[Çözüldü] Login Ekranında Out of Range Hatası

Başlatan viaccess, 22 Kasım 2015 - 15:50:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

viaccess

Arkadaşlar merhaba bugün Ubuntu 13.10'u kurdum ve üstüne 14 güncellemesini yaptım. Sonrasında HD 6850 ekran kartım için AMD'nin kapalı kaynak sürücülerini yükledim. Linux Mint'tede bu sorunu yaşadığım için biraz tecrübeliydim. Monitörüm VGA lıydı ve benim ekran kartımda DVI çıkış vardı. DVI VGA dönüştürücü kullanarak görüntü alıyorum ancak bazı bilgiler kayba uğruyor. Mesela monitörün marka model, maksimum çöznürlük gibi değerleri göremiyor ekran kartım. Sürücüleri yükledikten sonra sürücü yazılımı maksimum çözünürlüğe yükseltiyor ve ben yeniden başlattığımda out of range hatası alıyordum. Neyse ki bu sorunu otomatik girişi etkinleştirip , sistemin açıldığını tahmin edince terminal açıp xrandr -s 1440x900 yazıp masaüstüne erişebiliyordum... Ama sorunun bugün böyle bitmediğini farkettim.

Pantheon masaüstü ortamını yükledim ve hadi deneyelim dedim. Oturumumu kapadıktan sonra login ekranına düştü ve Out of Range hatası aldım. Yani yine monitörün destekledlği limitlerin üstüne çıkıyordu ayarlar login ekranında.

Bu sorunu nasıl halledebilirim ? Unity'den çıkıp Pantheon'a geçmek istiyorum ama ne yazikki oturumumu kapadıktan sonraki ekran kararıyor, Out of Range hatası alıyorum monitörde. Login ekranındaki çözünürlüğü nasıl ayarlayabilirim kısacası ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Kasım 2015 - 18:04:52

Arkadaşlar tam olarak anlatamadıysam oturum ekranının çözünürlüğünü ayarlamam gerek. Sanırım siz kendi aranızda buna lightdm diyorsunuz. Biraz araştırdımda sanırım oturum açma ekranına lightdm deniyor. Bunun çözünürlük ayarını nasıl yapabilirim ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Kasım 2015 - 18:48:13

Sorunu xorg.conf dosyasına Modes=1440x900 satırını ekleyerek çözdüm...
The quieter you become, the more you are able to hear.

neynefes