Ubuntudan Windows 8 e geçiş

Başlatan mma329, 06 Aralık 2015 - 11:23:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mma329

Merhaba abilerim ben daha yeniyim konu yeri yanlış ise lütfen değiştiriniz yaşım 14 hepinizden küçüğümdür bu yüzden size abi diye hitab etmek istiyorum ve saygılı olacağıma emin olabilirisiniz neyse abilerim sizden bir şey rica edeceğim ben ubuntu kurdum bayağı bir çözdüm uzman demeyelim ama normal ubuntu kullanıcı seviyesine geldim ama şimdi eğlencemden dolayı windows kurmak istiyorum bunun harici tabiki ubuntumda olacak ama ubuntudan windows 8 e geçiş yapamıyorum dvd aldım DVD-ROM ama okumuyor usb ye yazdım usb den de kurdurtmadı biostan hepsini birinci seçtim usb yi ama yine olmadı setup dosyasını çalıştırıdm yine olmadı biraz araştırınca ntfs sorunu olduğunu anladım bu gün deneyeceğim oda olmassa xp yapıp ordan 8 e formatlayacağım ama şimdi sizden ricam bu ntfs olayı gparted ile nasıl yapılıyor açıklarmısınız yardımcı olurmusunuz acaba abilerim?

fsutil

Ubuntunun yanına windows 8 mi kurmak istiyorsunuz yoksa tüm diske windows 8 mi kurmak istiyorsunuz ?

neynefes

Boot edememen NTFS sebepli olmasa gerek. Windows kurulum DVD/USB'ini nasıl yazdırıyorsun? Ayrıca forumumuzda sadece erkekler yok ;)

mma329

Peki ablalarda diyeyim o zaman abilerim ablalarım ilk sadece windows 8 kuracağım sonra belki ubuntu kurarım yanına şimdilik sadce tüm diske windows 8 kurmak istiyorum ve bu ntfs yaparak deniyceğim soncu yazraım fakat sizde yardımcı olursanız menun kalırım ve tüm diske windows kuracağım ve windows dvd var bende ama usb yede 2. windows 7 bilgisayardan usb transfer 3.0 ile yazdırıyorum iso dosyasını şimdi ntfs olarak biçimlendirdim dün bu günde iso dosyasını yazdıracağım işte inşallah olur olmassa xp ye formatlayıp hemen 8 yapacağım sizde yardımcı olurmusunuz gparted den nasıl yapacğaım bu ntfs yi biçimlendirdim sonra ne yapacağım?

betseg

Winusb adlı programı kullanabilirsin. Sağ üstteki arama tuşuyla forumda benzer konuları bulabilirsin.

mma329

ya abi ben zaten ubuntuda kurucağımda problem nedir usb den bootlasam iyi olacka yoksa mecbur xp yapıp 8 yapmam gerekcek :(

betseg

Alıntı yapılan: mma329ya abi ben zaten ubuntuda kurucağımda problem nedir usb den bootlasam iyi olacka yoksa mecbur xp yapıp 8 yapmam gerekcek
"ubuntuda kuracağımda" derken ne demek istediğini anlayamadım :)
"Ubuntu'da kuracağım da" mı, "Ubuntu da kuracağım da" mı?

fsutil

Tüm diske windows 8 kuracaksanız linuxla ilgili bir durum yok. Normal format atar gibi yapacaksınız. Windows 8 .iso kalıbını indirin winusb ile usbnize yazın sonra boot ayarlarından usb kısmını en üste alıp usbden boot edin

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: mma329ya abi ben zaten ubuntuda kurucağımda problem nedir usb den bootlasam iyi olacka yoksa mecbur xp yapıp 8 yapmam gerekcek
Windows xplik bir durum yok.. @Asia arkadaşımız cevap vermiş..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

seron

Alıntı yapılan: mma329 - 06 Aralık 2015 - 13:50:30
ya abi ben zaten ubuntuda kurucağımda problem nedir usb den bootlasam iyi olacka yoksa mecbur xp yapıp 8 yapmam gerekcek :(

Bilgisyarını windows xp cdsi ile başlat. (WXP CDsiyle yapılan formatlama ve biçimlendirme son çıkan windowslardan daha sağlıklı çaşlışıyor. Aslen gücüne gitmese 8 yerine xp kur derdim)

Sanki wxp kuracakmış gibi seçenekler ekranına gel; ama windowsu kurmak için enter değil de, "bu bölümü biçimledir", "sil" gibi seçenekler olur. O seçeneklerden tüm diskleri sil.(madem ubuntuyu tekrar kuracaksın...) yalnız bunu yapmadan evvel yedeklemen gereken ne varsa önceden başka bir yere almalısın!

windows kur CDsinin seçeneklerine de ki: ilk olarak(C:) 60GB ayır. ikinci olarak(D:) 20GB ayır sonra gerisini (E:) NTFS olarak formatla de. bu iki ayırdığın yerleri NTFS olarak biçimlendirip C:'ye windows8 kuracaksın. 20GBye de daha sonra linux... Şimdilik elleme, sadece c'ye kurulumunu yapacaksın.

win8 DVDsini tak. 60GB bölümüne kur de, kursun, herşeyini tamamla.

bitince ubuntu diski ile başlat...
"-windowsu silip ubuntu kur"
"-windowsun yanına kur"
...
"-başka bir şey" seçeneklerinden "başka bir şey" deyip... şimdilik bu kadar. Bundan sonra diğer ağabey ve ablaların yardımcı olacaklar. Çünkü buraya kadar gelmen zaten epey vaktini alacak.

Ben sana kısaca mantığı şöyle anlatayım; eğer ille de windows kuracaksan, o diskin windows kurulacak partisyonunu windowsXP CDsi ile biçimlendirmen daha sağlıklı olacaktır. Ayırdığın 20GB D: kısmını ubuntu kurarken kurulum kendisi ext-4 olarak ayıracak ve bir de swap alanı ayrılacak.

windows+linuxlarda sistem böyle çalışır, usulü budur.

ata1

hangi programla yazdırdığın önemli son zamanlarda winusb çalışmamakta çalışıyor gözüküp aslında yazdırıyorda fakat hata veriyor ki şöyle

[ata@manjaro Downloads]$ sudo winusb --install  en_windows_8_1_x86_dvd_2707392.iso /dev/sdc
[sudo] password for ata:
Mounting...
mount: /dev/loop0 is write-protected, mounting read-only
Copying...
Installing grub...
Installing for i386-pc platform.

[ata@manjaro Downloads]$ sudo winusb --install  en_windows_8_1_x86_dvd_2707392.iso /dev/sdc
[sudo] password  ata:
Mounting...
mount: /dev/loop0 is write-protected, mounting read-only
Copying...
Installing grub...
Installing for i386-pc platform.
grub-install: uyarı: File system `ntfs' doesn't support embedding.
grub-install: uyarı: İçe gömme mümkün değil. Bu kurulumsa GRUB sadece blocklist kullanarak yüklenebilir. Bununla birlite blocklist sağlıksızdır ve kullanılmamaları tavsiye edilir..
grub-install: hata: engelli listeleri ile devam etmeyecek.
Error occured !
Syncing...
Cleaning...
Umounting and removing '/media/winusb_iso_1449164437_5816'...
Umounting and removing '/media/winusb_target_1449164437_5816'...
[ata@manjaro Downloads]$

hatalar

grub-install: uyarı: File system `ntfs' doesn't support embedding.
grub-install: uyarı: İçe gömme mümkün değil. Bu kurulumsa GRUB sadece blocklist kullanarak yüklenebilir. Bununla birlite blocklist sağlıksızdır ve kullanılmamaları tavsiye edilir..
grub-install: hata: engelli listeleri ile devam etmeyecek.
Error occured !

mma329

Ya abilerim ablalarım tam anlamadınız kısaca ben direk windows 8 kurmak istiyorum sadece win 8 elimde win 8 cd sini takıyorum cd-rom ama cd den başlatınca açılmıyor ubuntu açılıyor iso dosyasını usb transfer ile usb ye yazdım yine ubuntu açılıyor sorunu anlamadım ya :( birde elimde windows xp cd si var lütfen yardımcı olun

ata1

cd ne ile hazırlandı cd çalışıyor olduğundan emin misiniz ? cd boot table olmaz ise nasıl görsün bios ? kısaca dvd yada cd nasıl yazdırıldı kim yazdırdı ? bilgi verin ki yorumlayabilelim

mma329

Abi internet cafe den aldım direk

ata1

deneme şansın var ise cd yi başka pc de dene bakalım boot oluyor mu ? bozuk olma olasılığını önce eleyelim ki sana yol gösterelim .

mma329

ele abi oluyor herşryei çalışıyor :( of bu güne win 8 yapmam lazım abi

ata1

peki cd çalıştığına emin isen bios ayarlarını yap . hatta önce biosu  default yani sıfırla ardından yeniden usb ile başlayacak komumda ayarla
bios ayarlara girdiğinde en alt satırda tuşların işlevini anlatan bir satır olacak bios default ile ilgili bir tuş yazar

mma329

Sıfırlayamam şifre var biosta sıfırlarım ama sıfırlarsam şifre kalkar ve koyduğum yasaklar boşa çıkar en iyisi ben xp cd si ile başlatayaım tüm diski sileyim sonra tüm diske windows 8 kurayım olurmu?

ata1

Alıntı yapılan: mma329 - 06 Aralık 2015 - 18:46:52
Sıfırlayamam şifre var biosta sıfırlarım ama sıfırlarsam şifre kalkar ve koyduğum yasaklar boşa çıkar en iyisi ben xp cd si ile başlatayaım tüm diski sileyim sonra tüm diske windows 8 kurayım olurmu?

xp ile başlıyor ise o zaman cd de prblem vardır bence neden aynı cd room ile başlayan 2 windows xp boot oluyor iken windows 8 boot olmasın ki ?

mma329

abi dvd+r başlıyorda cd de problem sadece DVD-ROM olması DVD+ROM okuyor birde ubuntuya dvd-rom taktığımda okumuyor ama dvd+rom takdığımda okuyor ?

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: mma329abi dvd+r başlıyorda cd de problem sadece DVD-ROM olması DVD+ROM okuyor birde ubuntuya dvd-rom taktığımda okumuyor ama dvd+rom takdığımda okuyor ?
O nasıl oluyor? Flash belleğe windows 8 yazdıramaz mısın?
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

mma329

flash belleğede yazdırdım yine aynısı ubuntu açılıyor ntfs olarak biçimlendir diyorlarda ne alaka ilk tüm diski silip öyle deniyeceğim

seron

Şayet optik okuyucunda sorun varsa;
Windowslu bir bigisayar bulup o Windows8 ISO'sunu RUFUS programı ile flaş belleğine yazdırıyorsun. Bunu yapmadan evvel flaş belleğini uzun biçimlendirmen (quick-çabuk değil)yararına olur.

Ardından Bir windows isosu ile diskini NTFS olarak normal biçimlendirmen (uzun süren biçimlendirme; son windowslarda yok o özellik; o yüzden CP isosu ile yaparsan daha sağlıklı olur.)

Ardından sistemini bu USB flaş bellekle başlatmaya çalış. Olursa da kuruluma devam edersin.

Esasen senin sorunun Donanım-Windows ile alakalı olduğundan bu forumla ilgili değl ama yine de elden geldiğince çözmeye çalışalım. Yapamazsan gel, devam edelim; konu çözlününce de çözüldü olarak işaretle.

mma329

abi şuan biçimlendiriyorum biiçimlendirdikten sonra ne yapcağım ? yani şuan ntfs olarak biçimlendiriyorum 132 gb'ı o bitince ne yapacağım

seron

Biçimlendirme bitince windows isosu ile başlatarak bölüm oluşturacaksın. Nasıl yapılacağını biliyorsundur herhalde? Yukarıda bahsettim en uygunu Wxp isosu. Bölüm oluştur deyip en fazla 60GB C oluşturuyorsun, burayı gösterip "kur" diyorsun.