[Çözüldü] Netbooka Hangi Ubuntu

Başlatan By_Vatan55, 22 Aralık 2015 - 00:02:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Commodor

internet bağlantın yokken yapmak bi sorun oluşturmaz

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47085.0 şurayı inceleyerek güncellemeleri yapabilirsin

By_Vatan55

devlet yurdunda kalıyorum wifimzin wifi ağının şifresi yok direk bağlanıp giriş yapıyoruz yaptıktan sonra mozilladan portal sayfamızın adresini yazıp giriş yapabiliyordum şimdi wifi ağına bağlanıp mozilla yı açtıktan sonra adresi yazıp enter tuşuna bastığım zaman sayfa önüme gelmiyor neden olabilir.?

ata1

kurulum tamamlandı ve bu başlık hedefe ulaştı ise başlığı çözüldü olarak işaretleyelim. wifi konusu için yeni bir başlık açıp çıktılarınız ile sorunu anlatırsanız daha fazla yardım alırsınız.

Çözülen başlıkların etiketlenmesi
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

İnternet ve Ağ sorunlarınızla ilgili konu açarken, sorununuzun daha sağlıklı ve hızlı irdelenebilmesi için aşağıdaki çıktıları da iletinize mutlaka kod etiketi içerisinde ekleyin:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28764.0

İletilerde code etiketi
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14283.0

By_Vatan55

x ubuntu kurdum,lununtu kurdum ve suan ubuntu mate yi kurmayı düsünüyorum lubuntu kasti biraz niye öyle oldu anlamadim ama Xubuntu guzel bakalim simdi ubuntu mate yi kuracam bir hafta x ubuntu yu denedikten sonra  goruslerimi aktaracam

qeoqraphy

Arkadaşlar Packard Bell dot s Intel Atom 1.67 ghz işlemcili
2 GB Ram'e sahip "netbook" bir bilgisayarım var.

Benim sorum benzer olduğu için bu konuya yazmam gerektiğini düşündüm.

xubuntu, lubuntu ve linux mint arasında kararsız kaldım. istediğim şey öncelikle "hız" ve internetten yada bilgisayardan video izlerken serilik.

Bu üçünden hangisini seçmeliyim bunun için.
birde xubuntu diğer ikisinden daha Türkçe geliyor bunun sebebi ne olabilir? Çünkü bu benim için büyük bir artı.

Denediğim sistemler.
-lubuntu 12.04
-linux mint 16 xfce
-xubuntu 14.04.3

-DıLgEş-

Lubuntu ve Xubuntu arasındaki farklar sadece masaüstleridir.. Sizin sisteminizde bunlar iyi çalışacaktır. Linux Mint kullanmadım ama kullanan var ise deneyimlerini paylaşacaktır..

Xubuntu'nun türkçe gelmesinin sebebi; topluluk tarafından geliştirmesidir diye biliyorum..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

betseg

Lubuntu'nun daha eski bir sürümünü denemişsiniz, o yüzden olabilir diye düşünüyorum.

seron

Alıntı yapılan: qeoqraphy - 24 Aralık 2015 - 17:54:38
Arkadaşlar Packard Bell dot s Intel Atom 1.67 ghz işlemcili
2 GB Ram'e sahip "netbook" bir bilgisayarım var.

Benim sorum benzer olduğu için bu konuya yazmam gerektiğini düşündüm.

xubuntu, lubuntu ve linux mint arasında kararsız kaldım. istediğim şey öncelikle "hız" ve internetten yada bilgisayardan video izlerken serilik.

Bu üçünden hangisini seçmeliyim bunun için.
birde xubuntu diğer ikisinden daha Türkçe geliyor bunun sebebi ne olabilir? Çünkü bu benim için büyük bir artı.

Denediğim sistemler.
-lubuntu 12.04
-linux mint 16 xfce
-xubuntu 14.04.3

Xubuntu kuracaksın. xubuntu, XFCE arayüz kullandığı için en hafif masaüstü ortamıdır diye bilinir. Nedenini detaylı bilgisi olanlar açıklayacaktır.

Konuya cevap vermek için çok gecikmişim. Yukarıda diğer arkadaş Lubuntu'yu da sormuş, hatta kurmuş. Arkadaşlar ben bir kaç ay kullanan birisi olarak hiç tavsiye etmem. Resmen elimde kaldı, kızıp kaldırdım. Ayarları bozuluyor, düzeltilemiyor. Sistem kararlı değil. nedenini bilmiyorum. Xubuntuyu denemedim ama en uygun o görünüyor.

Linux Mint:
Ben şu anda kullanıyorum. Ama benim makine eskilerin iki çekirdek 2.4Ghz - 2GB ram özellikli olanından. iyi, idare ediyor ucu ucuna. Hız istiyorsanız yeni moda olan "Atom" işlemciler için tavsiye etmem. "Atom" işlemciler mikropsoft'un son saçmalıklarından olan, esasen tabletler için üretilmiş 8'ler için üretilen, tamamiyle müşteriyi kazıklamak amaçlı bir işlemci. niye böyle öfkeli konuşuyorum derseniz, benim tarif ettiğim işlemcinin fiyatına bir de o atom mudur nedir onun fiyatına bakın göreceksiniz. son yıllarda hem windowslar, hem de donanım firmaları iyice saçmalamaya ve "müşteri kazıklama" odaklı çalışmaya başladılar.

o sistem çok kasılır arkadaşım; win8 bilgisayarı esasında o. Ama xubuntu'da bir sorun yaşayacağını sanmıyorum. o işlemciyle çok da aman aman bir hız bekleme; cep telefonu işlemcisi o benim tabirimce.

budur...

qeoqraphy

teşekkür ediyorum cevaplar için arkadaşlar xubuntu ile devam ediyorum

seron

Umarım mahçup olmam; denemedim çünkü ama bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Duyumlarıma göre gayet stabil bir sürümmüş.

ata1

maanjaro da resmi sürümdür xfce ama ubuntu da ne durumda bilemiyorum .oldukça esnek yapısıyla kullanımına alışırsan en kolay kullanılan masaüstüdür benim için .

lnxdev

XFCE gayet hızlı ve kullanışlı bir masaüstü. Temalarla da modern bir görüntü verilebiliyor daha ne olsun  :)

By_Vatan55

ben de suan xubuntu kullanıyorum baya iyi yani netbook kar icin iyii iyi yazılım

Reverser

@By_Vatan55, aklındaki soru işaretleri giderildiyse konuyu kapatalım mı ? :)

XFCE ROCKS !