[Çözüldü] Telnet [Unable to connect to remote host: Connection refused]

Başlatan hefese, 21 Aralık 2015 - 07:35:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hefese

Merhaba,

Ubuntudan virtualbox'a kurduğum kali linux'a telnet ile bağlanmak istedim. Bunun için virtualbox'ın ayarlarından Kali Linux'un ip'sini almasını sağladım.

Burada bir sorun olduğu kanaatinde değilim. Çünkü kali'ye ping attığımda paketler gidiyor ve geliyor. Sorun yok. Fakat

Kali Terminalinde : telnet KalininIPsi

veya

Ubuntu Terminalinde : telnet UbuntuIPsi

deyince hem ubuntu'dan hem de kaliden "Unable to connect to remote host: Connection refused" hatasını alıyorum. İnternette arattım ama sunulan çözümler ben de işe yaramadı. Birisi Virtualbox'ın ayarlarından network kartını Bridged değil de Host-Only yap demiş. Yaptım, olmadı. Birisi kalinin ip'sini static yap demiş. /etc/network/interfaces'dan static yaptım. Yine olmadı. Birisi telnet'in daemon'unu yükle demiş. apt-get install telnetd  yaptım, o da tr.archive.ubuntu.com:80 deposundan paketi çekerken connect (101: Network is unreachable) hatası verdi. Kali'de de telnetd 'yi yüklerken Cannot find cached rlinetd's config files for service .*telnet, ignoring remove request" hatası verdi. Yani bir türlü olmadı. Hiç telnet bağlantısı yapan var mı? Yardımcı olabilecek biri var mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Aralık 2015 - 08:35:30

1.

VirtualBox'ı şöyle ayarlarlayın:

VirtualBox Manager > Settings > Network
Attached to: Bridged Adapter
Name : eth0
Advanced:
Promiscuous Mode: Allow All

2. Sonra ana bilgisayarınızdan aşağıdaki komutu girin. (Virtualbox'taki sistemden değil!)

sudo apt-get install xinetd telnetd

3. Sonra

gedit inted.conf

deyin ve aşağıdaki satırı ekleyin. Kaydedin ve çıkın.

telnet stream tcp nowait telnetd /usr/sbin/tcpd /usr/sbin/in.telnetd

3.

gedit /etc/xinetd.conf

yapın ve içerik aşağıdaki gibi olacak şekilde kaydedin.

Simple configuration file for xinetd
#
# Some defaults, and include /etc/xinetd.d/
defaults
{
# Please note that you need a log_type line to be able to use log_on_success
# and log_on_failure. The default is the following :
# log_type = SYSLOG daemon info
instances = 60
log_type = SYSLOG authpriv
log_on_success = HOST PID
log_on_failure = HOST
cps = 25 30
}

4.

Aşağıdaki girin:

sudo /etc/init.d/xinetd restart

Hepsi bu kadarmış. Fakat buraya dikkat. Bu yapılanlar sadece Virtualbox'tan ana makinenize telnet bağlantısı kurmanızı sağlıyor. Yani tek yönlü. Eğer ana makineden virtualBox'a da telnet bağlantısı kurmak istiyorsanız virtualbox'taki işletim sistemi içerisinden de yukarıdaki adımları yapmanız gerekir.