AMD Radeon Software Crimson

Başlatan fsutil, 03 Aralık 2015 - 17:09:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fsutil

Arkadaşlar AMD yeni yazılım çıkarmış. Adı Radeon Software Crimson . Deneyen oldu mu ? Elle mi kurmalıyız yoksa bilgisayar güncelleme şeklinde vs. alır mı ?

http://support.amd.com/en-us/download?ipromo=RSCE-download

seron

@BoraT5 merhaba.
Bahsettiğin program windows için geliştirilmiş, sürücü bulma ve kurma yazılımıdır. Nvidia vb firmaların da böyle yazılımları olabildiği gibi, üçüncü parti yazılım şirketleri tarafından yayınlanan örneğin, "driver genius" gibi yazılımlar piyasada mevcuttur. Bu tür yazılımlar, stabil sürücüleri değil, en son çıkan sürücüleri, stabil olsun olmasın, bulup kurmaya yarar ki aslen önerilmez. Windows üzerinde sürücü kurma işi, uygun sürücü hangisi ise kullanadururken, yeni sürücüye geçip test etme; uygun değilse eski sürücüye dönme mantığı ile çalışır. Bu nedenle öneri vermek ya da kesin yargıya varmak doğru olmaz.

Yazılım, bir windows uygulaması olduğundan açtığımız konu Linux ile ilgili değil. Fakat Linux uyumluluğu da varsa buradan iletişime devam edebiliriz.

Kolay gelsin...

fsutil

Bahsettiğim sürücü bulma programı değil ki .. Yeni sürücü, yoksa ben mi yanlış anladım olayı ?

http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Linux+x86_64

seron

İlk verdiğin *bağlantıda grafik sürücüsü bulma-kurma programı ile, hemen aşağıda da işletim sistemi seçeneklerine bağlı olarak sürücü indirme linki bulunuyor.
İkinci verdiğin link ise sürücünün bizzat kendisi oluyor ve uyumluluk konusunda -açıklamalara bakılacak olursa- "ubuntu'ya uyumluyum" diyor.

-İndirme linkinden sürücüyü elle indirme-kurma yapabiliyorsun.
-donanım sürücüsü bulma-indirme-kurma yazılımını kurarak otomatik olarak bulup kurmasını sağlayabiliyorsun.
-windows kullanıyorsan, otomatik güncellemeleri açık tutuyorsan, otomatik olarak driverleri de kurabiliyorsun; ama benim denemediğim ve güvenli bulmadığım bir yöntem.
ilk linkle ilgili açıklama ekli resimdedir.
düzeltme:
ekli resimdeki açıklamalarda linux için program kullanmak yerine aşağıdaki seçeneklerden işletim sistemi ve sürümü girerek indirmeyi deneyin diyor. yani yazılım windows yazılımı kesin olarak...

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ata1

soru windows için mi ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Aralık 2015 - 17:51:38

konu linux tarafı ise şu sayfaya bakmalısın http://support.amd.com/en-us/download/linux

sağ tarafta download  kısmında belirtilmiş linux için olanlar

neynefes

fsutil

Kartım destekliyor sanırım. Teşekkürler

bugra9

Yeni yazılım hakkında şunları yazmışlar. Denemek lazım.

Alıntı Yap
AMD'nin yeni grafik arayüzü yazılımı Radeon Software Crimson Edition, yayınlandı. Crimson yazılımı Catalyst yazılımın yerine geçiyor ve daha sade, hızlı, şık ve kullanıcı dostu bir kullanım imkanı sunuyor.

Radeon Software Crimson Edition ile birlikte 12 yeni özellik ve %20 civarında arttırılmış grafik performansı geliyor. Ayrıca enerji verimliliği tarafında da iki kata varan tasarruf sağlanıyor. Ek olarak geliştirilen yazılım, AMD'den ayrılan daha doğrusu Radeon tarafının çok daha verimli çalışması için ayrılan Radeon Technologies Group tarafından geliştirilen ilk yazılım olma özelliğin taşıyor.

Radeon Software Crimson Edition çok geniş anlamda yeni özellikler taşıyor. Modern hale getirilmiş kullanıcı arayüzü, Radeon Settings ile oyunlar ve uygulamalar için gereken ince ayarlar tek tek yapılandırılabilir hale getirilmiş. Yeni yazılımda  Radeon Settings, AMD Catalyst sürücüsünden 10 kat daha hızlı başlama süresine sahip.

Geliştirilmiş ve arttırılmış yazılım performansı ile oyunların yükleme süresini %33 azaltırken, watt başına performans da %23 arttırılmış. Eski yazılıma göre genel olarak performans 1.8 kat arttırılmış diyebiliriz. Yazılım, LiquidVR teknolojisi konusunda yeniliklerde içermekte.

plazma

fsutil

Alıntı yapılan: bugra9 - 16 Ocak 2016 - 13:12:13
Yeni yazılım hakkında şunları yazmışlar. Denemek lazım.

Windows üzerinde deneme fırsatım oldu, arayüzü çok güzel yapmışlar memnun kaldım. Ama pek oyun oynama fırsatım olmadı sadece long dark üzerinde denedim o da aşağı yukarı aynı performansı verdi.

Alıntı yapılan: plazma - 16 Ocak 2016 - 20:41:38
http://youtu.be/tc8s5yhylbo

Video için teşekkürler . Güzel bir anlatımı var . Oradan örnek alarak bir şey yapmaya çalışıcam