Bilgisayarim Aniden Bozuldu

Başlatan atesli, 08 Aralık 2015 - 17:00:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

atesli

Merhabalar forum aliesi ilk once telefondan yaziyorum imla hatalari icin ozur dikerim.Basliktada anlattigim gibi bilgisayarim bozuldu ama aniden soyle oldu anlatiyoru;steam I acmistim ve her zamanki gibi ttnet uavas cektigi icin bi acip kapadim acilmasi biraz surdugu icin chrome u actim ve dinazor oyununu oynamaya basladim sonra aniden takildi ama ekran dondu sadece mouse haraket ediyodu sonra bende bunlar cok oldugu icin artik alismistim bastim tusa kapadim ve son kapayisim oldu.Tekrar acmaya calistim ama sorun vardi fan sesi geliyor fakat goruntu yok NE baslarken NE sonra.Bu daha oncede olmustu ama ram le oynamistim o zaman ondan kaynaklanmisti ve Geri takinca duzelmisti.Ram in yerinden cikma ihtimali varmidir veya ekran martini yakmis olabilirmiyim ilginiz icin tesekkur ederim.Birde konularin hepsine baktim nereye acicagimi bilemedim ondan Bu kisma actim ,masaustum cinammon ve gec donersem kusura bakmayin telden baya zor oluyor :)

ata1

öncelikle ram sökme takma kolaydır varsa çift ram 2 sinide sök ve tak bu işlem gayet kolaydır . bilmiyorsan da internette birçok video var .
evet ram temassızlık yaparsa siyah ekran ile kalabiliyor bazen

seron

-bilgisayarını fişten çıkart.
-kasalı (masasüstü ise, ki ramı oynamandan bu anlaşılıyor) arkasındaki tüm kabloları çıkar.
-kapağı açıp bios pilini çıkar.
-power tuşuna bir iki kez bas-bırak.
-on dakika kadar böyle beklet.
-pili ve kabloları tekrar tak; herşeyi eski haline getir.
-sistemi başlat bakalım bir...
-olmazsa gel.

atesli

Oncelikle ram takip cikarma isini sonra deniyecegim AMA suan dediginiz seyi yapiyor laptop fakat pili bozuldu 1 sn bile ise yaramiyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Aralık 2015 - 17:32:06

Maalesef dediginiz yontemi denedim ve olumsuz ram cikarip takma isini en sona birakmak istitorum cunku guvenemiyorum

seron

Laptop pili derken batarya mı?
Ben BIOS pilinden bahsetmiştim içinde bozuk paraya benzeyen madeni pul şeklindedir. Eğer bitikse bu pilden olabilir.
Batarya arızası da nadiren de olsa donanım sorunlarına sebep olabilir. bataryayı çıkarıp sadece adaptörle denesek?
Bir de RAM'ı neden en sona bırakıyoruz? Neden/neye güvenemiyoruz? Statik elektrik meselesi mi?

atesli

Pilsiz deniyorum ram meselesi ise cikartirken sorun yok fakat Geri takarken zor oluyor ve beceremiyorum bataryasiz actim ve sonuc yine ayni bataryayi cikarmam fayda etmedi

ata1

ram'ı sök ve tak takarken yan rayına oturtmayı düzgün yaparsan aşağıya doğru ufak bastırma ile tık diye oturur . sıkıntı olmaması gerek

atesli

Ram degistirmeyi yaptim 2 ramide sokup tekrar koydum ve bataryasiz calistirdim sorun hala ayni devam editor :(

ata1

ekran çipseti olabilir. yakın bir servise götürmen en hayırlısı olacaktır .

seron

Şu an sorunun uzaktan yardımla aşılamayıp, bizi aşıyor gibi görünüyor. Bir servise başvurmanın vakti geldi sanırım.

Maalesef yardımımız buraya kadar.

atesli

Ilk bastan beri yardiminiz icin tesekkurler dediginiz gibi bi sevrise gostermeliyim sanirim AMA yinede denediginiz ve vaktinizi harcadiginiz icin tesekkur ederim :)

neynefes