Ubuntu'yu Windows Boot Manager'ın yanına kur

Başlatan bartu97, 13 Aralık 2015 - 14:28:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bartu97

Ubuntu'yu ilk defa ana sistem kurmak yerine Windows'un yanına kuracağım. Kurulum sırasında Ubuntu'yu Windows 10'un yanına kur değilde, Ubuntu'yu Windows Boot Manager'in yanına kur diyor. Eğer bu seçeneyi seçip kuruluma başlarsam HDD'de ki dosyalar silinir mi yoksa normal bir şekilde Windows 10'un yanına mı kurar.
Not: Kurmaya çalıştığım Ubuntu; Ubuntu 15.10 64 bit, Windows 10'un yanına kurmaya çalışıyorum. UEFI üzerinden kurulum yapıyorum.

Şimdiden teşekkürederim

Altaylardan_Gelen_Atlı

'' YasLandığın ağaç kof ise sende yıkıLırsın ''

tlg

Bir kere böyle bir şey denemiştim silinmişti :) Bence çok güvenmemek lazım en iyisi elle bölümleme yapıp kurmak.

heartsmagic

Ben de elle bölümleme yönetimini önereceğim, zira özellikle UEFI meselesinden sonra "yanına kur" seçenekleri tüm diski biçimlendirme riski taşımaya başladı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

seron

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Aralık 2015 - 23:23:10
Ben de elle bölümleme yönetimini önereceğim, zira özellikle UEFI meselesinden sonra "yanına kur" seçenekleri tüm diski biçimlendirme riski taşımaya başladı.
Diğer başlıklarda okuduğumda anlamamıştım; ama bu da "önemli bir bilgi" olma niteliği taşıyor. Hatta bununla ilgili bir başlık açılarak uyarı yazısı yazılmalı bence. Pek çoğumuz bilmiyoruz bunu.

Teşekkür ederim/z.

heartsmagic

Kesin oluyor demeyeyim kendi adıma, ne yazık ki şu ana kadar denemediğim ve deneme ihtimalimin de olmadığı bir şey bu. Fakat forumda bir iki olaya şahit olduğumu hatırlıyorum. Birileri netleştirene kadar uyarı başlığı açmak ne kadar verimli olur bilemiyorum.

memberstr

Ben şahsen takas alanı ile swap alanında zorlanıyorum

ata1

swap ve takas alanı aynı şeylerdir. rama destek sağlar

heartsmagic

Konu başka bir şey ama zorlanma derken? Takas alanı ve "swap" alanı dediğimiz şey zaten bir bölüm. Onun da amacı belli, bir miktar yer ayırmak ve "swap" olarak göstermek yeterli.

seron

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Aralık 2015 - 18:27:27
Kesin oluyor demeyeyim kendi adıma, ne yazık ki şu ana kadar denemediğim ve deneme ihtimalimin de olmadığı bir şey bu. Fakat forumda bir iki olaya şahit olduğumu hatırlıyorum. Birileri netleştirene kadar uyarı başlığı açmak ne kadar verimli olur bilemiyorum.
O halde bu bilgi aklımızın bir köşesinde bekleyedursun. Biz arkadaşımızın sorununa gelirsek, bence de elle bölümleme yaparak kursun. Önemli verileri varsa silinmemiş olur. RAM miktarı 4GB üzeri ise swap ayırmasına gerek yok. Bölümleri ayarlasın, buraya kur desin.

Eğer onu da yapmayı bilmiyorsa, forumumuzun ilgili bölümünde anlatılıyor, oraya bakabilir.

if

@heartsmagic, hatırladığın şey diskin tek parça görünmesi sorunu[1] mu yoksa?

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Fixparts

heartsmagic

@if, o sorunu da hatırlıyorum ancak bahsettiği mesele bu değildi. Henüz hiç bölümleme ekranı bilgisini paylaşmadan doğrudan "yanına kurdum tüm diski kullandı" şeklindeki şikayetleri hatırlıyorum. Altında yatan sebep bu da olabilir tabi, net hatırlayamıyorum.