USB Harddisk Takıllıyken *önyükleme yapamıyorum

Başlatan TupacShakur, 04 Aralık 2015 - 21:04:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TupacShakur

1 ay önce kali kurdum  ve hiç bir sorun yoktu boot ederken sonra windowsa geri geçmek istedim ve usb ye windows yükledim taktığımda boot olmuyordu kalini grub ekranı geliodu bende harddiski çıkardım ve öyle denedim boot oldu ve kurdum şimdi ubuntu yüklemek istiyorum yine boot etmiyor yine harddiski çıkartıp yaptım ve boot etti bu sorun nedir harddiski çıkarmdan nasıl boot olmasını sağlayabirim

plazma

Biraz karışık olmuş, usb disk takılı iken mi boot edemiyorsunuz? Biraz daha açabilirmisiniz kali 'yi dahili diskinize kurulu değil mi?

TupacShakur

hayır harddisk takılı iken usb boot etmiyor ama harddiski çıkardığımda boot ediyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Aralık 2015 - 21:15:12

Yani USB yi takıyorum (harddiskte takılı) f12 den boot seçimini USB ye alıyorum hatta usbmin ismide yazıyor ama boot etmiyor sonra usb yi çıkartıp harddiski sistemimden söküyorum ve usbyi takıyorum ve yine boot menüsünden usb yi seçiyorum ve boot oluyor yani harddisk takılı değilken boot ediyor

ata1

seron

BIOS ayarlarına girerek boot kısmından First Boot device seçeneğine USB flaş belleği gösterip F10 yaptınız ve buna rağmen flaş bellekle başlatamadınız mı? sorununuz ilk başlangıç aygıtının harddiskte olduğunu gösteriyor. şayet yukarıdakini yaptınız ama sonuç alamadınız ise,
şu adresten iso dosyasını indirelim ve bir CDye yazdırıp bilgisayarımızı bununla başlayalım:

http://www.partitionwizard.com/partition-wizard-bootable-cd.html

sistemimizi bu CD ile başlatarak harddiskimizi surface test seçeneği ile test edelim. oluşan yeşil noktalar arasında kırmızı noktalar da oluşuyor ise bu konu başlığı alından tartışmaya devam edelim.