USB Üzerinden Ubuntu

Başlatan sezerfidanci, 05 Aralık 2015 - 10:14:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sezerfidanci

Merhaba arkadaşlar henüz forumda yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın. :)

Ben şimdi ubuntu dağıtımlarından bir tanesini usb üzerine kurup live olarak çalıştırmak istiyorum. Bu mümkün mü ? Çok ağır bir işlem yapmayacağım sadece sunucunun usb üzerinde çalışıp çalışmadığını görmek istiyorum ve son olarak böyle bir şey mümkün ise önerdiğiniz bir ubuntu dağıtımı var mı ?
Teşekkürler :)

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: sezerfidanciMerhaba arkadaşlar henüz forumda yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın.

Ben şimdi ubuntu dağıtımlarından bir tanesini usb üzerine kurup live olarak çalıştırmak istiyorum. Bu mümkün mü ? Çok ağır bir işlem yapmayacağım sadece sunucunun usb üzerinde çalışıp çalışmadığını görmek istiyorum ve son olarak böyle bir şey mümkün ise önerdiğiniz bir ubuntu dağıtımı var mı ?
Teşekkürler
Evet mümkün!!

Önerebileceğim, normal UBUNTU kullan ama eğer pc donanim olarak zayifsa Lubuntu veya Xubuntu onerebilirim..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

sezerfidanci

Alıntı yapılan: nurullahisrgan - 05 Aralık 2015 - 10:36:16
Alıntı yapılan: sezerfidanciMerhaba arkadaşlar henüz forumda yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın.

Teşekkürler
Evet mümkün!!

Önerebileceğim, normal UBUNTU kullan ama eğer pc donanim olarak zayifsa Lubuntu veya Xubuntu onerebilirim..

Çok teşekkür ederim hemen deniyorum :)

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: sezerfidanciAlıntı yapılan: nurullahisrgan - Bugün, 10:36:16Alıntı yapılan: sezerfidanciMerhaba arkadaşlar henüz forumda yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın. [img width=15,height=15]https://forum.ubuntu-tr.net/Smileys/default/smiley.gif[/img]

Teşekkürler [img width=15,height=15]https://forum.ubuntu-tr.net/Smileys/default/smiley.gif[/img]Evet mümkün!!

Çok teşekkür ederim hemen deniyorum
Usbye yazdirmak icin rufus veya Universal USB İnstaller kullanabilirsin!!
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

heartsmagic

Yalnız, mesele USB'ye kurmak ise doğrudan ISO yazdırma olmaz. Normal kurulum yapıyor gibi başlayıp, kurulacak bölüm olarak bir USB aygıt göstermek gerekir. Eğer kurulum da USB üzerinden olacaksa önce kurulum için bir bellek ayarlayıp, ardından ikinci bir belleği makineye takarak kurulum yapılacak demektir kısacası.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sezerfidanci

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Aralık 2015 - 14:28:57
Yalnız, mesele USB'ye kurmak ise doğrudan ISO yazdırma olmaz. Normal kurulum yapıyor gibi başlayıp, kurulacak bölüm olarak bir USB aygıt göstermek gerekir. Eğer kurulum da USB üzerinden olacaksa önce kurulum için bir bellek ayarlayıp, ardından ikinci bir belleği makineye takarak kurulum yapılacak demektir kısacası.

Anladım hocam ben de tam onu soracaktım

heartsmagic

Kurulum yeri olarak göstereceğin bölüm için dikkat et lütfen, normal diskinden bir bölüm gösterirsen tüm verilerini siler kurulum. Bu arada, Grub kurulumunu da kuracağın belleğe yap ki sadece onu taktığında karşına gelsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sezerfidanci

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Aralık 2015 - 15:49:50
Kurulum yeri olarak göstereceğin bölüm için dikkat et lütfen, normal diskinden bir bölüm gösterirsen tüm verilerini siler kurulum. Bu arada, Grub kurulumunu da kuracağın belleğe yap ki sadece onu taktığında karşına gelsin.

Teşekkür ederim hocam uyguluyorum birazdan.