Hard Diskime Girerken hata alıyorum

Başlatan Öğüt Su Karagün, 06 Aralık 2015 - 19:34:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Öğüt Su Karagün

Dosyalardan hard diskime girerken aşağıdaki hatayı alıyorum
Error mounting /dev/sda4 at /media/ogutsu/WindowsOS: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000" "/dev/sda4" "/media/ogutsu/WindowsOS"' exited with non-zero exit status 14: Windows is hibernated, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda4': İşleme izin verilmedi
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.

Yardımcı olursanız sevinirim.

betseg

Windows 8 veya daha yeni bir sürüm varsa Windows'un kendini tam kapatmayıp diskleri bırakmadığı için oluyor. Sağ üstteki arama tuşundan benzer konuları bulabilirsiniz.

-DıLgEş-

Windows ta hızli başlatı kapatın. Windowsu açın ve şu klavyedeki windows başlat tuşu(hani şu win logosu) + x tuşuna beraber basın. Çıkan menüde bilgisayarı kapat seçeneğine basın ve sorunsuz bir şekilde ubuntuyu kullanabilirsiniz..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

ata1

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: eralntfs-3g  kurulumu ?
Daha dün bu hatayı alıyordum..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

ata1

Alıntı yapılan: MaRJiNaL - 06 Aralık 2015 - 19:41:27
Alıntı yapılan: eralntfs-3g  kurulumu ?
Daha dün bu hatayı alıyordum..

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: eralAlıntı yapılan: MaRJiNaL - Bugün, 19:41:27Alıntı yapılan: eralntfs-3g  kurulumu ?Daha dün bu hatayı alıyordum..

Öğüt Su Karagün

ata1

betseg

Sadece bu:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=44122.0
Alıntı YapTaifuru: Denetim Masası -> Güç Seçenekleri -> Güç düğmesinin Yapacakları -> görünmeyen seçenekler gibi * bir şey var yukarda ona tıklayın ve altta hızlı başlatmayı etkinleştir seçeneğindeki tik işaretini kaldırın

ata1

evet windows 8 ve üstü ise arkadaşım çözüm sunmuş.
Denetim Masasında Güç Seçenekleri>Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin ve bu pencerede "Kapatma ayarları" bölmesinde "Hızlı başlatmayı aç" seçeneğini iptal edin. Bu değişikliği yapmak için "Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir" seçeneğini de uygulamanız gerekebilir.