Ubuntu 14.04 çökmesi ve siyah ekran vermesi

Başlatan vodka, 13 Kasım 2015 - 14:06:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vodka

Fotograftaki hatayi veriyor ve ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Yardim lazim.
Ruhumuz Karanlıkta Kalırsa Günahlar Çıkar Ortaya Suçlu Günahı İşleyen Değil Karanlığı Getirendir.

vodka

Ruhumuz Karanlıkta Kalırsa Günahlar Çıkar Ortaya Suçlu Günahı İşleyen Değil Karanlığı Getirendir.

vodka

heartsmagic

Henüz bir saat bile olmamış sorunun üzerinden sitem ediyorsun. Madem öyle biz de şöyle söyleyelim, "Burası ücretli servis mi arkadaş?" 
Sorunun olmasını, hatta acil olmasını dahi anlıyorum fakat kimse yardım etmek zorunda değil, etmek isterse eğer bir saat içinde etmek zorunda değil. 

Gereksiz kısmı geçelim, forumda takılacaksan eğer aklında olur bu durum. Fotoğraftaki hata ne yapıldıktan sonra oldu? Güncelleme mi yaptın, grafik kartı sürücüsü mü kurdun, sisteme bir şey mi ekleyip çıkarttın?
Grub ekranındaki "Gelişmiş seçenekler" kısmına geldiğinde kurtarma kipine girebiliyor musun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

vodka

Guncellerken oldu hala duzelmedi kirtarma kibine nasil girilir bilmiyorum

vodka

Kirtarma kitlerini denedim bu ekranda kaliyor ne yapmam gerekiyor acaba

heartsmagic

Bu ekran kurtarma kipi ile girdiğin ekran sonra mı geliyor karşına? "root shell" kısmını denedin mi?
Elinde Ubuntu CD'si ya da USB'si var mı?

vodka

Izledigim adimlarin fotografini cektim en so. Yukledigim ekran goruntusunde kaliyor

vodka

vodka

Acaba bu ekrandan hamgisini secmem gerekiyor

seron

Şayet verilerin çok çok önemli ise evet, o son yüklediğin resimdeki ekranda DVD sürücünü seçerek, ama Ubuntu veya başka bir linux CD/DVDsiyle sistemi başlatıyorsun. CD-DVD çalışmaya başlayınca DENE----KUR seçeneği gelecek DENE'yi seçiyorsun. Masaüstüne gelince bağlı birimlere gidip disklerini ve içindeki verilerini görebilir, istediğin yere yedekleyebilirsin. Flaş olur, başka bir harddisk olur, veya o bilgisayarın harddiskinin başka bi bölümü olur, sana kalmış...

heartsmagic

Ubuntu CD'si buldun mu? Eğer bulduysan sistemi Canlı olarak aç, masaüstüne kadar gel. "Ubuntu'yu Dene" diyerek yapacaksın bunu. Ardından bir uçbirim açıp:

sudo fsck -a /dev/sda1

komutunu uygula. Diski bir denetlesin. Ancak, sda1  burada sadece bir örnek. Linux kurulu bölüm neyse onu kullanman lazım.

vodka

Simdi ben sorunu cozmek icin tekrar ubuntu kuruyorum ama kurarken takildigim bir nokta var bu ekrandan hangisini secmem gerekiyordu acil yardim edermisiniz. Tesekkurler.

seron

>:( >:(
Verierini mi kurtaracaksın, ubuntu mu kuracaksın?...

verilerini kurtarmak için geçici masaüstüne gitmek istiyorsan
"TRY UBUNTU WITHOUT INSTALLING"

yok kurulum yapacaksan,
"INSTALL UBUNTU"

kurulumu verilerini sakladığın yere kurarsan o veriere elveda deme şansın çok yüksek!

vodka

Dosyalarimi kurtaramadim. Try ubuntu without installing dedim ama dosyalarimi bulamadim gorunmuyordu. Bende tekrar instal ubuntu diyerek herseyi silip yeniden kurdum.

Ilginiz icin hem seron hemde heartsmagic kullanicilarina co cok tesekkur ediyorum. Kendinize iyi bakin

seron

sayfanın en yukarısına gidiyorsun, :)
ilk gönderdiğin mesaja gelip düzenle diyorsun, :)
başlık kısmında "çözüldü" yazısına basıyorsun, :)
ve birşey değil biz teşekkür ederiz oluyor  ;) :)

ata1

neynefes

Yeniden kurulumda etiketlemeden kapatıyoruz hocam.