[Nasil] Ubuntu 8.10 / 9.04 / 9.10 / 10.04 Skype Kamera Problemi

Başlatan btermeli, 24 Kasım 2008 - 13:58:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ironic

İstersen cairo-dock' un Open-gl siz sürümünü kullanabilirsin. Yorumlara baktığımda sorun çıkarmıyormuş. Ayrıca cairo-dock deposundan yeni sürümle de denenebilir ama ben pek umutlu değilim.

cafenetland

Alıntı yapılan: ironic - 06 Haziran 2010 - 17:14:44
İstersen cairo-dock' un Open-gl siz sürümünü kullanabilirsin. Yorumlara baktığımda sorun çıkarmıyormuş. Ayrıca cairo-dock deposundan yeni sürümle de denenebilir ama ben pek umutlu değilim.

open GL siz kullandigim dockun etrafinda siyah bir pencere beliriyor. onu gidermek mumkunse tabi ki seve seve open gl siz kullanmak isterim,

ironic

Bu sorun genelde Compiz kapalı iken oluyordu. Eğer Compiz ile de oluyorsa, geriye şüpheleneceğimiz ekran kartı kalıyor.  :)

cafenetland

Alıntı yapılan: ironic - 06 Haziran 2010 - 17:29:35
Bu sorun genelde Compiz kapalı iken oluyordu. Eğer Compiz ile de oluyorsa, geriye şüpheleneceğimiz ekran kartı kalıyor.  :)

baslangica direkt olarak Open GL siz cairo docku ekledim, pc yi yeniden baslattim, simdi ne siyah pencere var ne de skype´in kamera sorunu var.
cok guzel oldu simdi.
compiz de acik. sorunsuz calisiyorlar.

ironic

Sorunun böyle basit bir şekilde çözülmesine sevindim.   :)

teksalih

merhaba bende kamera açıyorum karşıdan da görüntü alıyorum ama ses gidip gelmiyor ne olabilir sizce sebebi?

XRumer

Eski bilgisayarımda bu sorunu yaşamıştım şimdikinde ise hiç yaşamıyor. Yeni bilgisayarımda Lsusb çıktısında bir şey yazmıyor, bilinen bir chipset göremiyorum. ondandır herhalde. :D

Şaka bir yana microdia chipsetli kameralar her ne kadar Ubuntu tarafından otomatik tanınsa da Cheese, Emesene, Amsn, Skype yazılımları kamerayı çalıştıramıyor. Bu başlıktaki anlatım o sorunu çözüyor. Özellikle Olivetti ve Pegasus kamera kullananların bilgisine.

bigcenk

karizmaxi

Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

Yiğit Ateş

Aynı sorunu yaşıyorsan olur, en güzeli deneyip görmek :)

karizmaxi

Söylenenleri yaptım ama çözülmedi sorun. Kamera inca, sonix chipset kullanıyor peynirde de görüntü yeşilmeşil bişey zaten ama görüntü var en azından :)
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

Yiğit Ateş

Yeni bir başlık açabilirsin o zaman sorununla ilgili, tabii önce bir bak aynı çipsetle ilgili forumda daha önce konuşulmuş mu diye.

kaos_07

Alıntı yapılan: karizmaxi - 08 Mayıs 2011 - 20:13:56
Burda anlatılanlar 11.04 için de çözüm olur mu?

ben bugün denedim ve sorunum çözüldü... :D

cybrstn

hocam ben bu kodu yazdım ama düzeltmek istiyorum. işimi hallettim de böyle yetkisiz kalmasın.

sudo chmod 777 usr/local/bin

Düzeltme Notu:Komut çıktılarını code etiketi içerisinde veriniz.
Ubuntu'yu sevmeye başladım. :P

if

@cybrstn, yukarıda verdiğiniz komutu yürüttünüz ve yaptığınız işi düzeltmek istiyorsunuz, değil mi?

cybrstn

evet, yani oranın tekrar eskisi gibi olmasını istiyorum.

if

cybrstn

if

Rica ederim. Sistemi tehlikeye sokacak bu gibi komutları uygulamamanızı öneririm.

Unutmadan, bu komutun bu konuyla ne ilgisi var?

DoGuKaN

Ekleme yapmakta fayda var, 64bit kullanıcıları

#!/bin/bash
LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so /usr/bin/skype

yazmalı /usr/local/bin/skype dosyasının içine. Skype 32bit bir uygulama olduğundan 64bit kütüphaneleri kullanmak işe yaramayacaktır.

modernstil

merhaba benim desire s telefonum var skype yükledim fakat skypede konuşmaya başladığımda birden ekren kararıyor ve cihaz ancak pili çıkardığımda tel açılıyor ama hiç bir şekilde görüşme yapamıyorum yardımcı olurmusunuz

alquirel

@modernstil, bu başlıktaki Skype, Ubuntu üzerine kurulan Skype. Yani Android üzerindeki Skype, gerek cihazın donanımı nedeniyle olsun, gerekse sistemin Android olması nedeniyle olsun, çok farklı bir konudur.

Bu durumda yardım almak için ya burada Android ve Skype kullanan birini bekleyeceksiniz, ya da Android konusunda daha fazla destek veren yerlerde sorununuzu dile getireceksiniz. ;)

berat01

Paylaşım için teşekkürler. İlk iletideki yol direk işe yaradı.

elzemsin

arkadaslar, dünden bu yana uğraşıyorum yok yapamadım. skype kameramı görmüyor. akkord cameramın markası. burda yazılanlarıda beceremedim ya daha açık bir dille yazsanız :( inanın sizin için çok kolay belki ama komut fln ben hiç bişey anlamadım bi yardımcı olun lütfen :-[