Linux ortamında Windows yazı tiplerinin kullanılması

Başlatan parduscix, 08 Aralık 2015 - 08:42:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

parduscix

Bağlantı kaldırılmıştır

Anlatımımı burada bulabilirsiniz.
Yasal uyarılar yapılmıştır.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Aralık 2015 - 09:43:47

Bunu neden yapıyoruz?
çünkü libre office ile ms office dosyalarını açınca kayma vapabiliyor.
bu işlemi yaparsak bu sorun ortadan kalkıyor.

seron

Tamam da ttf-mscorefonts-installer zaten depolarda var. bunu kurunca kuruluyor zaten MS fontları? yoksa pardus'ta yok mu ??? ;D

İlaveten bilgi verelim. Yazıtipi indirmeye yarayan siteler var; buralardan da istediğiniz yazıtipini ücretsiz indirebilyorsunuz.
-indirilern yazıtiplerini arşivlerinden çıkarıp home klasörüne ".fonts" adlı klasör açılarak içine sürükleyip,
-sistemi yeniden başlatırsanız(birçok sistemde yeniden başlatma gereksizdir) yazıtipleriniz kullanıma hazır hale gelecektir.

Libreoffice'de yazıların kayması, resimlerin kayması, karmakarışık olması, ayarların bozulması ve MS office başta olmak üzere başka ofislerde açılınca herşeyin darmadağınık hale gelmesi, sayfa yapısının bozuk gözükmesi vb sorunları...

Bu noktada çok fazla sorun yaşadım. O kadar fazla sorun yaşadım ki, hepsini şimdi hatırlayıp tek tek yazmaya üşeniyorum. Şimdi birçok kişi bu sözüme yanıt olarak "yoooo, ben sorun yaşamıyoooom?" gibi yorumlar yapabilir. Sorun yaşamayan o şekilde kullansın, sözüm yok. Fakat ben ince ayarlar ve uç detaylara çok takılan birisi olduğumdan libreoffice'i ne zaman kullansam söverek kapatıyorum. Korsan program kullanmayı da sevmediğimden, ne yapsam ne yapsam diye düşünedururken ve araştırma yaparkeeeen...

Çinli bir firma'nın WPS office diye bir program yaptığını, programın kapalıkaynak olduğunu ve ücretli-ücretsiz versiyonlarının bulunduğunu, linux tarafında ise tamamiyle ücretsiz olduğunu öğrendim. hemen indirip denedim tabii... sonuç mu?

MÜKEMMEL! Diğer ofis alternatiflerinde karşılaştığım sorunlar en aza indirilmişti. Resim ekleme, metin düzenleme, sayfa yapısı ayarları vb açısından bir standart hale gelmiş MS Office programına çok yakın idi.

Bu nedenle diyorum ki: açık kaynak olması şart değil; ücretsiz olması yeterli. şayet libreoffice programında sayfa yapısı sorunları ile ilgili sorun yaşayan arkadaşlar var ise uygun başlık altından yardımcı olabilirim. Zira WPS ile tanışana kadar Libre'nin bazı sorunlarına nasıl çözüm bulaileceğimle ilgili basit bazı çözümler keşfettim.

alquirel

"Bu işlem bilgisayarınıza zarar verebilir"

"Hiçbir sorumluluğu üstlenmem"

Bu ifadeler anlatımına ait. Bu kadar zararlı bir işlem madem, sorumluluğu bile kabul etmiyorsun, sağda solda böyle bir anlatım var diye duyuru yapmanın da bir anlamı yok. Kaldı ki gayet doğal bir işlem ile Ubuntu kullanıcıları bu anlatımın hedefine ulaşabiliyorlarken senin "zararlı" ve "sorumluluk üstlenilmeyen" yöntemine hiç gerek yok.

Bağlantı kaldırıldı, konu kilitlendi. Tekrarının olmaması ricamızdır.