende sitesinden ppa bağlantısını buldum.
Amacım bağlantıyı depoya eklemekti ama ne ettiysem ekleyemedim. Bağlantıyı versem siz de onu uygun kodlarla birleştirip benim depolarıma eklenecek hale getirebilirmisiniz.
https://launchpad.net/conky-manager bağlantı bu. Programı sisteme yüklemek için başka çözüm yolları da varsa deneyebilirim.
EDİT: Şu şekilde depolara ekledim ama hala conky-manageri kuramıyorum. Paket bulunamadı diyor.
deb http://ppa.launchpad.net/teejee2008/ppa/ubuntu wily main
deb-src http://ppa.launchpad.net/teejee2008/ppa/ubuntu wily main

ata1