[Çözüldü] C diskine kurulu ubuntu 15.10'u silmek.

Başlatan hpds, 16 Kasım 2015 - 13:35:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hpds

merhaba windows 7 64 bit+ubuntu 15 10 kulllanıyorum. C diskine kurmuşum o yüzden sadece diski sil gibi şeyler yapamıyorum. nasıl kaldırabilirim sistemimden?

heartsmagic

C diskine kurmuşum derken? Eğer kurulum olarak C dediğin bölümü gösterdiysen zaten orada artık o bölüm kalmamıştır. Haliyle bir sistemin kurulması için ilgili bölümün silinmesi gerekir.
C dediğin yerde eğer Windows varsa zaten Ubuntu orada kurulu değildir. Bizlere nerede neyin kurulu olduğunu söylemen lazım.
Ubuntu üzerindeyken:
sudo fdisk -l
mount

çıktılarını bize aktarırsan az çok fikir edinebiliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

seron

Merhaba.

Sorun(un)uzu yanlış anlamadıysam sisteminize windows ve linux'u "windows'un yanına kur" seçeneği ile dual boot işletim sistemleri kurmuşsunuz. Şimdi de linuxu kaldırmak istiyorsunuz.

Windows'un yanına da kurulmuş olsa linux, kurulumda kendine bir yer(partisyon) ayırır ve oraya kurulur. yalnız bu sistemi kaldırdığınızda windows da açılmaz olur. Bunu yaşamamak için aşağıdaki linke gidip makaleyi dikkatle okuyunuz:
http://www.langturk.com/linux-isletim-sistemi-nasil-kaldirilir-mbr-fixmbr-grub-lilo/

Eğer maksadınız temelli windows'a dönmek ise, istediğiniz işletim sistemini kullanmakta özgürsünüz; saygı duyarız. Fakat benim naçizane tavsiyem, linux'u kaldırmayın. Çünkü avantajlı bir durumdan dezavantajlı bir duruma geçmiş oluyorsunuz. Linux'u beğenmemiş ya da sıkılmış olabilirsiniz, bu, normaldir. Fakat tüm programları ve kendisi ücretsiz olan, yeterince güvenli ve gayet de kullanılabilir bir sisteme sahip olmak bence gayet güzel bir durum.

Kolay gelsin. Şayet yanlış anladıysam yanıtımı dikkate almayınız.

hpds

öncelikle teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için. kendimi ifade edemediysem lütfen hoş görün. Linux dünyasına adım atmak istedim özgür yazılım açık kaynak kodlu oluşunu keşfetmek için fakat okul+iş ve aldığım kurslar olunca hiç vaktim kalmıyor olan vaktimde de windows kullanmak zorundayım çünkü photoshop, flash gibi programlar kullanıyorum. bilgisayarım da çok iyi değil kasım kasım kasılıyor ubuntuya da hiç giremediğim için silmek istedim. linux dünyasını keşfetmem sonraya kaldı ne yazikki. neyse, düz mantık yaptım ve bocaladım, disk yöneticisinde 30 gb ayırdığım bir bölüm fark ettim ubuntudur diye direk sildim onu. benimki de iş işte. şu an bilgisayar açılmıyor. başlangıçta "error: no such partition. Entering rescue mode... grub rescue yazıyor.

seron

hpds

Alıntı yapılan: seron - 16 Kasım 2015 - 18:55:53
Merhaba sakın format atmayın! çözüm aşağıda:
http://www.webveze.com/2011/linuxu-sildikten-sonra-acilmayan-windowsu-tamir-edin/

nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum... henüz yedeklemediğim çok gerekli şeyler vardı masaüstünde, onlara yanıyordum. vize haftasındayım, kafayı taktığım için odaklanamıyordum sınavlara. Teşekkür ederim dostum =)

Reverser

@hpds, bu durumda konuyu çözüldü olarak etiketleyelim mi ? [1] cozuldukonusu

XFCE ROCKS !