[Çözüldü] Ubuntu için video düzenleme programı?

Başlatan alict006, 08 Aralık 2015 - 20:15:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alict006

Merhabalar arkadaşlar ubuntu için windowsta olduğu gibi bir video düzenleme programı önerebilir misiniz? Var mı ondan bile emin değilim, varsa yorumlarınızı bekliyorum :).

seron

Merhaba alict006, tabi ki var:

openshot > deponuzdan (yazılım merkezi) kurulabiliyor > Açık kaynak > Win. Movie maker'e alternatif gösteriliyor > amatör kullanım için
Kdenlive >           "                    "                    "          >         "         > ulead veya sony vegas'a alternatif olabilir > orta düzey kullanım için.

yardıma ihtiyacın olursa tarif de yaparım. bu günlerde resimli-videolu anlatım hazırlamaya çalışıyorum. Bitirebilirsem faydalanırsın.

alict006

Alıntı yapılan: seron - 08 Aralık 2015 - 20:20:35
Merhaba alict006, tabi ki var:

openshot > deponuzdan (yazılım merkezi) kurulabiliyor > Açık kaynak > Win. Movie maker'e alternatif gösteriliyor > amatör kullanım için
Kdenlive >           "                    "                    "          >         "         > ulead veya sony vegas'a alternatif olabilir > orta düzey kullanım için.

yardıma ihtiyacın olursa tarif de yaparım. bu günlerde resimli-videolu anlatım hazırlamaya çalışıyorum. Bitirebilirsem faydalanırsın.

Yazdıklarınızdan sadece böyle programlar olduğunu ve movie maker e rakip olabileceğini anladım :). Biraz daha açıklar mısınız?

seron

:D
yanlış anladınız:

bu programlar moviemaker'e rakip değildir ikame'dir yani onu yerine gayet tercih edilebilir. ikincisi ikame olan sadece openshot; kdenlive biraz daha gelişmiştir. buzlama efektleri vb geçişler, ses vb efektleri, altyazı yazma gibi özelliklerle kdenlive daha üstündür. mesela bir yabancı filme altyazı yazacaksınız. altyazı dosyasını ayrı yazmadan doğrudan film içine gömülü yapabilirsiniz.
sigara vb saklanması gereken şeylere buzlama efektleri uygulayabilirsiniz. aşağıdaki video tarafımdan çekilip kdenlive ile yapıldı. arkadaşım videoda kişisel bilgilerinin yazılı olduğu paneli saklamamı istedi:
https://www.youtube.com/watch?v=Ujn6uZcgTYk     2.25'e bakın orada.

ikinci yanlış anlamanız, sadece bu programlar yok:
avidemux yaygın kullanılıyor.
yine pitivi var.
cinelerra var. profesyonel, kullanımı biraz zor.
blender var kullanımı çok zor.
lives var pek hoş değil ama idare eden ediyor.
Lightworks var profesyonel ücretli ücretsiz sürümleri var abone olunması lisans alınması ve uygulanması bir ölüm. biraz uğraştım, sonra küfürlü geribildirim yolladım.
fowblade var kullanmadım.
vivia var, ilk defa duyuyorum.

kullandığınız linux sürümünün çeşidine göre bunlardan bazıları olmayabilir ya da bulunabilir. google'da video editors for linux diye aratırsanız 5-10 adet video editörü ile karşılaşırsınız.
kaynak:
http://filmora.wondershare.com/video-editor/free-linux-video-editor.html

alict006

Alıntı yapılan: seron - 08 Aralık 2015 - 21:23:56
bu programlar moviemaker'e rakip değildir
Teşekkürler kdenlive'yi indiriyorum. Windowslarda da izlenebilen mp4 gibi videoları düzenliyordur umarım...

seron

Düzenliyor. Kodek altyapısı oldukça geniştir. Eğer sorununuz çözüldüyse başlığı "çözüldü" yapmayı unutmayın.

alict006

Alıntı yapılan: seron - 08 Aralık 2015 - 22:03:44
Düzenliyor. Kodek altyapısı oldukça geniştir. Eğer sorununuz çözüldüyse başlığı "çözüldü" yapmayı unutmayın.
Deneyip düzenlerim :)